Felhasználói oldalak létrehozása

Alexander képe

Sziasztok!
Van ötletetek arra, hogy hogyan lehet létrehozni egy olyan oldalt, ahol a regisztrált felhasználó saját profil (felhasználói) oldalt tud létrehozni? Pl. részletes bemutatkozást tud írni, képeket feltölteni, üzenetet küldeni stb. Kezdőként biztos vagyok benne, hogy valahogy meg lehet oldani, de nem tudhom hogy merre induljak... :)
Köszi a tanácsokat!

Drupal verzió: 
pp képe

Beállítások / Emberek / Profilok

Ez az amire gondoltál szerintem.

pp

1
0
Alexander képe

Inkább olyasmire gondoltam mint pl. fbook. A regisztrált felhasználóknak adatlapjaik vannak, amiket más felhasználók megtekinthetnek, írhatnak stb...

0
0
Razide képe

https://www.drupal.org/project/profile2
Ez jó kiindulóalap lehet.

0
0
Alexander képe

Igen, ez jó kiindulási pontnak látszik.
Azt értem, hogy a Beállítások/ Felhasználói beállítások/ Mezők kezelése alatt meg tudom határozni, hogy milyen információk legyenek elkérve regisztrációkor.
Viszont hogy lehet beállítani azt, hogy ezek az adatok pl. név, foglalkozás, kép, stb. egy XY nevű felhasználóhoz tartozzanak ami egy menüponton keresztül elérhető? Pl. Tanárok menüpont, kilistázza a tanárok nevét, erre rákattintva az XY tanár adatlapja töltődik be, ahol látható a neve, foglalkozása, képe stb...Persze mindezen adatokat, ha a XY tanár bejelentkezik szerkesztheti, bövítheti.

0
0
szt képe

Szerintem itt jogosultsági probléma van.
Ugyanis a normál tartalmakkal szemben a felhasználók adataiból alapesetben csak mindenki a sajátját láthatja.
Ha szeretnéd ezeket az adatokat megjeleníteni mindenkinek, akkor pl. Views modullal, vagy Page Manager-rel tudsz tovább lépni.

0
0