PostNuke migráció

Filemona képe

Röviden: a hup.hu tavalyi átalakulásához hasonlót szeretnénk mi is, és erre bizonyos keretek között áldozni is tudunk.

Erre szeretnék találni jelentkezőt, hogy mikorra és mennyiért tudná elvállalni.

Részletezve:

Szeretnénk egy lassan 4 éve működő és 3,5 millió letöltést kiszolgáló Postnuke alapú közösségi portált Drupál 5-ös rendszerre átköltöztetni, viszont nagyon fontos, hogy külsejében és kezelésében akik már megtanulták a jelenlegit használni azokat ez a fejlesztés a lehető legkisebb mértékben bizonytalanítson el.

Amit át kell emelni mindenképpen:

- regisztrált tagokat (cca 750 fő)

- Híreket (cca 4300 db) és az ezekhez tartozó hozzászólásokat

- Fórumokat (cca ezer téma, 20 ezer hozzászólás)

- Szavazásokat (pár tucat) és azokhoz való hozzászólások

- Egy dokumentumok jellegű és jellemzően beszkennel iratokat, képeket tartalmazó adattárat (8 rovat max 50 tétel ez nem veszélyes, csak lennie kell ilyennek is)

Amiken viszont ? ha már fejlesztünk - változtatni szeretnénk:

1 ? alapesetben szeretnénk a dizájnon annyit javítani, hogy helytakarékosabb legyen, a feleslegesen üresen maradó részeket kitölteni, így pl: a három hasábról (szokásos nuke kinézet) áttérnénk a 4 hasábos verzióra. Tehát a középső oszlopot mindenképpen szeretnénk 2-be bontatni, ahol az avuló hírek előbb jobbra csúsznak egyet, majd lefelé.

2 - Hírekhez tartozó képek csatolása és biztonságos feltöltése a szerverre (ezt sajnos a postnuke nem tudja ? html ismerettel kellett eddig a képeket beilleszteni) Drupalnal ez nem gond, viszont itt jó lenne, ha egy hírhez több képet is lehetne csatolni olyanoknak is akik nem informatikusok.

3 ? Sok spammot kap a fórum is és a hírek hozzászólása rész is, ezért minden tartalombeküldésnél egy képről olvasson le a küldő pár ellenőrző számot és/vagy betűt.

4 ? tagoknak szeretnénk megadni a bloggolás lehetőségét (pont mint a hup-on)

5 ? Minden hírhez azt megnyitva legalul legyen egy vagy több azaz tetszőleges számú kapcsolódó hírek rovat. (pont mint az indexen mikor valaki megnyit egy hírt, majd alul még kattogtathat tovább)

Tehát a hírküldésnél legyen olyan rész, ahol a kapcsolódó tartalmakat lehet illeszteni, szöveggel és belsőlinkkel.

Hírek témába még fontos, hogy a drupál szerzőnek azt tünteti fel aki beküldte, mi viszont sok saját anyag mellett sor hírt át is veszünk, ezért mi Forrást tüntetünk fel, nem beküldőt. (a Postnuke ezt az átnevezést meg is engedi) Tehát a hírt nem a beküldő jegyzi, hanem az ahonnét származik.

Cca ennyi.

Akinek van kedve és készsége az a munkadíj és várható határidő megjelölésével kérjük jelentkezzen a filemona kukac gmail pont com címen.

Köszönöm: Heni