Search by page modul működése

chosen képe

A Search by page modul használata közben merült fel egy problémám.
Az oldalamon olyan view-kat használok, amik egyébként rejtett node-ok tartalmát jelenítik meg a felhasználóknak. Mindezt magyar és angol nyelven, nyelvenként külön view-val. Ezeket a view-kat szerettem volna hozzáadni a keresőindexhez. Ez elvileg lehetséges a Search by page modullal, mivel Drupal elérési utakat is fel lehet venni az indexbe. Ez meg is történt (a view-k generált oldalainak elérési útját felvettem a listára, mind a magyart, mind az angol fordítást), de csak a magyar tartalom jelenik meg a keresési eredményekben, angol nyelvre átváltva ugyanaz a keresés(persze angol kifejezéssel) nem hoz eredményt . Van valakinek esetleg ötlete, hogy ez mitől lehet? Előre is köszi!

Taxonomy upgrade extras: 
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
junkuncz képe

Hello!

Nem ismerem ezt a module-t az az igazság(Search Api-t szoktam használni ilyen esetekre).

Helyedben azt gondolnám át, hogy tényleg szükség van-e itt 2 db view-ra?

A brilliáns i18n module-nak van Content Translation, és Path Translation része is. Véleményem szerint, ha ezeket bekapcsolod, majd nyilván elkészíted hozzá a fordítást(Drupalban ajánlott az angolt használni a source language-nek, tehát angolról magyarra), és jól van beállítva a language switch is, akkor működnie kell. Ebből kifolyólag elegendő lesz szerintem 1 db view.

Ha nem értesz valamit, és további segítség szükséges, kérlek keress privátban!

Üdv:

Bálint

0
0
chosen képe

Valójában én írtam hülyeséget, hisz nincs minden nyelvhez külön view, csak mindig a választott nyelven jeleníti meg a tartalmat és természetesen az i18n module segítségével. Azonban a keresési indexbe csak a magyar kerül be valamiért...

A Search API-val is kísérleteztem, de ott meg az excerpt és a highlight szűrők nem voltak hajlandók működni, ezért lett a Search by Page.

0
0