Ne lehessen saját hozzászólásra szavazni (lásd pl. stackoverflow)

Sk8erPeter képe

Sziasztok!

A minap meglepődve tapasztaltam, hogy saját hozzászólásaimra is tudok szavazni. Nézzetek hülyének, de muszáj volt kipróbálnom kíváncsiságból. :) Reméltem, hogy valamilyen módon kapok jelzést, hogy saját hozzászólásomra ugyan ne akarjak már pozitív vagy negatív értékelést leadni. De sajnos meg is maradt. Látom nem csak nálam fordult elő ez a kicsit furcsa helyzet. :)
Lásd Stack Exchange-család (Stack Overflow, Server Fault, Super User, stb.) - szintén AJAX, jelez, hogy saját hsz.-t nem értékelhetünk.

Ha lehet ilyet, javasolnám ennek javítását.
Köszi!

U.i.: nem tudom, erről volt-e már szó korábban, keresővel egyelőre ilyen témát itt nem találtam.

Fórum: 
Balogh Zoltán képe

Hát nem tudom, ez olyan nagyon alap dolog szerintem, hogy a saját hozzászólásomat nem értékelem. Te kipróbáltad, sikerült, hurrá. Szerintem nincs mit kijavítani, jó ez úgy, ahogy van.

4
-2
Sk8erPeter képe

Hali!

Így is fel lehet fogni a dolgot, de ez valahogy szerintem inkább számít kisebb hibának, mint jelentéktelen baromságnak, amire az a válasz, hogy "te vagy a hülye, hogy egyáltalán észreveszed" (szándékos túlzás).

Igaz, hogy itt valóban nem számít a "rang", mint a Stack Exchange-családnál (gyorsan hozzáteszem, ez NEM egy ördögtől való dolog, SŐT!!) - ebben az esetben viszont felmerül a kérdés, hogy egyáltalán minek van szükség erre a "feature"-re.

Félreértés ne essék, nem kötekedésből jegyeztem meg, javaslat volt.

0
-2
Balogh Zoltán képe

Alapból senki veszi kötekedésnek a felvetésedet, csak a saját hozzászólások fényezése itt alapvetően nem szokás.

1
-2
Sk8erPeter képe

Sajnálom, hogy ennyi jött le abból, amit írtam.
Kipróbáltam, sz@rul működött. Gáz. Jeleztem a hibát. Nem hiszem, hogy mentegetőznöm kellene, de mások segítő jellegű hsz.-ét szoktam értékelni, nem a sajátomat.
Mellesleg nagyon remélem, hogy amit írtál, csak egy gyenge, félresikerült vicc akart lenni...

2
-4
pp képe

szerintem se lehessen saját hozzászólásra szavazni.

6
-2
aboros képe

és mintha a pontok összesített megjelenítése a user profilban is az eredeti terv része lett volna. még jó hogy lesz karácsonyi szünet és lehet majd ilyenekkel bíbelődni nyugalomban :)

5
0

-
clear: both;

Sk8erPeter képe

@pp, @aboros: köszönöm a válaszaitokat, ezek szerint nem feltétlenül veszi mindenki kötekedésnek az ártó szándék nélküli javaslatot. :)

A pontok megjelenítése szerintem is jó ötlet.
Mondjuk szerencsére erre a fórumra nem jellemző a trollkodás (vagy csak még nem vettem észre), ha valaki mégis ezt tenné, negatív értékeléssel azért el lehet venni a kedvét; de hogy a pozitív oldaláról is legyen szó, az emberi természet része, hogy szereti a hátbaveregetést (nincs is ezzel baj), ezért az esetleges pluszpontok meghozhatják a kevésbé aktív felhasználók kedvét is ahhoz, hogy válaszoljanak kérdésekre.
Ahogy észrevettem, a Stack Exchange-családnál lévő pontozás legalábbis nagyon jótékony hatású, az érdemibb válaszok irányába viszi el a fórumokat, és aktivitásra serkenti a júzereket.
Mondjuk a drupal.hu ebben is szerencsésebb, mert értelmes közönsége van, így kevésbé kell terelgetni, meg az igazán aktív tagok (pl. Ti) amúgy is foglalkoznak a kérdésekkel, de ki tudja, hátha az értékelés pozitív hatású lesz itt is.
Persze csak ötletelés.

2
-1
szt képe

Szerintem se túl jó dolog az önlájk.
Azt nem a kommentelőnek kell eldöntenie, hogy értelmes-e, amit írt.
Mert remélem mindenki úgy kezd kommentelni, hogy "Na, akkor most írok valami értelmeset!", ugye? :)
Azzal, hogy kommentel valaki, tulajdonképpen nyomott magára egy lájkot.
Aztán ha segít valakinek a komment, az nyom egy igazi lájkot.
Viszont ennek az egész szavazósdinak így, hogy név nélkül megy, nem sok értelme van.
Ha már a facebookot emlegetjük, akkor ne felejtsük el, hogy ott névvel megy a lájk, kétszer is meggondolod, hogy lájkolsz-e.
Emlékszem, régen az iwiw-en volt egy üzenődobozka, ahol lehetett üzenni valami okosságot, de név nélkül. Na aztán amikor már csak "bammeg" és ehhez hasonló volt csak, akkor levették a fícsört.

1
-1
Den képe

Figy, legalább van akire számíthatsz és tolja neked a +1-eket :)

6
-2
Sk8erPeter képe

Remek. :)

Bocs, azt hittem, van valami alapja annak, hogy az aktuális fórum, amibe írok (maga a "Drupal.hu" topic az oldalon belül), valóban erről szól:
"A magyar Drupal honlappal kapcsolatos kérdések, javaslatok".
Tévedtem.

0
-4
asrob képe

bevágod a durcit azért amiért te ide írtál a "A magyar Drupal honlappal kapcsolatos kérdések, javaslatok" fórumcsoportba egy hibabejegyzést amire valaki azt mondta, hogy ez nem feltétlenül hiba?!

Szerintem ez nagyon rossz hozzáállás. Gondold el, nagyon sok ember a szabadidejéből fejleszti magát a drupal.hu-t, X órányi munkája van benne, ne adj Isten X ezer forintja. Aztán érkezik egy ilyen kissé szemrehányó hozzászólás…

Ha szerinted ez mindenképp hiba, akkor küldj be javítást/foltot a modulhoz a drupal.org-ra.

2
-3

--
Borsa Péter
https://peterborsa.eu

Sk8erPeter képe

Hali!

Kicsit ezek szerint félreértetted az eredeti szándékot, nem volt benne semmi szemrehányás. Javaslat volt. Az előző kommentem, amire konkrétan reagáltál, szintén nem szemrehányás volt, de úgy éreztem, kezd elmenni a teljesen értelmetlen viccelődés irányába a javaslat. Ha a válasz a javaslatra az, hogy "NEM, és dögölj meg", még az is jobb, mintha elkezdünk erőltetett poénokat nyomni, hogy "akkor legalább egy pozitív szavazatod lesz - magadtól, hülyegyerek". :)
Durci? Dehogyis. Nagyon messze áll ez attól, amit így lehetne nevezni, ennyire nem alacsony az ingerküszöböm, hidd el. :)

A javításról: a modult egyelőre nem használtam, tapasztalatom nincs vele, de amint végre időm engedi, kipróbálom. Ez viszont eléggé odébb van (jelenleg így is örülök, ha kilátok a melóból) - javaslatot tenni ettől függetlenül szerintem lehet. :)

3
-2
dyra képe

Szerintem ez teljesen rendben van. Pontosan úgy működik ahogy a szavazógépek szoktak. Az ember magára is voksolhat. Épp, hogy akkor működne rosszul ha magadra nem tudnál.

Szerintem maradjon így ahogy van.

(annyira tetszett a hozzászólásom, hogy nyomtam is egyet magamra :D)

7
-1

honlapom http://dyra.eu/

Sk8erPeter képe

Hali!

Ez is egy vélemény, elfogadom.
Ettől függetlenül szerintem a jó "szavazógépek" nem úgy "szoktak" működni, hogy saját magadra is voksolhatsz (szerencsére vannak üdítő kivételek, lásd pl. épp a Stack Exchange-családot) - hiszen az a természetes és elvárt viselkedés, hogy az embert mások értékeljék, és senki ne válhasson skizofrénné, hogy más szemével meg tudja ítélni saját hozzászólásai hasznosságát. :D

(amúgy röhögtem a hsz.-ed végén, úgyhogy tőlem is kaptál egy lájkot :D)

1
-1
szantog képe

Itt meg lemaradt, úgyhogy én pótoltam. :D
http://drupal.hu/comment/60743#comment-60743

Jó ez az önlájk, itt nehezebben sírja ki magának az ember, mint a chaten a karmát. :D

1
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

szantog képe

Szerintem írjunk ki egy szavazást, hogy szavazzunk-e arról, hogy lehessen-e szavazni. :)

8
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

pp képe

Szerintem ezt az ötletet bocsájtsuk szavazásra, mielőtt hűbelebalázs módjára cselekednénk.

8
0
Sk8erPeter képe

"Lájkolom" az ötletet. :)

2
-1
aboros képe

valóban ez a mostani működés amit te is tapasztaltál. nem fogunk a modulba belehekkelni az viszont elég valószínű szerintem bár szavazzuk meg :) viszont ilyen jogosultságot az meg nem ad. szerencsére már másnak is eszébe jutott ám ez, itt folyik a diskurzus arról, hogy miként épüljön ez be a modulba.
http://drupal.org/node/1201938

az a törekvés, hogy a votupdown modul adjon hookokat amikkel más modulok lehetőséget kapnak arra, hogy beleszóljanak a szavazási jogosultságokba. 6.x-3.x verzióba már be is került, arra vár hogy portolja valaki 7.xre.

na, valaki? :)

4
0

-
clear: both;

Sk8erPeter képe

Szia!

Köszi szépen az érdemi visszajelzést! Végre ebből valami hasznosat is megtudtam. :)
Remélhetőleg lesz valakinek ideje portolni 7.x-re.

Egyébként ez, hogy a modul fejlesztői hookokat adnak az engedélyek testreszabásához, egy nagyon jó ötlet, mert így lehetőség lesz arra is, hogy pl. csak bizonyos pontszám megléte után tudjanak a felhasználók egyáltalán szavazni akár pozitív, akár negatív értelemben (bocs, de példaként megint csak a sokat említett Stack Exchange-családot tudom felhozni, ahol ez pont így működik, és szerintem nagyon jó ez az ötlet is, így talán lehet valami jelentőséget is tulajdonítani a pontoknak).
Ettől függetlenül a saját hsz.-ekre voksolás mondjuk szerintem lehetne a modul alapvető része - pl. settings-nél lehetne állítani, engedélyezzük-e adott content type-nál a saját tartalomra voksolást; hozzáteszem, szerintem eleve értelmetlen engedni bármilyen esetben a saját tartalomra szavazást. :)

0
-2
aboros képe

ott megy erről a diskurzus, hogy mi legyen része a modulnak és hogyan. megy az indoklás pro és kontra, de a döntés a modul gazdájának kezében van. erről itt vitázni, hogy mit hogyan kéne ennek a modulnak tudnia, értelmetlen, mert itt nem fog eredmény születni. jól megbeszéljük, aztán ennyi. :)

2
0

-
clear: both;

pp képe

elvileg a hetes is tud olyat, hogy sminkből rakd ki. Ezzel persze nem azt gátoljuk, hogy lehessen szavazni, hanem elvesszük az eszközt amivel lehet. (magyarán nagyátlagban nem lehet majd saját bejegyzésre szavazni, de persze lehet, ha nagyon akar valaki)

pp

0
0
aboros képe

ez egy könnyű és gyors kerülőút lehet, ahogy mondod. így viszont (sminkből kézzel írom ki, ha nem te vagy a szerző) a saját hozzászólásaid pontozását se fogod látni :) vagy kombinálni kezdek mindenféle vudukkal. :) majd eljátszok vele karácsonykor megígérem. :)

persze ha másnak van kedve portolni a linkelt foltot 7.x re és beküldi a modul issue listájába, hát én leszek a legboldogabb és örömmel tesztelem a foltot :)

0
0

-
clear: both;

Sk8erPeter képe

Látom néhány, véleményét felvállalni nem képes nethuszárnak annyira megtetszett ez az upvote/downvote-dolog, hogy szanaszéjjel downvote-olgatják az én hsz.-eimet, meg még egy-kettőt máséból is a topicban. :) (na, ez a komment még népszerűbb lesz)
Ha már témába vág, miért is ne...
Mindenesetre örülök, hogy én is hozzájárulhattam az örömükhöz, bár rossz belegondolni, hogy valakinek az ilyen jellegű trollkodás okoz örömöt. :D Gratula nekik! Kapnak egy virtuális buksisimogatást.

0
-6
gerisz képe

Ezt most nem tudom miért kellett, nah de mindegy is.

A up/down is a véleménynyilvánítás egyik formája, kifejtés nélkül.

Jó az ha a saját hozzászólásomat is tudom értékelni, van olyan hogy átgondolatlanságból olyat írok amit hosszasabb elmézgetés után tényleg nem úgy kellett volna megoldani vagy leírni mint ahogyan tettem, ilyenkor adok magamnak egy "-" -t.

Ez nem hiszem hogy hiba lenn, az már igen ha többször is tudnánk véleményezni.

2
0
Den képe

Ráadásul az az egy db +1 nem oszt nem szoroz, ha mellette okosakat írsz…

Majdnem mind1, hogy ott van vagy nincs.

2
0
Den képe

Nethuszár? Kik azok? Akik nem töltenek fel képet magukról?

Szerintem, egyszerűen, csak hagyd abba a hisztit. A saját hozzászólás lájkolása dolog meg majd megoldódik, vagy sem.

FB-n is tudod a saját hozzászólásod lájkolni. Nem hiszem, hogy ez az egész akkora probléma lenne, hogy ennyi hozzászólást megérjen.

Tudunk a problémáról, köszönjük. Az adminok majd megvitatják, és beállítjuk úgy, ahogy jó. Vannak a sorban fontosabb dolgok is, mint ez.

4
0
Sk8erPeter képe

Nethuszár az, aki élvezi a virtuális világ által nyújtott rejtőzködési lehetőségeket, de ezalatt most nem a drupal.hu-n profilképpel egyelőre nem rendelkezőket értettem... :) Nyilván rám céloztál, nincs profilképem, mert 1. nem vagyok olyan régóta tag, 2. még nem foglalkoztam vele, 3. nem is különösebben foglalkoztat a gondolat. De ez OFF. :)
Rendben, hagyjuk abba. A "hiszti" kicsit erős szó, inkább csak leírtam egy véleményt (habár mindenki tudja, hogy az olyan, mint a s×gglyuk :D). A javaslat megtörtént, megköszönöm mindenkinek, aki bármennyit is foglalkozott a kérdéssel, igazából tényleg nem nagyon lehet mit hozzátenni. :)

Neked is köszönöm a hozzászólásokat, még akkor is, ha nem feltétlenül értettünk egyet.

1
-1
aboros képe

az ilyen hangvételű, mondanivalójú hozzászólások sehova nem vezetnek ám, csak szólok. nyomok is mindre szépen -1et, pedig kifejtettem amúgy a véleményem. :)

4
0

-
clear: both;

Sk8erPeter képe

Értettem, leültem, 1-es. :)
Bocs, de egy-két hsz. esetén (pl. itt) tényleg nem nagyon értettem a -1 okát, ezért tettem szóvá, hogy ilyenkor jó lenne tudni az indokot.
Befejeztem, köszi az eddigieket.

2
-2
Den képe

Belenéztem a modulba és van olyan, hogy troll szűrő: beállíthatóan X érték esetén nem mutatja meg a hozzászólást, kattintani kell, hogy lásd.

Ez viszont egy hasznos ficsör lesz, csak a határokat kell jól beállítani.

Amúgy a trollokat én is jutalmazom -1-el, mert csak. :)

0
-1