Hogyan lehet éles oldalra átvinni a localban csinált frissítéseket?

Ayala képe

Sziasztok!

Még csak ismerkedek a Drupallal. Van egy éles oldalam. És localban közben már továbbfejlesztettem. Hogyan lehet frissíteni az éles oldalt? Features-zel?
És ha pl. egy content type egyetlen mezőjét töröltem és létrehoztam egy újat, akkor azt hogyan lehet áttenni éles oldalra?

Hogyan kell ezeket a frissítéseket megcsinálni?
Mindent features-zel meg lehet oldani?

Előre is köszönöm a segítséget!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
SecMan képe

A features nagy részt segíteni fog ebben. Én azt tapasztaltam, hogy a legeslegutolsó beállításig NEM fogja átvinni minden esetben, ezért alaposan érdemes átnézni/előre gondolkozni, tesztelni.

Ha most ismerkedsz vele, és van egy éles oldalad, és van egy fejlesztett local oldalad, akkor tesztel, tesztelj, tesztelj, és gyakorolj.

Csinálj localban egy másik tesztoldalt. Ez először legyen az éles oldal klónja, vagyis egyezzen meg tartalmilag, és adatbázisilag az élessel.

Aztán generáld le a features-el a fejlesztett localban amire szükséged van, azt pedig importáld be az új local oldaladba. Hasonlítsd össze a kettő beállításaid, ellenőrizd a tartalmaid, stbstb. Ha localban már minden tiptop, akkor mehetsz élesre. Viszont előtte biztonsági mentés.

1
0
Ayala képe

Köszi szépen a tanácsokat!

0
0

Ayala