facebook - szóközök eltűnnek

v-to képe

Üdv!
Facebookra küldendő tartalomnál a cikk szövegéből a szóközök jelentős része eltűnik, kb így:
„2014.február 21-énkerültmegrendezésre azalsótagozatosdiákokszámára a farsangimulatság. Ötletes, vidámjelmezekésszínvonalas műsorjellemezteezt a délutánt,...

Érdekes módon nem mind, de elég sok ahhoz, hogy nagyon zavaró legyen, különösen egy iskola lapján. Több facebookhoz kapcsolódó modult is kipróbáltam (ShareThis, Addtoany, stb) és az eredmény mindig ugyanaz. Emiatt gyanítom, nem ezekkel a modulokkal van baj. Hol keressem a hibát?

Drupal verzió: 
pp képe

Szóköz szerű karakter többfajta van, szóköz, enter, tabulátor, (ezek shifttel nyomott verziói stb.) simán lehet, hogy ilyenekkel van tele a szöveged. A forrást kéne nézni egy ascii editorban. :D Én erre indulnék.

pp

1
0
v-to képe

Először arra gyanakodtam, hogy tele van a szöveg TAB-bal, de nem. Amikor én magam írom be a szöveget, akkor is ugyanez történik. Több gépről, több oprendszer alól is azonos a tünet. Gondoltam arra is, hogy a ckeditor szűrői közül lehet az egyik a bűnös, de ha kikapcsolom mindet ( html szűrők, e-mail cím konverter, stb) akkor sem javul a helyzet.
Beolvastam a tartalmat egy hexaeditorba, ahogy javasoltad, de csak 20-as karakter van a szóközök helyén.

0
0
Illyés Edit képe

Pont ma futottam bele egy hasonló jelenségbe, a hírlevél küldést végző Mimemail helyenként önkényesen kihagy szóközöket a címből (email subject-ből). Itt a hibajelentés, talán nálad is a drupal_html_to_text() lesz a tettes.

(Linket utólag javítottam.)

0
0
v-to képe

Köszönöm a linket! Ezek szerint a facebookra postoló modulból kell kiműtenem a függvényhívást (ha jól sejtem) Rengeteget segítettél! Ha jutok valamire, jelzem itt.

0
0
v-to képe

Sajnos a modulokban nem találtam a drupal_html_to_text() függvényhívást. Hol keressem? Hülyeséget nem kérdezünk, a teljes siteot lementem és rákeresek a fájlokban.

0
0
Illyés Edit képe

1. Nem tudom, hogy nálad is ez okozza-e a problémát, ez csak egy tipp, hogy a drupal_html_to_text() a jelek szerint szokott ilyet csinálni.

2. Még ha valóban a drupal_html_to_text() a probléma oka, be kell küldeni hibajelentésként. Az nem megoldás, hogy belehackelsz a modulba, legalább kérdezd meg a modul karbantartóját, hogy mi a véleménye a dologról.

1
0
v-to képe

ckeditor vagy szűrő baj lesz!

Kínlódásom ezen fázisában beírtam egy cikkbe ezt fullhtml formátumban:

„Nem tudni miért van az a jelenség, mely szerint a facebook-port néhány szóközt kidob a szövegből. nonbreakablespaces lenne benne, ami szűrődik? Ki tudja, meglehet. Ez a szöveg kezd olyan hosszúvá válni, amely talán megmutatja, hogy mi a baj.”

Átváltottam a szerkesztőt plain textre, a szöveg jól látszott. Beküldés után megnyitottam szerkesztésre, fullhtml tökéletesen mutatja. Plain textként azonban:

<p><span data-scayt_word="Nem" data-scaytid="94">Nem</span> <span data-scayt_word="tudni" data-scaytid="95">tudni</span> <span data-scayt_word="miért" data-scaytid="96">miért</span> van <span data-scayt_word="az" data-scaytid="97">az</span> a <span data-scayt_word="jelenség" data-scaytid="98">jelenség</span>, <span data-scayt_word="mely" data-scaytid="99">mely</span> <span data-scayt_word="szerint" data-scaytid="100">szerint</span> a <span data-scayt_word="facebook-port" data-scaytid="101">facebook-port</span> <span data-scayt_word="néhány" data-scaytid="102">néhány</span> <span data-scayt_word="szóközt" data-scaytid="103">szóközt</span> <span data-scayt_word="kidob" data-scaytid="104">kidob</span> a <span data-scayt_word="szövegből" data-scaytid="105">szövegből</span>. <span data-scayt_word="nonbreakablespaces" data-scaytid="106">nonbreakablespaces</span> <span data-scayt_word="lenne" data-scaytid="107">lenne</span> <span data-scayt_word="benne" data-scaytid="108">benne</span>, <span data-scayt_word="ami" data-scaytid="109">ami</span> <span data-scayt_word="szűrődik" data-scaytid="110">szűrődik</span>? <span data-scayt_word="Ki" data-scaytid="111">Ki</span> <span data-scayt_word="tudja" data-scaytid="112">tudja</span>, <span data-scayt_word="meglehet" data-scaytid="113">meglehet</span>. <span data-scayt_word="Ez" data-scaytid="114">Ez</span> a <span data-scayt_word="szöveg" data-scaytid="115">szöveg</span> <span data-scayt_word="kezd" data-scaytid="116">kezd</span> <span data-scayt_word="olyan" data-scaytid="117">olyan</span> <span data-scayt_word="hosszúvá" data-scaytid="118">hosszúvá</span> <span data-scayt_word="válni" data-scaytid="119">válni</span>, <span data-scayt_word="amely" data-scaytid="120">amely</span> <span data-scayt_word="talán" data-scaytid="121">talán</span> <span data-scayt_word="megmutatja" data-scaytid="122">megmutatja</span>, <span data-scayt_word="hogy" data-scaytid="123">hogy</span> mi a <span data-scayt_word="baj" data-scaytid="124">baj</span>.</p>

Itt néhány szót nem dolgoz fel valami (ckeditor??) és ott meg is marad a szóköz a facebook postban. Amit körbebástyáz span-nal, azon szavak körül a szóköz elvész.
Feltelepítek egy másik editort az oldalra, hátha...

0
0
v-to képe

A ckeditor 3.x verziója volt fent, amit a 4.3.3-ra cseréltem. A 3.x verzió kiírtása után már helyreállt a rend. Köszönöm mindenkinek, aki foglalkozott a témával!

3
0