Localhost és egyebek

Brusher képe

Alapdolgok

Drupal verzió: 
Brusher képe

A kérdés ugyanaz; kivan kapcsolva a register_globals ám a Drupal telepítéskor bekapcsolt állapotúnak irja. Szükséges e más lépés is? Mindent újra indítottam ám mindig csak ezt irja.
Előre is köszönöm a válaszokat.

0
0
Webappz képe

A legegyszerűbben úgy tudod tesztelni, hogy abba a könyvtárba, ahová telepíteni akarod a Drupalt csinálsz mondjuk egy teszt.php fájlt a következő tartalommal:
<?php phpinfo(); ?>
A böngészőbe beírod az URL-be a http://oldaladneve/teszt.php és megnézed a beállításokat.
Rögtön még az első pár sor valamelyikében kiírja, hogy hol található a php.ini, amit használ.
Aztán lentebb megtalálod az aktuális register_globals beállítást is. Ha ott [on] szerepel, akkor módosítsd a fentebb leírt helyen található php.ini fájlt és indítsd újra a webszervert.

Ha még így sem menne, akkor még van 1-2 ötletem :)

0
0

Páldi Zoltán

Brusher képe

Köszönöm a választ és a letolást is :)

Eme útvonalat irja :

/usr/local/php_ini/noexec/php.ini

Itt valóban bevan kapcsolva a register_globals...

A szolgáltató azaz a Média Center Ügyfélkapuján belépve átkellett állítani egy rádiógombbal Kikapcsolt állapotúra :)

Problema megoldva, köszönöm a segitségedet Webappz!

0
0
Webappz képe

Szívesen, csak máskor egy kicsivel több részletet közölj, mert azzal a magad dolgát is megkönnyíted, mert mi is könnyebben és gyorsabban tudunk válaszolni.
Igen, az ilyen esetekben általában valamilyen szolgáltató specifikus megoldást szoktak alkalmazni, mert például ezt a flag-et is lehet virtualhost-onként állítani. Az már egy más kérdés, hogy a szolgáltatónak miért éppen ez az alapértelmezett beállítása (már ha az, de csak remélni tudom, hogy nem), vagy anno kiállította át.

0
0

Páldi Zoltán

Brusher képe

Köszönöm még egyszer is, remélem hamarosan tapasztaltabb leszek ezekben a dolgokban. Alapbeállítás a szolgáltatómnál a bekapcsolt register_globals. Legalábbis én nem piszkáltam bele. Valószinűleg azért alap, hogy a kedves felhasználónak elmenjen a kedve az egésztől és inkább bízza ezt a szolgáltatóra aki szívesen megcsinálja pár ezer pengőért :)
Minden jót uram :)

0
0
tomsolo képe

"Valószinűleg azért alap, hogy a kedves felhasználónak elmenjen a kedve az egésztől és inkább bízza ezt a szolgáltatóra aki szívesen megcsinálja pár ezer pengőért :)
Minden jót uram :)"

Én inkább arra gyanakszom, hogy még rengeteg régi vágású honlapot hosztolnak ahol a register globals nélkül kitörne a tömeges pánik.

0
0

-ts-

Nagy Gusztáv képe

Ha megfigyelted, itt nem hozzászólásként szokás a kérdést feltenni, hanem a fórum téma beküldésekor. A közösség nevében kérlek, hogy tartsd magad a helyi szokásokhoz.

Köszönöm.

0
0

Nagy Gusztáv

tjhooker képe

törölni meg nem tudom, sajnálom.

0
0