Kép beszúrása állandóra

vrsgyrgy képe

Sziasztok!
Képet szeretnék beszúrni egy weblapra, amely minden lapon látszik. Tulajdonképpen olyat, mint ami a header, csak jobb oldalt fennt minden lapon látszódjon. page.tpl.php-ben már van background beállítva. Mi lenne a legegyszerűbb (nem akarok semilyen új modult). Szechenyi2020 logo kellene tulajdonképp minden oldalra, link nem kell rá.

Drupal verzió: 
Fórum: 
balazsgabi képe

Szia,

Jó helyen jársz. A page.tpl.php fájlban mondjuk a "background" után egy <img> (ha mégis szeretnéd linkelni, mert a pályázatis szakértő ragaszkodik ehhez, akkor azt is elintézheted itt) és CSS-sel oda pozícionálod ahova szeretnéd. Smink gyorstár ürítés (esetleg a böngésződben is) és máris megjelenik mindenhol ahol meghívásra kerül a fenti fájl, azaz gyakorlatilag mindenhol.

0
0
Drufan képe

Szerintem inkább blokkba kéne tenni. És ha olyan helyre akarja, ahol nincs blokk, akkor inkább egy régiót létrehozni és egy CSS leágazást csinálni az eredetihez, mert így nem nyúlna bele az alap tpl-be, ráadásul később már a blokkban tudja változtatni a képet, vagy bármit csinálni vele és nem a tpl-ben kell átírni.

1
0
balazsgabi képe

Amennyiben "minden" oldalon kell és funkcióját tekintve mindig ugyanott kell lennie és ugyanúgy kell kinéznie, akkor véleményem szerint jobb tpl.ben meghívni, kevesebb kód, kisebb méret, gyorsabb betöltődés. A plusz régióra jelenesteben ugyanez igaz. Ha az alap tpl alatt esetleg egy kész (contrib) smink sablonfájljára gondolsz, akkor az a válaszom, hogy oda semmiképpen! Feltételeztem, hogy alsminkről beszélünk. Az, hogy egy módosítás okán éppen hol kell átírni szerintem ebenguba.

A „CSS leágazást” nem igazán értem.

0
0
Drufan képe

Alsmink.

0
0
balazsgabi képe

Pont ez a lényege, hogy abban "bármilyen" módosítást végezhetsz büntetlenül, használhatod a tpl fájlokat, azokat módosítgathatod, újakat adhatsz hozzá, stb.

Ha blokk-ként helyezel egy képet az minimum 3 div (nyitó, záró tag plusz attributumok), egy p, plusz az img. Ez mind belekerül a HTML-be. Az igaz, hogy "csak" 100-200 bájtról beszélünk de pl. SEO szemszögből minden bájt számít

0
0