Kiválasztott kép a Facebookra

Joee képe

Ha a Facebookra beillesztem egy Drupal tartalmam linkjét, akkor a Facebook felajánl egy választási lehetőséget, hogy melyik képet szeretném megjeleníteni a tartalomhoz a Facebookon. A tartalomban több kép is van, de amelyiket szeretném azt nem ajánlja fel vagy csak az oldal fejlécét ajánlja fel három példányban. Hogyan tudnám azt megszabni, hogy melyik képem jelenjen meg a Facebookon?

Drupal verzió: 
dexx képe

Ahhoz hogy a FB normálisan kezelje az oldalad, meta tagekre van szükség.
A facebook úgynevezett Open Graph protokollt használ (ezek spéci meta tagek) arra, hogy megtudja az oldaladból, hogy mi a címe, milyen kép tartozik hozzá, stb.

Ehhez ezt a modult javaslom: Metatag
(http://drupal.org/project/metatag)

Ezzel oldalanként meg tudod adni mi legyen az oldalad title és description mezője (ez a keresők szempontjából fontos) és ezeket az Open Graph paramétereket is. Definiálhatod vele tartalomtípusokra default, hogy ezek mik legyenek, és node példányonként felül is bírálhatod, tehát oldalanként egyedivé tudod tenni mindet ha kell.

2
0
Joee képe

Telepítettem, de semmi változást nem okozott a Facebooknál.
A tartalom létrehozásánál a menüknél megjelent egy új "Meta jelölők" menüpont. Az "Open Graph / Open Graph image" és "Open Graph / Open Graph secure image" helyekre bemásoltam a Facebookon megjeleníteni kívánt kép linkjét és elmentettem, de ugyanúgy nem ajánlja fel a Facebook a képet megjelenítésre. Úgy láttam, hogy a programhoz mellékelt leírás szerinti beállításokat a telepítő megcsinálta automatikusan.

0
0
simont képe

Én úgy oldottam meg ezt a problémát, hogy létrehoztam egy kép mezőt az adott tartalom típusban, amit majd meg akarok osztani a facebookon.
Ha erre az oldalra rámész /admin/config/search/metatags, itt kiválasztod a megfelelő tartalom típust, katt a szerkesztésre, majd a Haladó.
Itt a Kép mezőbe ami alatt ez van írva: "An image associated with this page, for use as a thumbnail in social networks and other services." beírsz egy tokent.
A tokent az oldal alján lévő linkre "Browse available tokens" kattintva tudod kiválasztani.
Token kiválasztása: Tartalmaknál az a kép mező, amit létrehoztunk az adott tartalom típusnál. nálam ez így néz ki: [node:field_kep_feltoltese_a_forumhoz]

Így minden tartalomhoz külön képet tudsz feltölteni, ami aztán megjelenik a facebook oldalon. Érdemes kis felbontású képet feltölteni, hogy a facebook oldalon ne legyen óriási a kép.

Remélem sikerül ez alapján megoldani. Ha nem, írj hol akadtál el.

A modulok oldalon csak a Meta tag modult engedélyeztem. Ehhez a "Metatag: Open Graph" -ot nem kell bekapcsolni.

1
0

SimonT

Joee képe

Megcsináltam a leírásod alapján. Sikerült létrehozni a képet Tag-ként de a Facebook most sem ajánlja fel ezt a képet megjelenítésre. Lehet, hogy az a gond, hogy a tartalomban több kép is szerepel? Van vele egy másik gond is, mégpedig az, hogy a weboldalon a tartalom alatt is megjelenik a kép a Tag-eknél. Elég fura kinézetű az oldal a tartalom alatt a Tag-ek sorában egy képpel és úgy látom ezt nem is tudom eltüntetni. Talán valamit mégis rosszul csináltam?

0
0
Joee képe

Annyit sikerült egy oldalból kiszednem, hogy egy ilyen Tag-et kellene beszúrni a tartalom headjébe:
<meta property="og:image" content="http://oldalam.hu/sites/default/files/pictures/kepem.jpg" />
Hasonló módszerrel meg lehet adni a címet stb., amit akarunk, hogy megjelenjen a FB-on. Egy sima oldalnál egyszerűen be lehet szúrni, de Drupalnál ezt, hogy lehet bejuttatni a tartalom headjébe?
(Az is jó ha valaki tudná, hogy kézzel minden tartalomhoz külön-külön, hogyan vagy melyik fájlba lehet beszúrni)

Simont módszerével viszont ez kerül beillesztésre és ezzel nem működik a dolog:
<link rel="image_src" href="http://oldalam.hu/sites/default/files/kepem.jpg" />

0
0
akosms képe

A metatag beállításainál tudod megadni az og:image metataget: ../admin/config/search/metatags/config/node

Itt tokennel tudod megadni, hogy melyik mező legyen.

A Metatag: Open Graph modul legyen bekapcsolva.

2
0
Joee képe

Igen, most működik.
Az OpenGraphnál megadom a "Open Graph image"-nél és az "Open Graph secure image"-nél a kiválasztott kép linkjét és elmentem. Ezután már a megadott képet ajánlja fel a FB. Ugyanúgy csináltam minden mint korábban, de akkor nem működött. Miért???
Érdekességként megjegyzem, ha módosítom a kép hivatkozását egy másikra, akkor arra már nem módosul vagy nem mindig. Lehet, hogy ez okozta a korábbi gondokat is, mert mindig ugyanazzal a tartalommal próbálkoztam. Gyanús is volt, hogy a FB elég gyorsan (keresés nélkül) vágja be a korábbi linkhez a képet, látszott, hogy nem is keres képet az esetleges új vagy módosított Tag-eknek megfelelően. Gondolom a FB cacheből szedheti a régi Tag adatokat és nem keres újat. Azt hiszem ez viszont már nem a Drupal, hanem a FB "bűne". Csak azért írtam le ezt a sajátosságot hátha más is belefut ebbe és ne szenvedjen miatta.
Köszönöm a segítséget mindenkinek.

0
0
simont képe

Megnéztem az oldalam forráskódját amin működik a dolog, igen az amit beírtál: <link rel="image_src" href="http://oldalam.hu/sites/default/files/kepem.jpg" />
Volt olyan, hogy először nem ajánlotta fel a képet, de másodszori próbálkozásra mindig megjelent a kép.

1
0

SimonT

Joee képe

Kösz az ötletet, de ez a módszer nekem nem tetszik, mert berakja a képet az oldalon a Tagek sorába és ez rontja az oldal kinézetét. Ötletnek viszont nem rosz. Köszönöm neked is.

0
0