Mit tanácsoltok? Megosztott szerverről --> dedikált szerverre

NetMajom képe

Sziasztok

A weboldalam egy megosztott szerveren van jelenleg. Ugyanannál a szolgáltatónál fogok szervert is bérelni. A szolgáltató vállalja a teljes tükrözést és beállítást(elvileg)a megosztott szerverről a dedikáltra.

A kérdésem az lenne, kell e valamire figyelnem, illetve ajánlatos e tennem valamit előtte, vagy teljesen rábízhatom magam a szolgáltatóra, hogy hibamentesen megoldják a feladatot?

Drupal verzió: 
pp képe

Bízz a szolgáltatódban, de
1. Írd össze, hogy milyen felhasználói esetek vannak a rendszeredben.
2. Készíts egy Teszt forgatókönyvet ez alapján, amire azt gondolod, hogy kielégíti az igényeidet.
3. Kérj tesztoldalt az élesbe állás előtt.
4. Teszteld a Teszt forgatókönyv alapján.

pp

2
0
NetMajom képe

Köszi a jó tanácsot, a weboldal sql adatbázisa óriási méretű (ezért is kell áttérni, mert az oldal memóriaigénye, már jócskán túlmutat a megosztott szerver által biztosított mennyiségen), rengeteg az adat, stb... úgyhogy a hajam kihullana ha valami sérülne, vagy összeomlana a drupal az új dedikált szerveren...

0
0
NetMajom képe

A szolgáltatót megkérdeztem a teljes migráció kapcsán.

Azt mondták ha a dedikált szerverre veszek CPanelt (ami a megosztott szerveremen is van) akkor a megosztott szerver adminja egy az egyben mindent migrálni tud, de ez csak CPanelről - CPanelre működik..

Utánanézve van egy export import funkciója a cpanelnek.
Épp ezért a szolgáltató szerint a drupalos oldalak, és adatbázisok ugyanúgy fognak működni tovább, hiba kizárva...

Kicsit szkeptikus vagyok, de elképzelhető hogy a teljes migráció ennyire egyszerűen megoldható egy egyszerű export/importtal hibamentesen?

Van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata?

0
0
Nagy Gusztáv képe

Mi akadálya, hogy kipróbáld?

0
0

Nagy Gusztáv

NetMajom képe

Annyi az akadálya sajnos, hogy a szolgáltató a cpanel-t annyiért adja mint magát a szervert, mivel a cpanel nem ingyenes program, hanem fizetős, és csak akkor "bérelném" havi szinten ha valóban működik, nem szeretnék az ablakon pénzt kidobni....

0
0
csgerg képe

Válogathatsz:)
http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_web_hosting_control_panels

ISPConfig pont jó e célra.

Amúgy lemented az adatbázist, meg a http könyvtárod tartalmát, felrakod az új helyre és kész is. De a drupal telepítőben szépen le van írva konzolos telepítés menete, migrálása.

0
0