Vissza gomb

m_eszti képe

Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy egy vissza gombot szeretnék feltenni egy drupalos oldalra, ami kb kettővel azelőtti aloldalra visz vissza, viszont ehhez semmilyen eszközt nem találtam. Nodeokat próbáltam meg beállítani linknek, de nem találtam olyan típusút, ami ilyet tudna. Illetve próbáltam php-vel megoldani, de azt valahogy nem értelmezte, pedig elméletileg be van állítva a php értelmező.

Üdv,
Eszti

Drupal verzió: 
Fórum: 
pp képe

Ezt kliens oldalon tudod megoldan, js-el talán, de mit is szeretnél? Miért kell kettőt visszalépni?

pp

0
0
m_eszti képe

és ha a ezt node-ot szerkeszti valaki, akkor az oldal tetején megjelenne egy link, ami vissza visz egy előző oldalra.

0
0
pp képe

definiáljuk az előző oldalt. (gyanítom a megtekintés fül kell neked)

pp

0
0
m_eszti képe

Igazából azt hogy legyen egy link azt már sikerült elérnem, csak az volt vele a probléma, hogy a linknek a role-tól függően kéne működnie. Tehát vagy javascriptet vagy php kódot jó lenne tudni beleírni a linkbe. Amúgy valami ehhez hasonló dologra lenne szükségem:
http://drupal.hu/node/add/forum
Ahogy ebben az oldalban a GYIK van...

0
0
drifter képe

Ott a GYIK az egy fix link, egy fix oldalra. Az eddigiekből annyit árultál el nekünk hogy "kb. két oldallal azelőttire" kell menjen, illetve hogy "role-tól függő". Ez így kevés, írj példákat, hogy függ pl. role-tól?

0
0
Den képe

Js-ben valami ilyesmi kell neked:
<a href="javascript: history.go(-1)">Back</a>

Itt a böngésző history-ban lépked vissza. Ha -1, akkor egyet, ha -2 akkor kettőt.

A lépés számot meg tedd role függővé.

Ez nem jó, elégséges megoldás neked?

0
0
m_eszti képe

Ezt már próbáltam, és nem értelmezte jól sajnos, de valóban ez kéne nekem.

Sajnos sem php-t sem JS-t nem tudtam beleírni, mert nem értette valamiért. Ha abban tudtok segíteni, hogy ezt megértse, akkor nekem az is szuper lenne.

E.

0
0
Den képe

Nehéz lesz a "nem tudtam beírni", a "nem értette valamiért"-en továbblépni, ha nem mutatod meg mint csináltál, hogyan. Hol. Url, kód kell. Különben ötletelhetünk itt még sokáig, előrelépés nem lesz semmi.

0
0
aboros képe

ha kicsit megfordítjuk könnyebb lesz szerintem.
legyen az, hogy minden rolet ugyanarra az urlre irányítunk a linkkel, mondjuk node/42 így nem kell trükközni a link átírással. ennek a nodenak üres a törzse. ha kell a title is eltüntethető egy szép előfeldolgozóban.
hogy mégis minden role mást lásson ezen az útvonalon azt úgy érjük el, hogy a "tartalmat" blokként hozzuk létre. mondjuk van három role, akkor kell három blokk. mindegyikbe benne van a megfelelő dolog. mindegyiket rendre beállítjuk, hogy csak adott role lássa. aztán mindet bepakoljuk egy content-top régióba és csak a node/42 oldalon jelenítjük meg. bumm.

mindenki a /sugo oldalon éri el a "súgót" mégis mindenki mást lát ott.

a másik, hogy valami hozzáférés szabályozó modullal mondjuk content access szabályozod a hozzáférést, az egyes oldalakat nodeként létrehozva, plusz egy "álnode", mondjuk node/42 és aztán az előfeldolgozóban, ha arg(2) 42, akkor megnézzük a global $user->role és az alapján hopp egy "elegáns" drupal_goto()
:) de ezt inkább ne. :)

vagy:
létrehozzuk a céloldalakat, nodeként, content_access -el szabályozzuk a hozzáférést. létrehozunk egy menüt is és a nodejainknak menüpontot hozunk létre benne. aztán a menü blokkját a kellő lapon modnjuk node/add/tistuta berakjuk egy content-top régióba. hopp, mivel a menürendszer okos, mindenki csak azt a menüpontot látja majd (1 linket:) aminek céljához amúgy van hozzáférése.

nem is tudom, talán az utolsó az elegáns. vagy egyik se. mindegyik elég gyors viszont és a középső kivételével egy sort se kell kódolni egyikhez se. az elsőhöz még plusz modul (content_access) se kell.

0
0

-
clear: both;