Hírek menüpont - de nem a címlap

Szotyi képe

Sziasztok!

Azt hogyan lehetne elérni, hogy legyen egy olyan menüpontom, aminek az a neve, hogy "Híreink" s ebbe a menüpontba a beküldött "írás" tartalomtípus bevezetői legyenek?

Eddig a Címlap töltötte be ezt a funkciót, ami jól is működött, de most a tulaj azt szeretné, hogy ez a Címlap költözzön át egy "Híreink" menüpont alá, és Kezdőoldalnak egy egyszerű "oldal"-t akar.

Remélem érthetően írtam le a problémát.
Tudtok tanácsot adni?

Péter

Drupal verzió: 
Fórum: 
Jenő képe

Készítesz egy nézetet (views-al), melyben csak a közzétett story tartalomtípus van és a "Hírek" menünek beállítod az útvonalát. Szerintem ez te tudod, csak most az erdőt takarják a fák :)

0
0
Szotyi képe

Igen... igazad van. Kicsit eltévelyedtem.

Meg is csináltam, ezekkel a lépésekkel:
1. views-nál találtam egy ilyet: Alapértelmezés Tartalom view: frontpage (default). Ezt engedélyeztem.
2. Erről csináltam egy másolatot cimlap névvel
3. S ezt elhelyeztem egy menübe: Page, Page settings, Menu, Tipus: Normál menü entry, Cím: Hírek, Menü: Főmenü
4. Kis igazítás: Viewsnál a Page-Cím: Híreket állítottam be, illetve a admin/build/menu-customize/menu-fomenu -nél sorrendbe raktam.

S ugyanúgy működik ez a 2. címlap is.

Köszi a segítséget.

1
0

Péter

lili_ képe

készíts egy menüpontot: Hírek névvel, és add meg url-nek azt h node
és ugyanazt fogod látni, mint a címplapon

0
0

mini

Szotyi képe

Tényleg! Ez is működik! :-)

1
0

Péter

Partizán képe

Az én problémám is hasonló, csak nálam a kért smink alapból egy olyan oldalt hoz be, ahol nincsenek listázva a hírek. Van-e olyan opció, hogy a hírek alapértelmezett megjelenítését át tudom állítani egy általam kívánt HÍREK menüpontba, akár a forráskód megpiszkálásával? Vagy ezt mindenképpen Viwes-al csináljam?

0
-1
eager képe

"csak nálam a kért smink alapból egy olyan oldalt hoz be, ahol nincsenek listázva a hírek" -ezt a részét nem egészen értem, de én a beállításoknál a webhely-információkban is próbálkoznék megoldani ezt:

/admin/config/system/site-information

és itt van olyan, hogy "Alapértelmezett címlap". Ide beírod szintén, hogy

node

és akkor a hírekkel kezd. Hozzá a menüpontot lili_ hozzászólása alapján elkészítheted.

0
0
Partizán képe

Az alapértelmezett címlapon nem jelenik meg semmilyen hír, mivel a CSS-e úgy van leprogramozva annak a sminknek, amit használok. Tehát a /node vagy frontpage-en egy slide-show fut, fölötte a főmenü, illetve a slide alatt 3 blokk, amibe azt állítok, amit szeretnék, és ennyi. Híreket nem mutat.

Ez számomra nem is baj, mivel erre lenne egy külön HÍREK menüpont, amiben a tartalmaknál beállított "címlapra kerül" bekattintása után ebben a menüben jelennének meg. Lényegében az lenne a kérdésem, hogy át lehet-e állítani, hogy a "címlapra kerül" bejelölésekor melyik node-ra jelenítse meg a híreket?

Lényegében ezt a sminket használom, de mint látható a főoldalon nem jelenít meg híreket:
http://demo.drupalizing.com/?theme=bluemasters&utm_source=bluemasters_dr...

0
-1
aboros képe

hagyjuk ezt a hírekes részt.

van a drupal coreban egy 'node' nevű modul. ezt a modules/node könyvtárban találod. jósok dolgot csinál, az egyik az, hogy előállít egy oldalt, ezt a /node útvonalra teszi. itt megjeleníti azon nodeok teasereit, amelyeknél be van kapcsolva a "címlapra kerül".

ez a /node útvonal az alapértelmezett "címlap". ezt átírhatod bármire, ott a webhely információknál. akár egy viewra, akár egy node/42 -re vagy bármilyen létező drupal útvonaladra.

"Lényegében az lenne a kérdésem, hogy át lehet-e állítani, hogy a "címlapra kerül" bejelölésekor melyik node-ra jelenítse meg a híreket?"

a válasz tehát erre: nem. illetve ez értelmetlen kérdés.

ezen kívül lehet olyat, hogy a sminkedben a page-front.tpl.php -ban (vagy végülis szabadon megadhatsz bármilyen suggestiont a preprocessben) bármilyen htmlt beleírkálhatsz kézzel. és akár kihagyhatod a print $content részt :) lehet, hogy nálad ez utóbbi van, azért nem jelenik meg az alapértelmezett címlap a címlapodon. nincs kiprintelve, nemtom szebben mondani.

milyen smink ez, milyen fileok vannak, mibe írtál bele, micsodát, stb kérdések merülnek fel.

0
-1

-
clear: both;

Partizán képe

Oké, elég hülyén fogalmaztam, nem is vagyon informatikus, nem ismerem tüzetesen a php-t.

Igen, van page--front.tpl.php, ami nem listáz.

0
0
aboros képe

ha valami nem tiszta, új témát nyiss neki kérlek. köszi.

0
-1

-
clear: both;

eager képe

Én nem csináltam utána, de fentebb Szotyi hozzászólásában a felsorolás első két pontja mintha arról szólna, hogy lehet "klónozni" views-el a default frontpage-et (vannak ilyen alapértelmezett view-ek, már gyárilag, arrafelé kell nézegetni), és utána ott van a többi lépés a menühöz rendeléshez (akkor igazából a 'hírek' oldalad teljes content-je egy nézet lesz, ami történetesen pont úgy működik, mint a /node oldal, és ehhez a nézethez kell a linket/menüpontot is gyártani (Szotyi szintén beszámol róla)).

Mondom, én nem csináltam utána (a views-ről is csak láttam egy-két videót), de erős tippem, hogy érdemes így utánajárni.

0
0
Partizán képe

Views-al megcsináltam. Köszönöm a segítséget!

2
0