Munkalehetőség: Fizetési rendszer kialakítása

Szotyi képe

Keresek olyan személyt, aki drupal alá 'Tagsági fizetési lehetőséget' be tudna építeni.
Arról van szó, hogy egy oldalnak lesznek 'VIP' felhasználói akik megadott ideig - 1 hónapig, 1 hétig - elérhetnek bizonyos tartalmakat.
Ha letelik az előfizetési idő, akkor a rendszer automatikusan áttenné őket 'normál' regisztrált felhasználóvá.

Fizetési lehetőségek:
- Mobiltelefon
- Bankkártya
- PayPal

Az lenne a jó, ha le tudnád írni, hogy nekem mi a feladatom. (pl: regisztráljak ennél és ennél az sms szolgáltatóval, vegyem fel a kapcsolatot ezzel és ezzel a bankkal stb)
Paypal számlám, K&H-s Mastercardom van.

Gondolom elég összetett a feladat.
Ha csak részfeladatot tudsz is megoldani, akkor is várnám a jelentkezésedet, árajánlatodat!

Üdv: Péter

Taxonomy upgrade extras: 
Sk8erPeter képe

Remélem nem probléma, ha tanácsot adok (és nem a konkrét munkavégzés szándékával jelentkezem), de én az Ubercartot ajánlanám, azonbelül is a core-hoz tartozó Roles ÉS Conditional Actions modul bekapcsolását - nagyon szépen testre lehet szabni az ilyen tagságikhoz hasonló fizetési lehetőségeket, lejárati időket, stb.
A régi Ubercarthoz volt témába vágó leírás is:
http://www.ubercart.org/docs/user/3366/selling_site_access_role_promotions
Itt is ugyanezt javasolják:
http://drupal.org/node/412880

Időközben találtam egy még jobbnak tűnő leírást:
http://www.leveltendesign.com/blog/rachel/how-create-memberships-drupal-...

Persze ezen tutorialok nagy része egyelőre Drupal 6-oshoz készült, és abban igazán stabilak az Ubercarthoz kapcsolódó modulok, de ez tényleg egész kényelmesen, összekattintgathatósan elvégezhető feladat.

A mobiltelefonos fizetésről nem tudok nyilatkozni, de simán PayPallal könnyű összehozni.

0
0
Szotyi képe

Köszi a hozzászólást. Igazából még nem érkezett ajánlat.
Még reménykedek, hogy hátha csinált már valaki ilyesmit.

0
0

Péter

petycomp képe

A feladat két részre osztható. Az egyik a megfelelő online fizetési rendszer(ek) kiválasztása, a másik pedig a programozás része. Ha jól értem tartalmat akarsz értékesíteni és nem árut. Ebben az esetben valószínűleg felesleges az ubercart,

-Bankkártyás fizetéshez vagy leszerződsz bankkal, vagy közvetítővel, például: https://www.paymentgateway.hu/, http://www.voxpay.hu/

-Paypal jó, mert elfogadja szinte az összes bankkártyát, viszont magas a jutalékuk, és gyakran macerás egy bankkártya regisztrációja Paypal accounthoz (legalábbis nekem ezzel voltak problémáim)

-A mobiltelefonos fizetésnél is szolgáltatóval, vagy közvetítővel kell szerződnöd. Viszont itt alig a fele jut el hozzád a végén a pénznek...

A programozás részéhez pontosabban kellene látni, hogy mi a feladat.

1
0

Cheppers

Sk8erPeter képe

"Az egyik a megfelelő online fizetési rendszer(ek) kiválasztása, a másik pedig a programozás része. Ha jól értem tartalmat akarsz értékesíteni és nem árut. Ebben az esetben valószínűleg felesleges az ubercart"
Szerintem nem felesleges. Persze nem csak Ubercart létezik, de az biztos, hogy az Ubercartnál már erre is gondoltak - megfelelő beállításokkal, esetleg az Ubercarthoz tartozó kiegészítő modulok segítségével könnyen beállítható (szép admin-felületen), hogy egy bizonyos idő után lejáró tagságot lehessen vásárolni webshop-felületen, majd ennek a szerepkörnek segítségével a tagság lejártáig meg lehet nézni adott tartalmakat.

Ezentúl PayPallal, bankkártyával is lehet fizetni a megfelelő beállítások elvégzése után, meg van oldva az IPN, amivel a fizetés konkrét állapota nyomon követhető.
Akkor mi mással oldanád meg ugyanezeket hasonlóan egyszerű módszerrel?

Az Ubercart nagy előnye, hogy mindazt közvetlenül vagy közvetett úton, de összekattintós módszerrel tudja - egyet én most kivennék a sorból, a mobiltelefonos fizetést, mert arra nem tudom, milyen lehetőségek léteznek Ubercartban -, ami a feladat specifikációja szerint olvasható. A modul hosszú fejlesztést tudhat maga mögött, legtöbb része egész stabil, plusz számtalan almodulja és kiegészítő modulja létezik, én ezért javasolnám.

A Drupal Commerce is alkalmas lehet, bár azt nem ismerem, de egyelőre kevésbé agyontesztelt.

0
-1
Szotyi képe

Köszönöm a választ.

- PayPalnak és az emelt díjas sms-ek nek magas a díja --> ez van, el kell fogadni, nincs mit tenni.
- "Bankkártyás fizetéshez vagy leszerződsz bankkal" --> ez jó ötlet, de mit is kellene mondani a hölgynek, hogy a drupalos programozó ez alapján megkapja a pontos információkat ami alapján össze tudja hozni a dolgot? Mit kell kérdezzek? Milyen szerződést kell kötnöm?

Valóban nem terméket, hanem információt szeretnék árulni 'tagsági oldalon'.

Olyan embert/vállalkozót/programozót keresek, aki el tudja mondani, hogy mit is kell csinálnom ahhoz, hogy működjön a rendszer. A szolgáltatók felé tartom én a kapcsolatot, csak a drupalos-programozói-összekattintgatós rész ne legyen a feladatom.

0
0

Péter

szantog képe

Bankok általában api leírást adnak, hogy milyen formot, milyen paraméterekkel milyen címre, milyen eljárással kell elküldeni, illetve hogy onnan milyen formában kapsz vissza adatokat. Ez általában egy mezei form action. Van, amikor elég egy formot jól összeállítani, de lehet, hogy valamilyen webservice szintű mutatvány kell.

Annyit kell csak mondani, hogy van egy weboldalad, amiről kártyás fizetési felületet akarsz elérni.

És ahhoz, amit leírtál, nem kell übercart. Ha d7 az oldal, übercartot felrakni amúgy is szentségtörés.

A specifikáció nagyon röviden ez lehet:

  1. Formot kell összeállítani a fizetési paraméterekkel.
  2. A kiválasztott fizetési formának megfelelően a form adataiból össze kell rakni egy adatcsomagot, és elküldeni a megfelelő urlre + átirányítani rá a usert.
  3. A szolgáltató vissza fog irányítani az oldaladra, valamilyen státuskóddal, ezt feldolgozva lehet userhez rendelni a rolet.
  4. Cron futásra leirtani a lejárt roleokat.
0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.