Fejlesztés élesítése egy működő rendszeren

MeLa képe

Sziasztok!
Egy kis módszertani segítséget szeretnék kérni tőletek. Van egy működő D7-es portál, melyhez plusz fejlesztéseket kérnek. A munkát természetesen teszt környezetben végzem. Amikor elkészülök, mindent át kell tennem az éles rendszerre: új tartalomtípusokat, nézeteket, oldalakat, stb. Tudtok-e javasolni olyan módszert, amivel ez fájdalommentesen (minden fejlesztés át megy, de az időközben az éles rendszeren létrejött tartalmak nem sérülnek) elvégezhető?

Drupal verzió: 
pp képe

Első körben kell egy fejlesztői környezet, amiben dolgozol, amit gyorsan nullára lehet állítani, hogy futtasd és teszteld rajta a változásokat. Aztán kell egy teszt szerver, ami az éles másolata (minél pontosabb) és ott tudod tesztelni az élesbe állást, de csak azt.

Ezután a következők közül választhatsz:

  1. lekódolsz mindent.
  2. feature + lekódolod a maradékot és ami nem működik jól.
  3. feature + leírod, hogy mit kell még beállítani.
  4. kockásfüzet és írod minden lépésedet. :D

A harmadiknál sok a hibalehetőség a júzer error miatt, de ugye a leghibatűrőbb is tud lenni ez a megoldás, kérdés mennyire intelligens a végrehajtó.

Pl. ha neked kell csinálni az élesbe állást akkor 3. jó megoldás lehet. Ha az ügyfélnek akkor abszolúte ellenjavallt.

2 és 3 nál ismerned kell a feature modul (igazából az egyes modulok export/import) gyermekbetegségeit. Mit érdemes és mit nem exportálni. Mi az amit egyszerűbb kézzel, és mi az amit egyszerűbb feature modullal.

Az első talán a legdrágább, de legmegbízhatóbb megoldás. :D

Ajánlom az előadásomat a tavalyi konferenciáról:
http://drupal.videotorium.hu/hu/recordings/details/3692,Instant_Drupal

pp
megjegyzés 1: Elvileg a nyolcasban a CM majd mindent megold, tehát lehet azt, hogy vársz. :D
megjegyzés 2: Gondolom azt nem kell mondanom, hogy az élesbe állás előtt legyen mentésed, egy olyan amiből biztosan vissza tudsz állni.

1
0
MeLa képe

Köszönöm a választ, megnézem az előadást :-)

0
0