Regisztrációs beléptető e-mail újraküldése

DruTa képe

Üdv!

Végignéztem tucatnyi reggel kapcsolatos témát itt, de keresve se találtam erre a választ.

Azt szeretném, hogy egyes regisztráltaknak újraküldhessem az egyszeri beléptető e-mailjét, mert vannak, akik regelnek, de nem lépnek be és feltételezem, hogy annyira nem jártasak az ilyenekben, hogy elkerülte a figyelmüket. Azért gondolom ezt, mert olyanok is vannak, akik az egyszerű és egyértelmű leírás ellenére is belépés nélkül akarnak feltölteni dolgokat, tehát nagyon nincsenek otthon szerintem a témában.

De hogyan tudnám azt az e-mailt ismét eljuttatni hozzájuk, lehetőleg egy magyarázó szöveggel együtt?

Drupal verzió: 
akosms képe

Nem aktivált felhasználóknak email értesítőt ezzel tudsz küldeni: https://drupal.org/project/account_reminder

0
0
DruTa képe

Kösz!

Aktiváltak, csak nem léptek még be.

Amit ajánlasz azt láttam már, csak még dev állapotban van.

0
0
akosms képe

Létrehozol egy szabályt, hogy aki regisztrált (aktivált), annak menjen egy email x nap múlva a leírással, hogy nem lépett még be, és hogy tud feltölteni.

Vagy azt az oldalt, ahol fel tud tölteni csak az azonosított felhasználóknak teszed elérhetővé.

0
0
DruTa képe

Kösz, ez jó ötlet, Rules-t már használtam pár dologra, menni fog, bár az időzítőjével bajom volt, de talán majd most.

UI: Eleve csak az adott felhasználók férhetnek hozzá a node feltöltési oldalhoz.

0
0
szantog képe

"Amit ajánlasz azt láttam már, csak még dev állapotban van."

mi a baj vele?

2
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

DruTa képe

Nem biztonságos.

De kipróbáltam teszt oldalon és működik, viszont közben rájöttem, hogy enélkül a modul nélkül is megoldható, ha zárolttá teszem ezeket a felhasználókat, majd ismét aktiváltra és akkor kimegy nekik egy e-mail eleve, igaz abban a szöveg kicsit más, de az kiegészíthető, szóval ha nem is olyan elegáns, de plusz modul nélkül is megoldható, egy oda-vissza zárolás-aktiválással.

0
0
Sk8erPeter képe

A "biztonságosság" hamis illúzióját keltheti egy stable-nek mondott modul, pedig a vicc az, hogy olykor egy dev állapotú vagy patch-elt modul stabilabb, mint a "stable". :D Ezenkívül attól még, mert egy modul "stable", nyugodtan tartalmazhat biztonsági rést. Csak annyi a különbség, hogy hosszabb idő állt rendelkezésre tesztelni a stabilnak minősített változatot, az átlagos felhasználás során vélhetően kisebb eséllyel jönnek elő parák, legalábbis kritikus hibákat például a fejlesztő(csapat) nem észlelt a hosszasabb tesztelés során. VAGY ha érkezett is jelzés arról, hogy gond van, még nem minősítette a modult problémásnak. De minden körülményre a fejlesztők sem tudnak felkészülni, így bizonyos esetekben előjöhetnek olyan gondok, amik miatt a stabil változat minden, csak nem stabil. Ekkor a dev változatba beletolhatnak egy javítást, amitől az máris stabilabb működést biztosít az adott környezetben.
A kiegészítést csak azért tettem, hogy felhívjam rá a figyelmet, hogy dev változatú modult is lehet nyugodtan használni (jár is az upvote szantog-nek a visszakérdezésért), amennyiben jól működik, és a használat és gondos tesztelés (!) során nem tapasztaltál vele problémát. Illik persze ránézni az issue queue-ra, hogy lásd az addigi tapasztalatokat, és ami a legfontosabb: éles környezetben sosem tesztelünk, minden modult (azt is, ami stable!!!) előbb egy tesztcélú, homokozó jellegű játszós Drupalon tesztelj, a saját környezetedben. A felhasználóid ebből az egészből ne lássanak semmit (gondolj bele, mi van, ha egy éles oldalra felraksz egy olyan modult, ami mondjuk egy random hiba okán elkezd törölgetni az adatbázisodból, vagy fehér halált (WSOD) okoz).

1
0
DruTa képe

A biztonság szón a megbízható működést értettem.

Szóval akkor a .dev jobb is, meg nem is, illetve a stabil jobb is, meg nem is. És mivel a hibák, ha vannak egy tesztelés során nem biztos, hogy kijönnek - mert nem tudunk kipróbálni minden a jövőben történő eseményt, így lutri, hogy melyikkel járunk jobban.

Nincs mit tenni, ez van. :-)

És azt a megoldást, amit írtam, hogy zárolás, majd visszaaktiválás, kicsit átírva az üzenet e-mailokat, az bunkó megoldást szerintetek?

0
0
DruTa képe

Kösz, egyelőre megoldottam a zárolás/aktiválás módon, de majd megnézem ezt is.
Amit lehet igyekszem plusz modulok nélkül megoldani.

0
0
akosms képe

Ez is egy jó megoldás lehet, hogy tölthetnek fel bejelentkezés nélkül is és a végén kell belépni, vagy regisztrálni:
https://drupal.org/project/create_and_reg

0
0
DruTa képe

Gondolatolvasó vagy, épp tegnap teszteltem ezt a modult.

Még gondolkodom, mennyiben lenne ez jó, vagy zavaró. Nyilván az lenne az előnye, hogy többen regelnének, ha már beírtaák a hirdetést nem hagyják félbe, de lennének sokan, akik azt hinnék, hogy ezzel kész és elfelejtenék rendesen befejezni a reget.

Szóval még nem döntöttem. Ráadásul most is vannak olyanok, akik valamiért - pedig ki is van írva - nem értik meg, hogy nem lehet bejelentkezni regisztráció nélkül, és itt választanom kéne, hogy melyik legyen az oldalirányítás, reg, vagy belépés, az egyikkel a még nem regelteket zavarnám meg (ha belépés lenne), a másikkal a már regelteket (a regessel).

0
0