Személyes kapcsolatfelvételi űrlap láthatóság bejelentkezett felhasználónak

antale képe

A Contact modullal alapvetően egy bárki által elérhető webhely szintű kapcsolatfelvételi űrlapot szerettem volna csinálni, az működik is. Viszont ha engedélyezem a modult, a bejelentkezett felhasználóknak a Szerkesztés/Saját adatok fülön megjelenik a Személyes kapcsolatfelvételi űrlap engedélyezésére vonatkozó jelölőnégyzet. Nem zavarna ez a lehetőség, a személyes kapcsolatfelvételi űrlap megjelenítése helyett viszont csak egy "Hozzáférés megtagadva" üzenetet kap az illető.
Arra lennék kíváncsi, hogy hogyan kellene a bejelentkezett felhasználók jogosultságait állítani, hogy láthassák a személyes kapcsolatfelvételi űrlapokat. A profiloldalakat elérik, ill. a kapcsolat fül megjelenik a felhasználók szerkesztési jogával rendelkezőknek, de ilyet nyilván nem szeretnék osztani mindenkinek.
A fórumon a legközelebbinek tűnő témában is mindenki azt írja, hogy a bejelentkezettek látják az űrlapot, de az nem derül ki, hogy hogyan: http://drupal.hu/forum/szem%C3%A9lyes-kapcsolatfelv%C3%A9teli-%C5%B1rlap...

Alternatív megoldásként megfelelne, ha a személyes kapcsolatfelvételi űrlap engedélyezésére vonatkozó kérdés se lenne látható és csak a webhely szintű kapcs. felv. űrlap működne.
Külön modult ezért nem szeretnék telepíteni, bízom benne, hogy ennyire a Contact modul is mindenféle hackelés nélkül képes.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Nagy Gusztáv képe

az admin/build/contact/settings oldalon aéapból be van kapcsolva a "Személyes kapcsolatfelvételi űrlap engedélyezése alapértelmezésként". Ha ezt kikapcsolod, akkor alapból ki lesz kapcsolva az új regisztrált felhasználóknál.

Lehet, hogy ez nálad félmegoldás, de akár elég lehet ez is.

0
0

Nagy Gusztáv

antale képe

Igen, ezt már megcsináltam. Csak jobb szeretném a tiszta munkát: vagy ne halljon róla a user, vagy működjön a funkció...

0
0
csakiistvan képe

Akkor kapcsold ki a Contact modult, és használj erre Webform modult, így a regisztrált user nem lát semmi zavarót, kimenetben meg a kapcsolat oldaladon ugyanazt látja. Neki nem fontos mi szolgálja ki ezt a formot

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

MIJO képe

- „admin/config/people/accounts” - Kapcsolat beállítások=> pipa, Beállítások mentése. Alapból beállítva.

- Engedélyezni kell a jogosultságok „admin/people/permissions” Contact, Felhasználói szintű kapcsolatfelvételi űrlap használata, azonosított felhasználó = > pipa , Jogosultságok mentése.

- Feltétlenül engedélyezni kell a jogosultságok „admin/people/permissions” User, Felhasználói profilok megtekintése, azonosított felhasználó = > pipa , Jogosultságok mentése.
Ezzel láthatod a felhasználókat – engedélyezve van a profilok megtekintés -, csak ekkor tudsz levelezni a többiekkel. Ezt most állítottam be, mert nekem is ugyanez a problémám volt. Tökéletesen működik.
A „admin/structure/block”-ban tedd láthatóvá pl. Jelenlévő felhasználókat – de ez nem szükséges -.

1
0