Fórum navigáció

aburi képe

Sziasztok, lehet hogy egy elég triviális kérdést fogok feltenni, de sokat kerestem és nem találtam rá megfelelő választ. Létrehoztam egy menüt a Taxonomy menu segitségével, amely a fórumrészlegeket listázza hierarchikusan. Annyit szeretnék, hogy ezt a blokkot csak a fórumhoz kapcsolódó oldalakon mutassa - tehát a fórum modul oldalain és a fórumtéma tartalomtipuson.

Igy próbálkoztam:

A blokk beállitásánál megadtam, hogy csak ezeknek az útvonalaknak megfelelő oldalakon jelenjen meg:
forum
forum/*

Ez persze működik, de a fórumtéma oldalán (ami node/xy) nem jelenik meg. Ha viszont kipipálom a megfelelő tartalomtipust, a két szűrő üti egymást és egyik oldalon sem jelenik meg. Tehát egyszerre csak egyiken tudom megjeleniteni. Hogy tudnám mindkettőn? Köszönöm.

Drupal verzió: 
aboros képe

millió megoldás lehetséges, context, page manager + panels, panelizer, péhápé kód ide-oda hákolva (nem:), de a legegyszerűbb talán az, ha pathauto modult teszel fel és beállítod, hogy a forum tartalomtípusnak automatikusan generáljon álnevet, mondjuk forum/[nid] minta szerint és akkor működni fog ahogy megadtad a blokk beállításoknál helyesen. pathauto amugy is hasznos.

2
0

-
clear: both;

aburi képe

Köszönöm, a pathauto-s megoldást használtam és működik. Tudnál esetleg adni arra is egy tippet, hogy hogy lehetne a régi node/[nid] formátumú URLeket a az új forum/[forum]/[topic]-ra irányitani automatikusan?

0
0
nevergone képe

Szia!

A https://drupal.org/project/globalredirect kell neked a node/[nid] -> útvonalálnév átirányításhoz

Hasznos még a https://drupal.org/project/redirect a „valahonnan valahova” átirányításokhoz.

0
0
aburi képe

Nagyon hasznos modulok, köszönöm.

0
0