Vendégváró fórum

nagygdev képe

aboros kommentjét olvasva és a saját kezdeti baklövéseimen elgondolkodva javaslok egy kis segítséget és egyezményt a fórum használatához a Fórum oldal tetejére. Nem rossz több helyen is összefoglalni, hogy ki mit hol talál, mit hol és hogyan keressen a magyar és a külföldi oldalakon, mit tegyen, mielőtt kérdezne, hogyan kérdezzen, de amolyan segítő szándékkal. Valami ilyesmi hangvételűre gondolok: Beginners Cookbook

Már ez is egy ilyen próbálkozás: "Hoszting gondok, webszerver beállítási kérdések. A szolgáltatóspecifikus kérdéseiteket NE itt tegyétek fel." :) Sőt, a fórumok elnevezése is egy egyezmény, csak túl rövid ahhoz, hogy mindenkinek átjöjjön a lényeg.

A "Telepítés előtt" cím pl. azt sugallja, hogy ide "olvasás nélkül" is be lehet írni. Érdemes tisztázni, hogy a kezdők és a "még nem profik" hol tehetnek fel "láma" kérdéseket, mert néha tényleg gyorsan kell a válasz, és ahhoz talán nem is kell a guruk pátyolgatása. Jó lenne megfogalmazni azt is, hogy akkor a fórum miért is van, kinek hol a helye. Sok a lehurrogás, ami persze hogy jogos, de elég kiábrándító egy kezdőnek és könnyen más rendszer után néz. Nem ártana tisztázni, hogy a drupal.hu fóruma "csábító, meggyőző" média is egyben, vagy csupán szakmai közösség. Nem baj, ha csak az utóbbi, de akkor hadd lássa tisztán az ide érkező.

Szívesen segítek a megírásban, csak akkor nézze át valaki, mielőtt a "vén rókák" közé dobnánk lektorálásra. ;)

Fórum: 
nevergone képe

Támogatom az ötletet, szerintem javítana a későbbiekben a fórum minőségén.

0
0
pp képe

Szerintem, ez a téma megfelelő erre ;)

pp

0
0
duhaj képe

jó egy drupál fórum is de a vendégvágó az igazi :)

0
0
aboros képe

hülyeség. nem értem hogy jön ez most ide, de túl hirtelen reagáltam, úgyhogy inkább moderáltam magam. bocs.

0
0

-
clear: both;

duhaj képe

semmi gond

ha a phpBB-s fórumból az aktív témákat és új hozzászólásokat drupalos kezdőoldalamon meg akarom jeleníteni, melyik témában tegyem fel a kérdést ? :) legyen mondjuk a téma az "egy kezdő második kérdése" ? :)

plz help

lécci lécci

0
0
pp képe

Drupalban amikor beküldesz egy témaindító hozzászólást, akkor az szemben a phpbb-vel nem hozzászólás lesz, hanem a téma maga. Tehát így létrehozhatsz új témákat. Az meg, hogy melyik kategóriába teszed ezt a témát, tehát mit választasz ki a fórum legördülőből zsír mindegy. Legalábbis nekem biztos, mert én a követőből(friss tartalom) értesülök az új témákról és hozzászólásokból. A téma címe alapján eldöntöm, hogy érdekel-e vagy sem. (a "HELP!!!" cím pl. arra ösztönöz, hogy töröljem gyorsan az adott témát) Aki meg nem a tracker-ből tájékozódik, az meg nem tudom, hogy hogyan tud eligazodni az oldalon ;)

pp

0
0
pp képe

hogy egy másik témába belepiszkítottál. Ezt ne csináld.

pp

0
0