Telepítési és használatbavételi problémák

bobce képe

Sziasztok!

Nekem egy elég összetett problémám van. Már egy ideje nézegetem az oldalt, elolvastam a Drupal kézikönyvet, régebben pedig már használtam is a rendszert.
A célom az lenne a programmal, hogy létrehozzak egy internetes újságot. Ahogy nézegettem az oldalt, láttam, hogy ez lehetséges. Én "csak" felhasználói szinten értek a számítógéphez és egyéb dolgaihoz, szóval néhány dolog nekem elég értelmezhetetlen a kézikönyvben.
Ennek ellenére megpróbáltam, és letöltöttem az XAMP-ot és a Drupal-t is, azonban nem tudom elindítani és telepíteni sem a programot. Régebben már használói, szerkesztői szinten ismerkedtem a Drupallal, de nem tudom, hogyan kell elindítani az oldalt.

A kérdésem az lenne, hogy szegényes informatikai tudásom ellenére próbálkozzam-e tovább, mert meg lehet csinálni, vagy inkább vegyem fel valakivel a kapcsolatot, aki telepíti és elindítja nekem a programot, hiszen használni már nagyjából tudom.

Érdeklődtem már informatikusoknál, és ők ezt a rendszert ajánlották, hiszen ez a jövő. Véleményem szerint is nagyon jó, szeretném megoldani a problémát.

Előre is köszönöm a segítséget.

Drupal verzió: 
Nagy Gusztáv képe

A kézikönyvben és különösen a jegyzetemben ha sorba csinálod a lépéseket, legalább ki kellene derülnie, hogy hol akadtál el.

0
0

Nagy Gusztáv

aksza képe

Nagyon figyelmesen és részletekbe menően kell elolvasni a jegyzetet, nem elég, hogy csak úgy végigszaladsz rajta nagy vonalakban. Ez később majd igaz lesz ha már tudtad telepíteni a Drupalt és egy új modult szeretnél használatba venni. Amiket leírnak a modulok telepítéséről, használatáról, azokat szinte szóról szóra be kell tartani. A türelem aztán meghozza a gyümölcsét, mert ezzel a rendszerrel olyan dolgokat lehet könnyedén megvalósítani amiről régen (a Drupal megismerése előtt) csak álmodott az ember.

0
0
bobce képe

Köszönöm a segítő szavakat. Most azt hiszem elölről kezdem az egészet, úgy biztosabb leszek.

Köszönöm

0
0