node és taxonomy term összerendelés kódból

danart képe

Sziasztok,

adatbázisból szeretnék taxonomy címkéket ráaggatni bizonyos tartalmakra.
Úgy látom a taxonomy_index táblában a nid és a tid valósítja meg az összerendelést, a tartalom és a címke között.
De, ha törlöm adatbázis szinten, vagy beszúrok újabb összerendeléseket, a kimenetben nem látszik az eredménye.

Meg tudná valaki mondani, hogy adatbázis szinten hol találok még az összerendelésekért felelős cellákat?

Köszi!

Üdv.:
Dani

Drupal verzió: 
szantog képe

Adatbázis szinten nem keresgetünk ilyen cellákat, az apiban keresgetünk megfelelő függvényeket, amikkel elérjük, amit akarunk. Egy ügyesen használt hook_node_presave pl ilyenekre is jó lehet, de ahhoz egészen pontosan meg kell határozni a feladatot.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

danart képe

Köszi a hozzászólást. Adatokat importálok be, és gondolkodom a tároláson. Ha node-ot csinálok belőlük, akkor kihasználhatom a drupal adta tutiságokat, míg ha magam tárolom, akkor a tutiságokat nekem kell megírnom hozzá.
Vagyis rossz irányból közelítettem, modulból állítom elő a node-kat, amibe bepakolom az importált adatokat. Tehát Node API területen nézek szét és bízom benne, hogy sikerül a dolgok oroszlán részét a Drupalra hagyni. Ez már jobban tetszik. :)

Van egy tömböm - abban vagy 5 elem. Ezeket kéne ügyesen letárolni. Viszont valószínű, hogy több 100 ezer ilyen tömb lesz idővel, vagyis a fenti gondolatmeneten tovább haladva - több tíz ezer node...

... a távolabbi cél pedig a a letárolt adatokban való szűrés lenne. Azt hiszem ezt még tovább kell gondolni.

0
0
szantog képe

"Van egy tömböm - abban vagy 5 elem. Ezeket kéne ügyesen letárolni. "
Ha ez ennyire saját adatszerkezet, akkor még érdemes visszalépni eggyel.

1. Ki kell találni, hogy milyen műveletekre, szolgáltatásokra lesz szüksége az adataidnak.
2. Megnézzük, hogy létezik-e már olyan entitás, amely ezeket a szolgáltatásokat lefedi. Amiket kiírtál, egyáltalán nem biztos, hogy a node lesz a megfelelő. Én csak azért írtam a node függvényeket, mert a nodeokat meg termeket emlegetetted az elején.
3. Ha nincs, akkor el kell gondolkodni, hogy kezdjünk-e saját entitást írni.

Ez utóbbi nem sokkal könnyebb, mint amit magadtól elkezdtél, viszont ha így csinálod, nem fognak olyan meglepetések érni, mint az elején. Viszont a drupal logikába is jobban bele kell menni.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.