hiányzó kép tartalom típus

volgyis képe

Sziasztok!

D6->D7 frissítés során nincs kép tartalom típus.
A node-okban szereplő, korábban feltöltött képek nem jelennek meg, illetve a views nézetekben sem listázódnak.
A core frissítése mellett a media, imagemagic, imce modulok is felkerültek a 7-es verzióban.

Esetleg tud valaki segíteni, hogy a hogy tudom a képeket elővarázsolni?

Drupal verzió: 
szantog képe

Egy d6->d7 update jóval túl mutat egy copypaste + update.php futtatásán, már amennyiben a site bonyolultabb, mint egy blog.

Nálad tüneti kezelés lehet, hogyha kézzel létrehozol egy tartalomtípust image machine name-el. Ekkor legalábbis a régi image modul által programozottan létrehozott image tartalomtípus, illetve az image nodeok újra elérhetők lesznek - de hogy ez hogy fog beilleszkedni a media-imce architektúrába, gőzöm sincs. (Pláne minek a két, egymástól tök független filekezelési mutatvány??)

Én valahol a migrate környékén néznék szét, konvertálnám a képeket managed fileokká, és ha a media az elsődleges képkezelő front-end, akár a meglévő képeket is lecserélném a nodeok törzsében media tokenekké - ez mondjuk nem mindig lehetséges, ezért írtam az elején, hogy egy upgrade-re nincs általános stepbystep.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

volgyis képe

Köszönöm, értem. Magyarán a d6 alatt felépített képfeltöltős oldalt nem tudom egy az egyben, ugyanúgy működtetni a d7 update után. Hiába az image modul integrációja.
Lehet, egyszerűbb lenne újra építeni az egészet?
(Vagy nem frissíteni a d7-re)

0
0
szantog képe

Dehogynem, minden esély megvan rá. Csak erre nincs általános módszer. Annyira egyedi minden oldal, hogy rendes update plan-t kell írni, milyen featuret lehet rendesen update.phpn belül lezavarni, mit kell lecserélni, netán migrálni. Nekem a legegyszerűbb update-emhez (egy egyszerű blog + fórum) is custom kódot és vagy 30 lépéses stepbystepet kellett írni.

Ezt a vidám threadet érdemes átfutni: http://drupal.hu/comment/68031

Mondom, nálad szerintem most ha kézzel létrehozol egy image tartalomtípust, valszeg el tudsz indulni.

2
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

volgyis képe

Köszi, mindenképp megpróbálom, amit javasoltál!

0
0