Képek node tartalomban

akos153 képe

Üdv mindenkinek.

Nekem olyan problémám lenne, hogy drupal 7 alatt ha kirakok egy képet pl tartalomba akkor a szerkesztőben még megjelenik a kép, de ha már visszamegyek az oldalra akkor nincs ott a kép illetve egy piros X van a helyén. Nem találja az útvonalat a képnek. Rájöttem, hogy miért csinálja ezt. Ha megnyitom a képet egy külön ablakban akkor az elérhetési útvonalában a drupal beleteszi a "node/" részt. Azaz http://oldalam.hu/node/kep/kep.jpg.
Holott így nézne ki az elérhetőségi útvonal: http://oldalam.hu/kep/kep.jpg.

Erre a jelenségre tudna nekem valaki valami megoldást?

Drupal verzió: 
Nagy Gusztáv képe

Hogy néz ki a képet beillesztő html kód? Valahogy így kellene:

<img src="/kep/kep.jpg">

0
0

Nagy Gusztáv

akos153 képe

Ugyan így néz ki. Akkor is gondom van vele, ha nem szerkesztőbe teszem bele, hanem a page.tpl.php-ba illesztek be képet. Akkor is csak akkor jeleni8k meg ha nem node-ban van a tartalom. (Ha a főoldalon vagyok akkor bejön a képe, de ha egy node-ot küldök be és azon vagy akkor nem jelenik meg.)

0
0
szantog képe

Haat, vesszek el, ha értem amit írsz, de ha jól értem, amit nem értek, asszem a .htaccess környékén kéne szétnézni, azon belül is a Rewritebase / sort kell kikommentelni. Esetleg a settings.php-ban lehet $base_url-t megadni, bár ez a legtöbbször amolyan seperjükaszartaszőnyegalá megoldás..

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

csakiistvan képe

hogy, mi modon teszed be a kepet?

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest