HELP - Teljes Migrálás -- Hibával elszáll

NetMajom képe

Sziasztok

Egy kis gondom lenne. megosztott szerverről sajátra költöztem, és a probléma az, hogy a migrálás nem működik. egy kisebb oldallal próbáltam meg először követve ezt a leírást http://www.ostraining.com/blog/drupal/drupal-migrate/ a kisebb oldalon jól működött, de a nagy oldalunkkal 502 -es bad gateway hibával elszáll a migrate restore... Próbáltam manuálisan beimportálni a táblázatot, de a táblázat nagysága miatt nem húzta be a phpmyadmin. bigdumppal is próbáltam, de a végén ugyanúgy hibával elszállt....

A megosztott szerverről természetesen mindent szépen lementettem a gépemre.

Mi lehet a baj? Valakinek van valami tanácsa?

u.i.: (a my.cnf -et és a php.ini -ben a max execution timet, meg a memory liomiteket már átállítottam, és nginx/1.5.7)

Drupal verzió: 
nevergone képe

Szerintem egy hozzáértő rendszergazda tudna segíteni neked. A szerver üzemeltetéséhez és karbantartásához amúgy is szükséges.

0
0
Phoere képe

Én költöztetésnél kihagytam a drupal-migrate-ot, inkább manuálisan végeztem, eddig sikerrel:
- az új helyen telepítettem egy tiszta Drupalt. Ha ez működik az adott domainnel, akkor már működnie kell az oldaladnak a végén. (Ezzel kell kezdeni az egész műveletet, hiszen ha ez nem működik, akkor valóban szerver beállítási gond van!)

- teljes fájl állomány lementése a régi oldalról a sites/all és a sites/default könyvtárból (kivéve a settings.php-kat). (Ha Windows platformra mentesz, akkor figyelembe kell venni, hogy a Windows nem kezeli a kis és nagybetű közötti különbséget, ilyen esetben felülírás lesz). Az egyéb fájlokra elvileg nincs szükség, hacsak nem került valami egyéb helyre is, ami nem szerencsés.

- az eredeti adatbázist darabokban importáltam. Kérdés mit jelent a nagy oldal. Volt ahol elég volt egyes cache táblákat kiüríteni, utána már a PHPMyadmin is lekezelte egyben az egész adatbázist, de volt, amikor 8-10 csomagban exportáltam, majd importáltam.

- az új telepítés teljes adatbázisát lecseréltem az exportáltra. Ha az importálás során hiba jelentkezett, akkor megnéztem, melyik tábla akadt ki és arról külön exportot készítettem a régi helyről - persze a nem működő mentés többi tábláját is újra exportáltam, ha kellett. Szóval ez volt igazából a macerás része. Főleg a cache_pages, cahe_menu és még egy-két cache tábla okozott gondot, de ezeket ürítettem és úgy exportáltam. Ekkor már nem volt hiba.

- a sites és default könyvtárakat feltöltöttem.

Mivel az új Drupal settings.php-ja változatlan maradt, így azonnal működőképes volt az oldal.

Annyi gond fordult még elő, hogy a régi tárhelyről a fájlok letöltése esetenként nem, volt tökéletes, megszakadt a kapcsolat, ez az új oldal indulásakor derült ki, de ezek egy-egy érintett modul/fájl ismételt felmásolásával orvosolható volt.

Ha kisebb oldallal működőképes másolatot tudtál létrehozni, akkor feltehetően a nagynak is működnie kell.
Okozhat még gondot, ha eltérő PHP-verzió fut a két szerveren, pl. az újon 5.4, ezzel akadnak problémák, de elsősorban a Drupal 6-osnál.

Az elmúlt 2-3 hétben 7 önálló Drupal oldalt költöztettem sikeresen a fenti módszerrel. Remélem ezzel előbbre jutsz.

2
0

Csökönyi Ferenc

NetMajom képe

Tükörben készítettem el a drupalt. (ugyanolyan felhasználói név, ugyanaz az sql jelszó, és ugyanaz a prefix, stb...) ha jól értem akkor a Sites könyvtárat ha visszamásolom, és az sql file-t ha feldarabolom, és ha phpmyadminba a darabolt filekat egyesével importálom be, akkor az működőképes lehet?

Plusz egy kérdés, mivel darabolod fel az sql filet??

0
0
makgab képe

Én is túl vagyok már néhány webhost -> vps migráción. Tökéletesen működtek. (A php beállításokat célszerű ellenőrizni, de induláskor kiderül úgy is mi nem jó esetleg. :) ) A vps-en egyszerűbb szerintem az adatbázis betöltése, mert én pl. parancssorból csináltam. Ezért nem volt probléma az adatbázis backup fájl mérete. Ha jól értem nálad ez volt a probléma.

# Ha úgy volt beállítva a dump,
# hogy az adatbázis létrehozása is benne van:
mysql -u root < dump.sql
 
# ha nincs benne az adatbázis létrehozása:
mysqladmin create database_name
mysql -u root database_name < dump.sql

A Drupal fájlokat csak visszamásoltam, ill. a könyvtárak jogosultságát kell ellenőrizni.

SQL dump fájlt darabolni nem próbáltam, de talán nem is szükséges.

0
0
NetMajom képe

Utánanézve a dolgoknak, és egyszerűbb mint gondoltam.

A megoldás:

maximum execution time változót 0 -ra kell állítani (azaz unlimited) a config.inc.php fileban. Ezáltal a phpMyAdmin importáláskor nem áll le, tökéletesen végigfut, és utána működik minden :)

0
0
aboros képe

nem hinném, hogy egészséges, ha nincs időlimit, egy véletlen hiba miatti végtelen ciklus akkor az idők végezetéig fut majd és tovább.

2
0

-
clear: both;

NetMajom képe

Természetesen visszaállítom az említett változót, csak nem rossz, hogy egy ilyen pofonegyszerű megoldással időt és energiát lehet nyerni :)

0
0
Phoere képe

Akkor se 0-ra, hanem nagyra állítsd (pl. 600-ra). Így azért egy adott idő múlva, jelen példában 10 perc múlva leáll.

0
0

Csökönyi Ferenc

Phoere képe

Az exportálást végzem részletekben, azaz adott mennyiségű táblázatot jelölök ki és ezeket exportálom. A táblázatok mennyisége a nagyságuktól függ. Kb-os táblázatok mehetnek együtt, Mb méretűeket inkább külön vettem.
Macerás, de működött.

0
0

Csökönyi Ferenc