IP alapú default nyelv

tiburi képe

Sziasztok,
egy többnyelvű oldal esetében szeretném beállítani, hogy magyar IP-ről érkezők a magyar, míg minden egyéb esetben az angol oldallal induljon a honlap.
A drupalban erre van valami settings opció?
Köszönöm!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Phoere képe

Elvileg ez a modul erre való

IP Language Negotiation

Hozzá kell ez:

IP-based Determination of a Visitor's Country

(Hozzáteszem, a Google nagyon hasznos segítőtárs. Jelen esetben a "Drupal language IP" kifejezésre kapásból ezt dobta ki. :) )

3
0

Csökönyi Ferenc

Phoere képe

Feltettem ezt a két modult, az egyik oldalamra pont jól jött. Pont azt csinálják, ami a témanyitásban feladatként adott.

Beépül az észlelés és választás listába, beállításnál pedig országonként kell megadni a nyelvet. Alapértelmezésben minden országnál a "default" nyelv állítodik be.

Azaz ha - a feladat szerint - minden ország esetén angol nyelv kell, kivéve Magyarországot, akkor:
a) a rendszer alapértelmezett nyelvének az angolt kell beállítani és csak Magyarországnál átállítani magyarra
b) a magyar nyelv az alapértelmezett, így Magyarországon kívül az összes többi országot kell átállítani. Szóval lehet kattintgatni. :)

Fel kell mérni, melyik változat a kedvezőbb megoldás.

0
0

Csökönyi Ferenc

lazar képe

Ha már többnyelvűsítve van az oldal, akkor az /admin/config/regional/language/configure (észlelés és választás) útvonalon szabod meg mi alapján válassza, hogy mikor mit jelenítsen meg.

0
0
Phoere képe

Igen, csak az l18n modul maga nem tartalmazza a látogató IP címe szerinti észlelés és választás lehetőségét (ezért kell az egyik modul), majd ezt ki kell egészíteni országok IP azonosítónak felismerését szolgáló modullal (hogy beállíthassa Magyarországot).
Ha már fenn vannak, a leírás alapján beépülnek az általad betett beállítási felületre.

2
0

Csökönyi Ferenc