Lehetséges?

Nyezso képe

Egyenlőre próbaként tesztelgetem a Druapalt, am WP-re esküszöm, de most kicsit boncolgatom ezt is. Ami jelenleg érdekelne az az, hogy valahogy lehet-e egy olyan menüpontot csinálni, hogy pl. tagok és ott ott van minden tag listázva..? Esetleg csoportokra is bontva? Mert próbálkoztam, de nem sok sikerrel meg már hulla is vagyok, de hnap újult erővel nekilátok. Kicsit nekem joomlás beütése van.. még zavaros.. egyenlőre.. A joomla hosszabb idő után is zavaros maradt, kíváncsi leszek ezzel ki fogok -e békülni. Előre is köszönöm aki hasznos információkkal tud szolgálni.

Drupal verzió: 
Fórum: 
aksza képe

Egyszer azt mondta itt valaki akinek WP blogja van, hogy a maga módján mindkét rendszer nagyágyú, talán itt van az igazság, Én sem és még páran nem nagyon szeretjük hasonlítgatni a három nagyágyút. Én A Drupalnak a megbízhatóságát és a rugalmasságát emelném ki. Majd meglátod, ha használod, hogy annyira jó a rendszer, hogy szinte nem tudsz olyan hibát elkövetni, hogy ne működne továbbra is megbízhatóan tovább.

A felhasználókat minden további nélkül lehet listázni. A profile alapmodullal tudod a felhasználói profilok mezőit bővíteni, listákat erről a views modullal tudsz készíteni. - hogy hogyan, erről több helyről is informálódhatsz. (Nagy Gusztáv jegyzete stb.)

Akkor akkor tudsz majd kibékülni a rendszerrel, ha megfelelő tanulás után átlátod a logikáját. Ha kevés a türelmed akkor lehet, hogy csalódás is ér majd.

0
0
Nagy Gusztáv képe

A kezdő lépések talán itt nehezebben ugorhatók meg, mint más rendszereknél, de megéri kitartónak lenni.

0
0

Nagy Gusztáv

gazsesz képe

Nem 1 napos projekt megtanulni a drupalt, de ahogyan az előttem szólók is írták, nagyon megéri. Kell hozzá sok-sok kitartás, idő, elszántság, hogy megtanuld. Jómagam már 3 éve tanulom folyamatosan. :)

0
0

Gazsesz

Ilusha képe

Felteszem, hogy Aksza már egy nálam öregebb drupálos róka, én bizony viszont még lámer vagyok a javából. Igaz nem ebben a pillanatban kezdtem, pár hónapja azért már nyüvöm.
Nem vagyok hülye gyerek, de amúgy a php ismereteim is még elég szegényesek.
Meg is kaptam a kiosztásom: előbb talán sok területen okosodnom kéne. Ez így is van. Csak amikor az embernek valami sürgős, akkor erre csak utólag lesz ideje. És úgy tapasztaltam, hogy sokan itt a fórumban pénzkereső honlapot készítenek, én még csak nem is ilyen vagyok, én olyan honlapot készítek aminek semmiféle üzleti jellege nincs. Én fizetek érte: rabolja az időmet, a rászánt fáradságot: de azért nem értelmetlenül.
Aztán azért tegyünk különbséget a rendszerek között, mert míg a Drupal és a Joomla tartalomkezelő rendszer (CMS), addig a WordPress az egy blogmotor.
Már alapból sem ugyanazt tudják, és nem ugyanarra találták ki őket.
Ugyanakkor a Drupállal lehet blogot is csinálni.
És még másfajták is léteznek, itt ezen az oldalon egy jó adagba bele is kukkolhatsz némileg telepítés nélkül:
http://demo.cmsaward.hu
Itt pedig száznál is több szabad használatú rendszert találsz:
http://php.opensourcecms.com
A legütősebb "weboldalként" használható és gyakran használt rendszerek kétségtelenül a Drupal, a WordPress, a Joomla és hozzá teszem a szintén CMS: E107.
A fenti száznál is több közül jó párat átnéztem, van köztük pár igen gagyi, de van köztük, akár keveset tudó, de abban jól meg csinált remekmű is. Amit esetleg már nem is fejlesztenek.
És nekem azért tetszenek e kis remekművek, mert ahogy okosodom, ezek megoldásaiból is sokat tanulhatok.
És aztán kérdés, hogy mi a célja a honlapodnak, mit akarsz hogy tudjon.
Valami egyszerűbb dologra tényleg nem kötelező Drupalt használni, de arra is lehet.
Azaz Drupálban sem kell feltétlenül valami brutálisat létrehoznod, a szerényebb igények is kivitelezhetőek vele. Viszont a Drupal ténylege vezet megbízhatóságban és a rugalmasságban.
Úgy hogy szerintem érdemes az egyszerűre is a Drupalt választani.
És tényleg nem illendő itt más rendszerekre mutogatni, a Joomláról annyit, hogy sokszor dicsérik, számomra olykor már a csapból is Joomla dicséret folyik, de a Drupál száz hogy jobb nála. Rám pedig szintén a frászt hozta, mert vannak neki szép csicsás ablakocskái; még az is lehet hogy relatíve sokat tud. Mi több logikus is, mint az, ha a viszket a fülem, akkor megvakarom a kezemmel. Viszont hiába van neki bizonyára valamilyen logikája, a Joomla számomra egyszerűen nem tűnt értelmesnek. Hasonlatomnál maradva számomra olyan volt, mint akinek jobb füle viszket, de azért a bal kezével, netán a lábával vakargatja. úgy hogy én személy szerint a Joomláról le is tettem, én nem fogom vele idegesíteni magam értelmetlen összeállításával. Mert ugye miféle "zseni" az, aki lehet sokat tud, de képtelen az értelmes kommunikációra és kézzel mutogat?
A Drupal is tűnhet eleinte nehéznek, lehetetlennek, - de nem értelmetlennek - de ahogy megismeri az ember, egyre inkább rá jön, hogy vagy neki egy szemlélete és egy értelmes logikája ami szerint felépül. És ahogy ismergetem, én személy szerint úgy tapasztaltam meg, hogy valóban egy nagyon sok mindenre rávehető, rugalmas és komoly rendszer.
És míg a WordPressel el lehet az ember, az Drupalba viszont lassan szerelmes lesz.
Más szóval szerintem a Drupál egyértelműen azoknak való, akik egyrészt nem csak egy működjön valamit akarnak, hanem nem riadnak vissza attól, hogy tanuljanak közben, sőt egyértelműen okosodni is akarnak. És mellette nem csak egy működő, hanem egy komoly, stabil, nagy tudású, rugalmas rendszerre is vágynak.
A WordPress meg azoknak való, akinek nincsenek ilyen igényeik, hanem egy komolyabb tudás és tanulás nélkül is könnyen használható, jóval kevesebbet tudó rendszerre vágynak, ami egy átlag, kezdő laikus "netes firkászok" számára néhány kiegészítővel felszerelt optimális választás lehet.
Tehát a WordPress nem csak hogy nem CMS, hanem már kaliberű is mint a Drupal.
A Drupal profiknak való, míg a WordPress-t inkább nem analfabéta lámereknek készíthették.

De ha tényleg beleakarsz mélyedni, akkor én személy szerint minden részrehajlás nélkül csakis a Drupalt tudom ajánlani. Eleinte nehéz lehet, mert ugye nincs minden egy kidolgozott részletes "Drupal Enciklopédiában" eléd tálalva.
Így időnként lehetnek fejfájós pillanataid, de ha megoldod őket és közben okosodsz, egyre jártasabb leszel benne, és megfogod szeretni. Én is így jártam.
Érdemes tényleg át szemezgetni itt a fórumot, mert olykor tényleg hasznos dolgokat lehet itt összemazsolázni. És olvasgatni azt, amit már tapasztaltabbak leírtak.

Úgy hogy Aksza által leírtakat én is csak megerősíteni tudom.

Én kezdő lépésként ajánlanám neked a Administration menu feltelepítését:
http://drupal.org/project/admin_menu
(Kicsomagolod, majd ftp-én feltöltöd a modules könyvtárba, a modulok részen pedig engedélyezed.)

A Drupal viszont nekem már párszor fejre állt, elég rémisztően, de könnyen javíthatóan. Néha, egyes modulok telepítése során fordult elő ilyesmi. Tapasztaltam olyant is, hogy két modult össze akadt, ha egyszerre telepítettem fel őket, viszont nem, ha egymás után. És ilyenkor egy nagy fehér ablak fogadott: csókolóm! De megtaláltam a megoldást. Ilyenkor egyszerűen ftp-én letöröltem a problémás modult, és megszűnt a fehér ablak. Utána pedig a modulok részen is letiltottam és eltávolítottam. De kis ügyeskedéssel még minden ilyen problémára megtaláltam a megoldást.

Én még csak egy kezdő Drupálozó vagyok, és feltelepítettem már jó pár egyebet is, de én jelenleg nem ismerek egy olyan rendszert sem, ami a Drupallal szemben számomra vonzó alternatíva volna.

Úgy hogy én is csak azt tudom mondani, ha valóban komolyan gondolod, állj csak neki a Drupalnak, megfelelő tanulás és türelem után nem csak átlátod a logikáját, hanem meg is fogod szeretni.

0
0
Ilusha képe

Csípőből a Drupalban a Blokkok részen van az Új felhasználók blokk, ez 10 új tag erejéig kiírja és ezt a látogatók is láthatják a jogosultság megadása után.
Illetve van a jelenlévő felhasználók blokk is.

Az felhasználók részen pedig adminként ás csoportosítva láthatod őket.

A keresőben pedig megfelelő jogosultság megadása után rá lehet keresni a felhasználókra is, de sajnos rang nélkülien.

Ha pedig olyanra gondolsz hogy maga a látogató kereshessen listázottan rang és név szerint, talán van ehhez is van valamiféle modul, én még nem keresgéltem ilyesmit.

Szintén kezdőként én ennyit tudtam neked mondani, amúgy valahogy száz hogy megoldható, már csak azért is, mert láttam is már ilyent. Egyik magyar torrent oldal - ahol van ilyen funkció- is Drupal alapon működik.

És most nézem: a Menüszerkesztés Navigáció részében van egy olyan, hogy "Felhasználói lista". Ez alapértelmezésben egy tiltott menüpont, de ha engedélyezed, elképzelhető, hogy pontosan azt jeleníti meg, amit szeretnél.

0
0
aboros képe

meg mindenféle listázásokat nem csak felhasználókat. ha szeretnél drupallal foglalkozni, nem tudod a viewst megkerülni manapság már és miért is akarnád? :) kicsit bonyolultnak fog elsőre tűnni, de rengeteg anyag van a neten róla, olvasgass türelmesen és próbálgasd.

0
0

-
clear: both;

Nyezso képe

Köszönöm az eddig válaszokat! Összefoglalóan és röviden még 1-2 -re válaszolnék.
Én nem az a fajta vagyok, aki mlapon meg gportálon csinál weboldalt és óvodás módon telerakom gifekkel meg a stb. hülyeségekkel. Több éve csinálok weboldalakat, sok félét csináltam és sok féle rendszert is használtam. Mikor kipróbáltam a WP-t nem azért tetszett meg az a legjobban, mert ilyen netfirkász vagyok, vagy hogy is lett megfogalmazva, csupán én azzal eddig mindent meg tudtam valósítani, legyen az egy komolyabb összetettebb weboldal vagy egy teljesen egyszerű, hiába egy blog rendszerről van szó.
Nem vagyok az ijedős fajta, szeretem az új kihívásokat, szeretek tanulni és szeretek jó rendszereket megismerni. Egyik ismerősömnek segítenék azzal, hogy megcsinálok nekik egy weboldalt és gondoltam most kipróbálok valami újat. Úgyhogy akkor neki is vágok, végig olvasok pár dolgot és.. újra nekiugrok a dolognak.

0
0