Tartalom moderálása

Geva képe

Nagyvállalati honlapon - ahol többen is dolgoznak a tartalommal -, szeretném a tartalom moderálását megoldani:

- létrehoztam egy moderátor csoportot,
- új tartalom beküldésnél értesítést kapnak a moderátor csoport tagjai a beküldött és rejtett tartalomról.

A tartalmak módosításánál szeretném azt megoldani, hogy az eredeti node maradjon közzétett és a módosított változat rejtve, ehhez kérem és köszönöm a segítségeteket, ötletet, tapasztalatot,...

amivel próbálkoztam:
--- bekapcsoltam a változat kezelést, így módosításnál a módosított tartalom publikálása mellett keletkezik egy rejtett változat az eredeti node-ról(visszaállítható módon),ez fordítottja annak amit én szeretnék, ezért
--- bekapcsoltam a Live Revision modult, amely az eredeti változatot tenné publikussá, a módosított változatot pedig rejtetté(visszaállítható formában), teszi is, DE
sajnos adatvesztést okoz, azaz a fájl mezőbe feltöltött fájlokat nem menti a módosított tartalommal, az eredeti változatba feltöltött fájlok maradnak csak, valamint a jogosultsági rendszerben is okoz némi kavarodást, pl a saját rejtett tartalmakat nem látják a mezei - nem admin és nem moderátor - userek, holott joguk lenne hozzá.

A honlapon még használom az ACL + Flexiaccess modult, amely segítségével egy tartalmat többen is tudjanak szerkeszteni.
A devel modult már kikapcsoltam, ne okozzon galibát, a jogosultságokat többször újjáépítettem

Használta más is ezt a Live Revision modult? rendben működött?
Tudsz a feladatra alkalmas modult? ...vagy hogyan oldanád meg?

Köszönök előre is, minden tippet és tanácsot, segítséget a moderáláshoz.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
csakiistvan képe

Én hasonló esetre a https://www.drupal.org/project/workbench és https://www.drupal.org/project/workbench_moderation modulokat használtam, kb azt tudja out of the box ami neked kell, nézz rá szerintem.

3
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

Geva képe

köszönöm :-)
bíztató a leírás, erőt ad hogy Te már próbáltad, próbálom beüzemelni :-)

1
0
szantog képe

Amit István írt, teljesen ok, csak előtte próbáld meg kikapcsolni, amiket eddig használtál. Ha jól értem, amit írtál, István moduljai mindent tudnak, ami neked kell, viszont bekavarhat a többi, amiket említettél.

2
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Geva képe

Köszönöm, hogy említetted a kikapcsolást,
mindent kikapcsoltam és eltávolítottam :-) ami a moderálást és a jogosultságokat érintette, a tartalmak egyenként történő szerkeszthetőségének módosítását viszont nem találtam benne, ezért további modulokat kellett mellette még tesztelnem,
csak akkor lépek tovább, ha magabiztosan nincs ütközés

0
0
Geva képe

Tartalom moderáláshoz teljes körű megoldást ad, jó áttekintési lehetőséget biztosít és a különböző verziók története is jól követhető vele, köszönöm István még1-szer hogy előhoztad :-)

Kipróbáltam mellette az acl + flexiaccess - elérést szabályozó rendszert is(mert hogy a node-nként történő szerkeszthetőséget is meg kell még oldanom), eddig nem jött elő semmi ütközés.

0
0
aboros képe

a revisioning modult nagy megelégedéssel használtam ilyen helyzetre.
https://www.drupal.org/project/revisioning

hozzá tartozó dokumentáció lépésről lépésre veszi a beállításokat.
https://www.drupal.org/node/408968

1
0

-
clear: both;

Geva képe

Köszönöm Ádám,
mindent tud Ő is a verziók kezeléséhez - akár fordítani is lehet a közzétételt illetően(az eredeti maradjon publikus vagy a módosított), ráadásul még az acl+flexiaccess -l is békésen együttműködik :-)

0
0