Saját honlap!

Syrius XIX képe

Ne mtudom, hova tegyem!

A PCWorld Szeptemberi számában olvastam cikket a Drupal.hu lehetőségről, mint "Profi webhely mindenkinek!", ezzel szemben már 1 órája olvasgatom a különféle telepítési, létrehozási lehetőségeket és még mindig fogalmam sincs róla, mit kellene tennem!!!

Állítólag "egyszerű, gyors, könnyen kezelhető"! Nem az. Nehézkes bonyolult, körülményes.

Érdeklődésemet azért keltette fel ez az oldal "mint sokoldalú, egyszerű lehetőség", mert van 1 játék, abban van saját csapatom (klánom, ha így jobban tetszik), akik számára szerettem volna létrehozni egy saját oldalt, amit csak mi látunk és megbeszélhetjük a dolgainkat egymás között!

Ennek érdekében már két oldalt is létrehoztam a csapat számára.

1. Az egyik a http ://syrius.5mp.eu/web.php?a=syrius&o=wDU_aL6lCS címen érhető el, csak ezzel az a probléma, hogy nem lehet jogosultságot kiosztani, arról, hogy ki férhet hozzá az oldalhoz (természetesen szerkeszteni csak én tudom).

2. A másik a https ://sites.google.com/site/fpteamingrid/home címen érhető el. Ez már annyival barátságosabb, hogy tudok kiosztani jogosultságokat és cak az láthatja, akinek hozzáférést adtam az oldalhoz. De ez még mindig nem az igazi!

A cikk alapján gondoltam "Na ez az, megtaláltam!" a nekünk való saját webhelyet! És mégsem :(

THX, aki elolvasta!

Mivel felmerült a SEO-gyanús linkelés, ezért a linkeket megszerkesztettem. Aki szeretné megtekinteni az oldalakat, az vegye ki a szóközt a "http" rész után, ha pedig valakit sért a linkek szerkesztése, keressen meg a kapcsolati űrlapomon - NeverGone -

Mivel a kérdező kapott megfelelő számú és minőségű választ, ezért a további flame elkerülése érdekében a témát lezártam. - NeverGone -

Fórum: 
dj képe

"Állítólag "egyszerű, gyors, könnyen kezelhető"! Nem az. Nehézkes bonyolult, körülményes."

LOL!

Jó SEO szakember lehetsz, mert ez a bejegyzés link gyűjtésen kívül semmi olyat nem tartalmaz ami a Drupal közösség épülését szolgálná legfeljebb a képességeidről tudunk meg bővebbet.

Szívesen! :)

Ha kérdésed is van majd szóljál.

0
0

Üdv!
Dudás József

Den képe

Sajnos a cikket nem olvastam, de lenne néhány megjegyzésem:

egyikünk sem úgy született, hogy értett a Drupalhoz. Én 3x futottam neki. 1.5 éve csak ezzel foglalkozom, és sokszor csak kapkodom a fejem, mert nem értem, a többiek miről beszélnek... Egyszerűen nem lehet minden modult, minden lehetőséget kiismerni... Annyi modul, szerteágazó részterület van, hogy ezeket megtanulni, magabiztosan kezelni nem kevés idő, odafigyelés. (og, panels, domain-acces, übercart, stb.)

Röviden, ne akarjuk az 5mp.eu oldallal összehasonlítani, mert nem egy súlycsoport a kettő rendszer.

Azon felül, Thamas cikke biztosan állíthatom, nem túlzott. Elég erre az impozáns listára ránézned: http://drupal.hu/linkek - Sokan vagyunk akik már tudják használni a rendszert, komoly munkákat vagyunk képesek létrehozni.

Egy biztos: az elején nem egyszerű. De nem fog menni úgy, hogy csak kattintgatni szeretnék és csináljon meg mindent helyettem. Hidd el, nem te vagy az első kezdő, aki belevág a Drupal megismerésébe. Rengeteg embert látok itt, akik megjelennek itt a fórumon, kérdeznek. Sokat. Aztán egyre kevesebbet. Elkezdenek válaszolgatni is. Egyre többet, okosabbakat. Aztán egyszer csak, hopp, ott van valamelyik munkájuk a linkek között. - Tehát, a feladat nem lehetetlen, másoknak is sikerült, neked is menni fog.

Javasolnám Gusztáv jegyzetét kezdésnek, mert jó: http://nagygusztav.hu/drupal-6-alapismeretek

Ezen felül, ha a panaszkodáson kívül konkrét kérdésed van, akkor szivesen segítünk.

0
0
pp képe

A cím félreérthető. Nem tárhelyről van szó, hanem olyan alkalmazásról amivel professzionális weboldalt lehet készíteni.

A drupal.hu oldal a Drupal tartalomkezelő rendszer közösségének honlapja. Semmifajta tárhelyszolgáltatással nem foglalkozik. A Drupal rendszert bármilyen olyan tárhelyre lehet telepíteni ami megfelel a megadott követelményeknek. (ez a rendszer README.txt fájljában olvasható és minden verziónál más ezért nem írom ide)

Javaslom próbálja ki a Drupal Gardens rendszerét.

pp

0
0
Syrius XIX képe

Köszönöm a gyors hozzászólásokat! És azt, hogy foglalkoztatok a problémámmal!

"Mivel felmerült a SEO-gyanús linkelés...." Fogalmam sincs, mi az, de biztos igazad van, elnézést kérek érte. Nem vagyok profi webszerkesztő!

Remélem senkit nem zavartam. Nem megtanulni szeretném a kezelését, hanem az említett okból egy zárt közösség részére létrehozni egy olyan oldalt, ahol magunk közt lehetünk, de mindegy!

Ezzel a terjedelemmel és mennyiséggel sem időm, sem kedvem nincs megbírkózni!

A két oldalt csak azért említettem, mert a cikk alapján úgy gondoltam, hasonlóképpen tudok létrehozni saját oldalt, csak jóval nagyobb tudással és lehetőségekkel (ami azért adott, annyit levettem a leírásokból)! De az 1 óra olvasgatás csak a telepítés és hasonló tennivalókról való böngészéssel ment el! Na ez az, amire azt mondom, hogy nem egyszerű és erre nincs időm!

Sajnálom, ha bárkit is zavartam, de tényleg úgy gondoltam, megtaláltam azt, ami nekem kell!

Egy kérdésem azért lenne: Hogy tudom a létrehozott profilomat megszüntetni, mert nagyon valószínű, hogy ez nem fog menni! Így viszont nincs értelme, hogy egyáltalán felhasználó legyek, mert a fentebb említett okok miatt valószínűleg semmit nem fogok felhasználni, akkor meg minek!?

Válaszotokat előre is köszönöm!

Tisztelettel: Szabó Attila.

0
0
aboros képe

Nem megtanulni szeretném a kezelését, hanem az említett okból egy zárt közösség részére létrehozni egy olyan oldalt, ahol magunk közt lehetünk, de mindegy!

http://groups.google.com
pont erre találták ki, hogy két klikkel csinálhass egy kibernetikus teret, ahol magad lehetsz a szeretteiddel. ehhez nem kell semmilyen tartalomkezelő rendszer, még veboldal se kell hozzá.

0
0

-
clear: both;

lazar képe

Dehát még nem írtad le hova akartad telepíteni a drupalt és hol akadtál el....

0
0
Syrius XIX képe

Sehova nem akartam még telepíteni!
Most reggel regisztráltam a cikk nyomán és gondoltam megpróbálkozok vele!

Hol akadtam el? Mindjárt ott, hogy hova és milyen rendszerre lehet telepíteni, mert (elnézést kérek előre is, ha nem így van) már az a rész sem egyszerű felhasznáólnakl szól, hogy milyen rendszerre, mit és hogyan! Na már ott elakadtam! :(

Éppen ezért egyenlőre még nem csináltam semmit, csak ide regisztráltam, az infók miatt.

0
0
nevergone képe

Oké, semmi gond, jó válasz ez.

Adok neked olvasni és néznivalót. Mindegyiket kétszer olvasd el és nézd meg, ha egy résznél úgy érzed, hogy nem érted, bátran menj tovább, második olvasásra már még jobban fog menni.
Szóval egy kettő, három... ezeket varázsoltam ide most neked:

Nagy Gusztáv: Drupal 6 alapismeretek

Palócz István: Drupal Mozikönyv

Kurucz István: Drupal 6 használatának alapjai

Játszunk olyant, hogy most addig nem kérdezel és írsz ide semmit, amíg ezeken kétszer végig nem érsz. Hidd el, sokkal jobban és használhatóbban fogod tudni megfogalmazni utána a kérdéseidet, mi és jobban értjük majd, hogy mit szeretnél, végül te is jobban fogod érteni a válaszainkat. Bár a másik helyen emlegetett Drupal Gardens még mindig szeretettel vár téged is. :)

0
0
Syrius XIX képe

"Játszunk olyant, hogy most addig nem kérdezel és írsz ide semmit,...."

Még semmit nem olvastam el, de vegyük úgy, hogy a fennt említett sorodat figyelmen kívűl hagytam (véletlenül)!!! SRY! :(

Most komolyan azt mondod, hogy ezt a 3 dolgot:

Nagy Gusztáv: Drupal 6 alapismeretek

Palócz István: Drupal Mozikönyv

Kurucz István: Drupal 6 használatának alapjai

olvassam végig, ahhoz, hogy 1 eblapot létrehozzak???? Ne haragudj (és én kérek elnézést a türelmetlenségemért és az elrabolt idődért, de minden tiszteletem a türelmedért), de pont ezért írtam, hogy erre nekem nincs időm! Dolgozok is és én csak szerettem volna a csapat számára egy egészséges, jól, tisztán érthető oldalt egyszerűen létrehozni!

Nem programozni akarok és nem a profizmus szintjére vinni a weblapkészítő tudásomat, csak egyszerűen 1 oldalt szeretnék létrehozni magam és a csapat számára, amit minden héten tudok szerkeszteni az éppen aktuális adatok függvényében (mint weblapért felelős adminisztrátor és csapatkapitány).

0
0
sajt képe

Akkor a legegyszerűbb, ha megkérsz valakit, aki ért hozzá. Ajánlom ezt az oldalt: http://drupal.hu/forum/temak/munkak%C3%B6zvet%C3%ADt%C5%91

0
0
Syrius XIX képe

Nem tudom, csak kérdezem:
és az a valaki, akit megkérek, meg fogja csinálni ingyen és bérmentve? Kizártnak tartom! És innentől megint csak nincs értelme!

0
0
nevergone képe

Javasoltam neked a Drupal Gardens-t többször, több helyen is, de attól tartok: a kívánságaidnak nem a Drupal a megfelelő megoldás. Egy blogszolgáltatónál több sikerrel járhatsz.
Ami nem megy, azt nem kell erőltetni.

0
0
Den képe

Nem kell elolvasni, de sírni se kell, hogy nem megy.

Ha enni akarsz, akkor el kell menni a boltba kenyérért. Vagy meg kell tanulni sütni - gép, recpet kell, és a hozzávalókért megint el kell menni a boltba.

Ez a dolgok folyamata: akarok valamit - teszek érte, hogy elérjem. Gondolat -> tett -> eredmény.

Te szeretnél egy weblapot, de nincs rá időd, hogy megcsináld. Fel kell bérelni valakit, hogy megcsinálja helyetted. Ha pénzed sincs rá, akor az 5mp-es weblap készítők a megoldás.

A Drupal már csak ilyen: szerver oldalon üzemel, tehát kell neki egy szerver. PHP is kell neki, hogy egyátalán fusson (nem exe). Sőt, adatbázis is fog kelleni neki, mert az adatokat ott tárolja. Webes tartalomkezelő rendszer. Vannak a telepítésének előfeltételei (szerver, adatbázis) és vannak a telepítésnek lépései. Mindezek nem az ördögtől való dolgok, tanulhatóak. Mindez le van írva kb. 1000 helyen. Ez van, ahhoz hogy értsd mit csinálsz meg kell szerezni a tudást. Sőt, tudás kell a kérdezéshez is.

Nem gond, ha nem akarod megtanulni, de akkor azt is tudomásul kell venni: a Drupal weblap nem hullik csak úgy az öledbe. A többség itt ezt megértette, tudott weblapot készíteni magának. Te nem akarod megérteni, te csak akarsz egy weblapot. A rossz hír az, ez így nem fog menni.

0
0
Syrius XIX képe

Megértettem, a választ pedig köszönöm!

Én csak az említett két oldal függvényében gondoltam, hogy "végre van tisztán magyar megoldás, miért ne erősítsem akkor a magyar csapatot" és nem külföldi oldalak felhasználó táborát erősítem, de ez tényleg nem egy súlycsoport azokkal (az egyszerűségre gondolok, hogy még én is létre tudtam azokon hozni saját oldalt), De itt! Na mindegy!

0
0
aboros képe

a drupal egy tartalomkezelő rendszer. (mellesleg nem magyar termék) egy nyílt forrású tartalomkezelő amit a drupal.org oldalról tölthetsz le és felhasználhatod saját veboldalak építésére.

ez a veboldal, ahová most írogatsz, a drupal.hu nagyrészt egy fórum. itt te nem fogsz tudni létrehozni saját veboldalt, nem cél. ez egy fórum, ahol a drupallal kapcsolatos kérdéseinket vitathatjuk meg egymással.

0
0

-
clear: both;

Den képe

Ugyanazt mondjuk ám: te "ott" tudtál létrehozni, itt nem. Azt nem kellett tanulni, ez meg igen.

Ki kell mondani: ha nincs időd (hogy megtanuld) vagy pénzed rá, akkor nem lesz 2 kattintással drupal alapú oldalad.

Kenyered se lesz csak úgy, hacsak nem elmész érte, vagy valaki hoz neked.

Vagyunk itt egy páran, akiknek van Drupal oldala. De rászántuk az időd és energiát, hogy kitanuljuk. Ez a dolgok menete.

0
0
Syrius XIX képe

Köszönök mindent, mindenkinek és 100. 000 elnézést kérek mindenkitől!

Én tényleg azt hittem végre van valami egészséges és felhasználóbarát megoldás a weblap kérdésre, de már belátom, hogy tévedtem.

Nem állítom, hogy később még nem fogok esetleg előfordulni (remélem kevésbé idegesítő formában), de egyenlőre ez elég kilátástalannak tűnik számomra. A Drupal formát akkor találnám esetleg megoldásnak, ha munkanélküli lennék (szerencsére nem vagyok az, de sose lehet tudni), vagy esetleg ebből akarnék (vagy csak ebből tudnék) megélni, akkor nagy valószínűséggel meg tudnám tanulni, mert ugye a "Kényszer (és a szükség) nagyúr"!

Tényleg ne haragudjatok rám, senkit nem akartam felbosszantani a tudatlanságommal (mellesleg megjegyzem, tudom hogy nem magyar a program, vagy alkalmazás, vagy rendszer, vagy már nem is tudom, minek hívjam?), de azt engedjétek meg nekem, nem tettem le róla, de ezeknek a dolgoknak azért kell egy kis leülepedési idő!

A tudásom tényleg 0! Ebben tökéletesen igazatok van.

Kívánok mindenkinek minden jót, amire csak vágyik ;)!

0
0
csovi képe

Weboldalak létrehozása nem a felhasználók feladata. A felhasználó használja a weboldalt. A Drupal azoknak készült, akiknek feladata a weboldalak létrehozása és ehhez kínál egy gyorsan telepíthető, könnyen kezelhető, jól átlátható és fejleszthető rendszert.

Amit te szeretnél, az nem létezik. Minden tárgyi tudás nélkül nem lehet weboldalakat létrehozni, pláne nem olyat, amit te szeretnél.

Szóval vagy megelégszel a kész megoldásokkal, vagy tanulsz kicsit a megadott linkek elolvasásával.

0
0
aboros képe

nekem is van munkám, meg itt mindenki másnak is. :)
előbb már írtam, hogy erre való például a google groups, nem tudom azzal mi a problémád vagy láttad e egyátalán a linket.

van google sites is, pont az olyan esetekre mint a tiéd (nem akarok semmit csinálni csak legyen egy veboldalam varázsütésre). talán azt is érdemes kipróbálni.
van drupal gardens, az is jó lehet.
van wordpress.com, az is jó lehet.
van blogger.com, az is jó lehet.
van háromszázezer amatőröknek szánt szolgáltatás, az mind jó lehet neked, mindnek te vagy pontosan a célcsoportja.

de el kell szomorítsalak, anélkül, hogy bármit elolvasnál, a te jelenlegi tudásszinteden egyiket se fogod tudni kezelni. még egy kenyérpirítóhoz is van használati utasítás jóember, amit illik elolvasni, hogy tudjad működtetni az eszközt. még egy ajtóhoz meg egy kilincshez is van használati utasítás, rá van írva, hogy tolni.

ha nem szánod rá te a te idődet mert olyan baromi drága, akkor más kell, hogy rászánja helyetted, amit meg neked akkor meg kell fizetni. egy ilyen egyszerű oldalt egyébként baromi gyorsan össze lehet legózni zéró programozással, szerintem egy tapasztaltabb drupalosnak egy olyan 10 tiszta munkaóra kb. bár lehet megvan hat alatt is. :)

0
0

-
clear: both;

Syrius XIX képe

Nem azt mondtam, hogy az én időm drága! A tiéteket sajnálom, ezek szerint félreértettél!

Nem haza akarok beszélni, de nézd meg a két oldalt! Kb. 1 óra alatt minden ismeret nélkül kész van!

A jelenlegi tudásszintemen azokat tudom kezelni (érdekes)!

Ezzel szembe azt írod, hogy: "....ha nem szánod rá te a te idődet.....akkor más kell, hogy rászánja helyetted, amit meg neked akkor meg kell fizetni. egy ilyen egyszerű oldalt egyébként baromi gyorsan össze lehet legózni zéró programozással, szerintem egy tapasztaltabb drupalosnak egy olyan 10 tiszta munkaóra kb. bár lehet megvan hat alatt is. :))

Tapasztaltabb Drupalosnak 10, vagy 6 óra???

Nagyon komolyan remélem, csak vicceltél! :(

0
0
makgab képe

A Drupal pedig pontosan azt tudja, amire kitalálták. Valóban egyszerűen, gyorsan, könnyen.
Csak elolvastam én is mit kell tenni és kb. 1perc után már működött is. Ezután lehet finomítgatni... stb.

Szerintem te mást szeretnél. Ez egy komplett tartalomkezelő rendszer és Te nem erre gondoltál. :)

G.

0
0
Syrius XIX képe

Ügyes vagy, gratulálok! Ezek szerint nagyon gyorsan áteveztél azon a tengeren, ami azt írja le, hogy mit, hogy kell honnan hová telepíteni, létrehozni, stb.

0
0
makgab képe

Így van. Pontosan 1 perc volt az egész és én is nulláról indultam, mikor ide kerültem. Bár én tudtam pontosan mit szeretnék.
Ahogy a többiek is írták, vannak előfeltételei ennek a (tartalomkezelő) rendszernek: szerver, adatbázis, php...

Az hogy Te egy weblapot akarsz az kevés. Azt kellene eldönteni, hogy egy saját tartalomkezelő rendszerrel (pl. Drupal) szeretnéd ezt megoldani, vagy egy kész szolgáltatást szeretnél, amihez már csak tartalmakat szeretnél feltölteni.
A kettő között nagy különbség van. A Drupal.hu és az itt levő felhasználók az első esetben tudnak segíteni - azaz egy komplett tartalomkezelő rendszer telepítése és üzemeltetése.

Szerintem neked egy kész megoldás kell - mivel nincs időd. De minden esetben utána kell olvasni azért 1-2 dolognak, mert egyik pillanatról a másikra nem fog menni.

G.

0
0
thamas képe

... csak ezért szólok hozzá. Konkrét kérdésre én is szívesen válaszolok, egyébként peig, amit lehetett már hozzáfűzték a többiek.

Amúgy az októberi számban lesz egy "lépésről-lépésre" típusú leírás a D7 telepítéséről és használatba vételéről. Az alapján valószínűleg könyebb lesz nekikezdeni.

0
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

Syrius XIX képe

Köszönöm, érdeklődéssel várom! Már csak azért is, mert kb. 6-7 éve olvasom a lapot és eddig teljesen korrekt!

0
0