Views szűrés két numerikus mező összegére

jabba306 képe

Sziasztok!

A következő problémám van, amit jelent meg tudok megoldani, ezért a segítségeteket szeretném kérni.

Adott két numerikus értéket tartalmazó mező. Olyan felfedett szűrőt kellene készítenem, ami két számot kér be és akkor igaz a szűrési feltétel, ha a két numerikus mező értéke a bekért két szám között van.

Konkrétan egy ingatlaniroda adatbázisában a fél és egész szobák száma külön mezőben van. Amikor az ügyfél rákeres a hirdetésekre, akkor megadhatja a szobák számát, pl. pontosan 2 szobás lakást keres.

Ekkor a szűrőnek fel kell hoznia a 2 szobás, a 2 fél szobás és az 1+1 szobás lakásokat is.

Köszönöm!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
aboros képe

ezt csak úgy tudod megcsinálni, ha írsz erre egy saját views filter plugint. a kerülőút az lehet, hogy felveszel egy "szobák összesen" mezőt, amit elrejtesz és computed_field modullal számoltatod ki automatikusan és erre készíted a felfedett szűrőt a viewsban. kicsit talán pazarló de nem fogy el a bit szerintem. ekkor olyan szűrés is lehetséges, hogy szobák száma 5, ebből félszoba 0 vagy ilyesmik.

0
0

-
clear: both;

szantog képe

Haat.. Először akkora zöldséget írtam itt hook_entity_property_info_alterről, szerencse, hogy észrevettem, és kitöröltem.
De ha már elkezdtem: https://www.drupal.org/project/views_calc_filter
Első blikkre jól néz ki, a numeric_filtert extendeli, össze lehet kapni vele pár mezőt, kiválasztani, hogy összeadás/kivonás stb, és átforgatja szépen a views querybe.
Egy dolog nem tetszett benne: if ($this->view->style_plugin->uses_fields()) { Nagyon úgy néz ki, hogy csak field alapú nézeteknél működik, szóval entity module kell ahhoz, hogy pl node teasereket listázz.

1
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

jabba306 képe

A views_calc_filter modul tökéletesen azt csinálja, amire szükségem van. Nem is értem miért nem találtam rá, amikor a megoldást kerestem.

Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget!

0
0