Lehetséges, hogy a Drupal 6 NE konvertálja az ékezetes útvonal álnevet

misi29 képe

Sziasztok!

Egyelőre nem találtam megoldást a következő problémára:
Az útvonal álneveknél pl. a "node/11"-hez megadom a "rendelés" álnevet, amely hivatkozás az elsődleges vagy másodlagos linkek között szerepel. Ha ezután megnézem a honlap forrását Internet Explorer-ben www.pelda.hu/rendelés helyett www.pelda.hu/rendel%C3%A9s szerepel benne. Tudja valaki, hogyan lehet úgy beállítani a Drupalt, hogy meghagyja az álnév ékezetes betűjét ?
Köszönöm a segítséget: Misi

Drupal verzió: 
nevergone képe

Szia!

Nem javaslom az ékezetes útvonalat. SEO szempontból az ékezetmentes is tökéletesen megfelel, viszont az ékezetessel lehetetlenné teszed a cím begépelését azoknak, akiknek nem magyar kiosztású a billentyűzete.

A rossz hírem az, hogy a szabvány szerint az ékezeteknek kódoltnak kell lenniük a webcímben, mert azok csak ASCII karaktereket tartalmazhatnak. Inkább az a probléma, hogy egyes böngészők a címsorban ezt visszaalakítják ékezetessé, mások viszont nem.

1
0
misi29 képe

Szia!

Köszönöm a választ, én is egyre inkább arra hajlok, hogy ékezetmentes legyen. Most már csak a probléma kedvéért, kíváncsi vagyok képes-e a Drupal elsődleges vagy másodlagos menüben ékezetes linket kiküldeni?

0
0
Nagy Gusztáv képe

Egy oldal menüben elhelyezkedésének nem sok köze van az útvonal álnévhez. Ha a Path modult magában használod (Pathauto nélkül), akkor pont az lesz az útvonal álnév, amit megadsz. Ha használsz Pathauto-t, akkor viszont az ő beállításai érvényesülnek. Ennek semmi köze a menükhöz.

Az már egy más kérdés, hogy nem minden böngésző jeleníti meg helyesen az ékezetes karaktereket.

0
0

Nagy Gusztáv

wouhn képe

Egyébként a Transliteration modul nagyon jól megoldja, hogy mindenféle módosítás nélkül ékezetmentes legyen az URL.

1
0