Megfelelő nyelvű tartalomhoz, megfelelő nyelvű oldal betöltése

tiburi képe

Sziasztok,

észrevettem analitics-en, hogy az egyik oldalamon gyakran az angol tartalmakat /hu előjellel, vagy épp fordítva, a magyar tartalmakat /en előjellel böngészik a felhasználók.

A tartalom így is olvasható, csak mivel /en beállítások mellett egy magyar tartalom szövege mellett (blokkok, tag-ekk stb.) azaz a cikkhez kapcsolódó releváns dolog nem jelennek meg elég gázul fest az egész.

Észrevettem, hogy a google is így mentett le egy csomó cikket, azaz a magyar nyelvű tartalmakhoz simán bevágta a /en előjelet, ami sehogysem ok.

Hogy lehet megoldani azt, hogy a magyar nyelvű tartalomhoz a Drupal minden esetben váltson language prefixet, vagy legalábbis figyelje, hogy minden ok-e, és ha nem akkor automatikusan váltson?

Ha további nyelveket is aktiválok, a feje tetejére áll itt minden és élvezhetetlen les az oldal.

Köszönöm!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
lazar képe

Azt értem a kérdésből, hogy a /magyar-nyelvu-cikk node-t az angol felületen jeleníti meg, vagyis az en/magyar-nyelvu-cikk linken. Ez esetben valamit a beállítással ronthattál el, mert ha meg van adva a cikk nyelve és be vannak állítva az en/hu subdomainek vagy mappanevek, normális esetben rendesen vált a megadott kritériumok szerint. Esetleg ha egy honlapnevet írnál ... A többnyelvű beállítás elég macerás, de jól működik - legalábbis nálam :)

0
0
tiburi képe

Szia,
köszi a választ, íme egy példa. Érdekes, hogy nem a pathautos linkeket dobja be a google, hanem a raw linket azaz a node/szám verziót... Például ezt: https://sciart.eu/pt/node/1873
A portugál verzió készül és minden üres rajta még, de ha tele lenne se volna ok a megjelenés.

0
0
lazar képe

A global redirect-ben pipáld ki a Language Path Checking opciót.

1
0
tiburi képe

Ennyi, és meg is oldódott :)
Köszi!!!

0
0