Mysql másik gépen

dfcwolf képe

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy az adatbázis működhet egy másik gépen is, vagy mindenképpen a webszerveren kell futnia?

A webszerverünkön már fut egy mysql, de nem férünk hozzá. Nem is akarjuk piszkálni, mert ha elbarmoljuk a cég termelése forog veszélyben. Egy másik szerverre tennénk az adatbázist. El fogja érni a Drupal?

Drupal verzió: 
ttsz képe

Működik de én nem tartom jó ötletnek, hogy csak az adatbázis miatt ketyegjen egy másik gép is. Az hogy nem férsz hozzá az mit jelent. Ha egy másik adatbázist hozol létre az nem jó? Mindenképpen abban az adatbázisban kell dolgoznod amit termelésre használnak?

Root joggal nincs olyan hogy nem fér hozzá. De te tudod.

Ha másik gépre teszed az adatbázis, telepítéskor értelem szerüen annak a gépnek az IP jét kell megadnod ahol az adatbázis van. Az adatbázis gépen pedig a tűzfalon nyisd ki a 3306 -os portot, és a mysql beállításánál, amikor létrehozod a db-t engedd meg, hogy a webszerver is csatlakozhasson, ne csak localhost.

Így elérheted a másik géppel és csak azzal.

Remélem tudtam segíteni.

Üdv.

0
0
dfcwolf képe

Fut a szerveren egy Radan nevű progi. Aki mindenki tudta nélkül feltett egy adatbázist. A telepítésnél nem szól erről. Viszont az adatbázishoz jelszót kér, és senki sem tudja. A rendszergazda jelszavát nem fogadja el... Nem tudunk új adatbázis létrehozni benne. Viszont nem tudjuk mi lenne a programmal, ha újratelepítenénk a mysql-t. Nem tudjuk megkockáztatni a termelés leállását.

Van több szerverünk. Ők egy hálózaton vannak és látják egymást. Az egyiken nyugodtan elférne az adatbázis. Ezért tűnik ez a logikus lépésnek. A Drupalos oldal egy intranet oldal lenne csak belső használatra.

Köszönöm a segítséged!

0
0
ttsz képe

rootként tudnátok adni az adatbázishoz adminisztratív usert. És onnan már bármit.

De ez már nem ennek a fórumnak a témája.

Lényeg, hogy megy másik szerveren is.

0
0
pp képe

Először is, megy külön gépről az adatbázis és a webszerver. Az hogy külön gépre teszi az ember az adatbázis szervert és a webszervert az skálázási szempontból egy előnyös megoldás lehet, vagy legalább külön domaint rendel hozzá ami aztán mutathat ugyan arra a gépre kezdetben.

A fenti megoldásban, ahol "Az egyiken nyugodtan elférne az adatbázis" ott még egy webszerver is elférne nyugodtan. :D

"Nem tudjuk megkockáztatni a termelés leállását."
Azt ugye tudod, hogy így nem a termelés leállását kockáztatjátok, hanem akár a üzem létét is. Gondolom egy egy két órás leállást még meg lehet kockáztatni, de egy teljes adatvesztést már nem. Mi történik, ha ez a gép tönkremegy? Miből állítjátok vissza? Egyáltalán van mentésetek? Na mindenesetre bátrak vagytok. :D
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/resetting-permissions.html
http://www.google.hu/search?q=recover+mysql+root+password

Bíróságon:
Bíró: - Mindent megtett, hogy elkerülje a balesetet?
Vádlott: - Igen. Becsuktam a szemem és sikítottam.

pp

0
0
dfcwolf képe

Különböző IT policy-k miatt nem lehet másik webszerver. Szóval túl van itt komplikálva minden. Mentés természetesen van, meg tartalék szerverek is. De egy disaster recovery elég időigényes művelet. :)

Ha a már működő sql megadná magát, akkor addig állnának míg újrarakjuk az alkalmazást. Nem nagy idő, de kiesésnek nagy. Szóval ezért van az óvatosság.

0
0
dfcwolf képe

Sziasztok!

Létrehoztam az adatbázist az egyik szerveren. Amikor installálnám a drupalt, bekéri az adatbázis adatait. Beírom és nem történik semmi. Homokórázik egy kicsit és visszaadja ugyanazt az ablakot, ahol az adatokat kell beírni. Nincs hibaüzenet sem.... Mi lehet ez?

0
0
york képe

Uj kerdes uj tema!
Koszonjuk!

0
0