localhost - ftp - web

HAL9000 képe

Nem vagyok benne biztos hogy van jelentősége, de inkább kérdezek.

Sima html weboldalam szeretném drupal oldallá alakítani, tehát a meglévő indexelt tartalmat, oldalakat (kiépített linkeket) ugyanolyan formában beágyazni az új drupal lapokba - szerintem a G észre sem veszi :-)

Webtárhelyemen egy, a domainnevemmel megegyező nevű mappa, mint gyökérkönyvtár várja a localhoston telepített drupal mappa tartalmát, melyet a xampp megfelelő mappáján belül egy, a webtárhelyemen létező 'dominnevem'db nevezetű adatbázissal megegyezű nevű kövtrárban telepítek nemsoká :-)

Tehát a két adatbázis (on és offline) azonos nevű, a két könyvtár szintén.

Jól van ez így, vagy nem érdekes?

Úgy tervezem, hogy ha felépült a tartalom lényegi része, mely a weben jelenleg is megvan, egyszerűen felmásolom a nevezett mappa tartalmát a 'domainnevem' mappába.

Ennyi az egész?

Drupal verzió: 
HAL9000 képe

Tévedtem, a xampp htdocs könyvtárban lévő mappának megegyezőnek kel lennie a helyi adatbázis nevével, így sikerült is.

Hiba localhost-on:

HTTP kérés állapota Nem sikerült
A rendszer vagy a hálózat beállításai nem teszik lehetővé hogy a Drupal weboldalakat érjen el, ami csökkentett működést eredményez. A hiba oka webszerver vagy PHP beállítás lehet és javasolt kijavítani, hogy működjön a rendelkezésre álló frissítési információk letöltése, hírcsatornák betöltése, OpenID felhasználásával történő belépés vagy más hálózat függő szolgáltatás.

Mi a teendő?

0
0
aboros képe

új téma.

egyébként szupermindegy, hogy localhoston milyen könyvtárba és milyen nevű adatbázissal dolgozol. feltöltés után szépen kitöltöd a settings.php -ban a base_url változót és kész.

0
0

-
clear: both;

HAL9000 képe

Akkor nyitok egy új témát az előző kérdésemnek. A fórumon már 2x tették fel ugyanezt - bár nem localhost-on volt a hiba - ezért nem akartam egy harmadikat.

Amúgy kezd összedőlni bennem a cms rendszerekkel szemben felállított pozitív képem. Úgy néz ki hogy csak problémákba ütközök folyton, és nem haladok előre egy lépést sem. Pedig nem vagyok ám láma, mert szívesen tanulok - ha van miből...

0
0
Laza képe

Az, hogy hosszan ecsetelsz egy-egy problémát, nem azt jelenti, hogy jó információkat tartalmaz. Amennyiben pedig nem érthető, mit akarsz, ne csodálkozz, ha nem érkezik válasz. Javaslom kicsit olvasgass a témában, az alapokat. WWW, CMS, adatbázis, PHP.

A hibát pedig először mindig magadban keresd :)

A HTTP lekérés hiba pedig a migráció miatt van.
Ez a modul segítségedre lesz: drupal.org/project/http_request_fail_reset

0
0
HAL9000 képe

Megtisztelő hogy tanácsot adsz a problémáim kezelésével kapcsolatban, de van saját módszerem. A hibát ott kell keresni ahonnan ered, egyébként meg célszerűbb a megoldást.

A linket köszönöm, kipróbálom.

Nem olvasgatok a fent felsorolt témákban, mert a drupal egy felhasználóbarát rendszer, és nincs szükség ilyesmikre (ha mégis, akkor nekem nincs szükségem a drupal-ra), ezen kívűl nem is akarok alapvető programozói kérdésekkel foglalkozni, egyszerűen csak pulikálni. Jól fogok dönteni abban, hogy melyik rendszert válasszam ;-)

0
0
aboros képe

ez egy tartalomkezelő rendszer építő keretrendszer. :) profi, problémamentes használatához bizony vaskos szakismeretek szükségesek.

ha csak publikálni akarsz, akkor lehet jobban jársz, ha regelsz a blogspot.com -ra vagy bármelyik hasonlóra és már oszthatod is az észt, tuti biztos, hogy _soha_ nem kell majd "programozói kérdésekkel" foglalkoznod.

off: ebben a fórumban az a szokás (mint azt bizonyára olvastad is amikor regisztráltál), hogy az új kérdéseknek új témát nyitunk. akkor is, ha már negyven olyan téma van. a "duplikált témáknál" sokkal jobban zavar bennünket, ha egy szál egyszercsak gyökeresen más témáról kezd szólni, mint ami a témában szerepel. ezt aztán vagy figyelembe veszed és megfogadod vagy nem, te dolgod, csak majd ne csodálkozz, ha az ilyen kommentben feltett kérdéseidre nemigen válaszol senki.. (mert mondjuk észre se veszi a kérdést, hiszen azok a témák ugye, nem a hozzászólások)

0
0

-
clear: both;

HAL9000 képe

Eddig mindenhol azt olvastam hogy ez a rendszer "fehasználóbarát" és hogy kódolgatások meg mindenféle szakmai ismeretek nélkül is kitűnően el lehet vele boldogulni. Sajnálattal veszem tudomásul hogy ez valóban nem így van, ráadásul a problémák egy részére nincs is megoldás.

Köszönöm javalsatod a blogspot-ra vonatkozóan, esélyes a dolog ha a weblapom támogatására gondolok, de igazából ez egy rosszabb megoldás egy saját drupal weboldalnál. Én jobbat választok inkább, de még meglátjuk.

"és már oszthatod is az észt" - ezt nem értem, de inkább hagyjuk.

"off" - ez a téma már régen off. Marha sokat moderáltok. Le tudnék vezetni erről egy gondolatmenetet, természetesen egy új témában... :-) (nem fogok)

Érdemes foglalkozni a Drupal-al, nagyon sok lehetőség van benne. Szimpatikus rendszer, és ahogy látom rohamosan fejlődik. Figyelemmel kísérem majd az újításokat, és szerintem pár év múlva visszajövök.

Kösz mindent mindenkinek ;-)

0
0
Tgr képe

És azt gondoltad, hogy ha harmadikként egy olyan helyen teszed fel a kérdést, ahol csak véletlenül lehet megtalálni, akkor nagyobb eséllyel kapsz választ rá, mint az előző kettő? Nem igazán látom ebben a logikát.

A hibaüzeneteket egyébként érdemes elolvasni és értelmezni, arra valók. Ha pl. azt írja, hogy "A hiba oka webszerver vagy PHP beállítás", az arra utal, hogy a hiba oka webszerver vagy PHP beállítás, tehát nem különösebben értelmes egy Drupal fórumon érdeklődni róla úgy, hogy semmilyen információt nem adsz meg a PHP/webszerver beállításaidról (amik egyébként, a Drupallal ellentétben, a legkevésbé sem felhasználóbarátak, úgyhogy ha nem akarsz dokumentációt olvasni, jobban jársz, ha egy professzionális tárhelyszolgáltatót veszel igénybe, mintha saját webszerver futtatásával próbálkoznál).

0
0
HAL9000 képe

"És azt gondoltad, hogy ha harmadikként egy olyan helyen teszed fel a kérdést, ahol csak véletlenül lehet megtalálni, akkor nagyobb eséllyel kapsz választ rá, mint az előző kettő?"

Új kérdés - új téma... nem?

- Nem tudok mit kezdeni azzal hogy nem látod a logikát a dolgokban.

A hibaüzenetet a Drupal írta, innentől ez egy drupal probléma, melyet a drupalfórumon kell megvitatni:

" Állapot jelentés
A Drupal webhely környezetéről és az esetleges problémákról itt lehet tájékozódni. Közösségi támogatás vagy a tárhely szolgáltatóval való egyeztetés esetén érdemes ezt az információt a támogatást kérő levélbe illetve fórum témába másolni."

" Az ismerkedést javasolt az adminisztráció menü alapos áttanulmányozásával, a Drupal kínálta számtalan lehetőség felfedezésével kezdeni. Ebben a Drupal beépített súgója is segíthet. További információért érdemes felkeresni a magyar nyelvű vagy az angol nyelvű Drupal kézikönyvet. A felmerült kérdéseket a magyar nyelvű levelezési listákon és fórumon érdemes feltenni."

Ha figyelmesen olvastál volna, kiderül számodra is, hogy eszemben sincs saját szervert futtatni. Ha nem tudsz segíteni, ne szólj hozzá.

0
0
Tgr képe

Természetesen ott teszed fel a kérdéseidet, ahol jól esik - akár a webszervered (igen, ami a localhoston fut, az a saját szervered) hibás konfigurációjával kapcsolatos kérdést a Drupal "Telepítés előtt" fórumán, "ftp" címmel. Legfeljebb nem kapsz rá használható választ. A világért se szeretném, ha úgy éreznéd, hogy én állok az önmegvalósításod útjában.

0
0