Fórum javaslat

fox mulder képe

Sziasztok!

Nekem nagyon hiányzik a fórumok közül a "Tartalomszervezés", ami igazából független a moduloktól, a Drupal verziótól, a sminkektől stb.

Nem lehetne létrehozni?

Fórum: 
pp képe

De én az egész kategória rendszert dobnám a kukába.

pp

0
0
aboros képe

felvezeted a gondolattérképre? vagy egy bejegyzésbe? érdekelne. szerintem másokat is ám. mármint, ha időd engedi.. ;)

próbálgatom most a faceted search modult hatoson és nagyon tetszik amiket csinál, egészen megváltoztatja a taxonómiáról alkotott képemet. használhatjuk azt pl? nagy lenne. sajnos úgy nézem, hogy csak címkék típusú szótárakkal működik.

0
0

-
clear: both;

fox mulder képe

Csatlakozom a kíváncsiakhoz. Totál feleslegesnek tartod, vagy máshogy szerveznéd?

0
0

Fox Mulder

pp képe

A kategorizáló rendszer arra való, hogy már létező tartalmakat rendezzünk struktúrába. A folyton bővülő adathalmazok kategorizálására alkalmatlan. Lásd biológiát. Van több rendszertan, melyek különböző képen csoportosítják az élőlényeket. Azonban ha jön egy új faj azt nem mindig könnyű elhelyezni. Van olyan, hogy egyáltalán nincs neki kategória, van, hogy félig ide és félig oda tartozna, van olyan, hogy ide is és oda is tartozik. Ekkor tehát meg kell változtatni a rendszerünket. Ez akkor elfogadható, ha mondjuk évente 4-5 olyan fajt fedeznek fel amit nem lehet kategorizálni, azonban ha naponta jön 4-5 ilyen elem akkor már bajban vagyunk.

Ráadásul az idő előrehaladtával egyre bővül és bővül a rendszerünk, egyre nehezebb és nehezebb lesz benne elhelyezni új elemeket, vagy megtalálni egyes elemek helyét.

A felvetésed teljesen jogos, hisz átgondoltad, hogy miért nem tartozik bele egy kategóriába se a kérésed és sajnos azoknak is igazuk van akik azt javasolják, hogy hogyan és miért vedd fel másik kategóriába a tartalmadat. Én csak azt tudom, hogy ha minden jogos kérésnek engednénk akkor egy idő után annyi kategóriánk lenne ami lehetetlenné tenné az oldal használatát.

Ellenben, ha címkéznénk, ami pont arra való, hogy gyorsan bővülő tartalmat kategorizáljunk akkor könnyebb dolgunk lenne, ha lenne egy hasonló rendszerünk a keresésre, mint amit Aboros javasolt és a delicious.com oldalon ki is próbálható. (http://delicious.com/tanarurkerem/drupal)

Ekkor Te rátolhatnád a magad "Tartalom szervezés" címkéjét és ha ez tetszene másnak is akkor azt használná. Persze itt bejön az, hogy mindenki össze vissza címkézne, de megnézve a "Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?" szótárat nem olyan nagy a zaj, hogy zavaró legyen. Ha valaki foglalkozna is azzal, hogy lecsökkentse akkor nem túl nagy munkával (megfelelő eszközök esetén) ez könnyedén menne.

Azonban a böngészéshez/kereséshez még nincs megfelelő 6.x-es modul ezért sem ugrálok annyira, hogy ez vagy az legyen, mert megoldást nem tudok. Addig meg használjuk úgy ezt a meglévő rossz rendszert, hogy a legjobbat hozzuk ki belőle.

pp

0
0
aboros képe

szerintem ennek a helye a modulok használata fórum.
tartalmat modulokkal szervezel, cckval, taxonomyval, több nem jut eszembe. :)
persze értem én, hogy a dolgok logikájára gondolsz, de végsősoron az maga a modul használat.

0
0

-
clear: both;

fox mulder képe

de végsősoron az maga a modul használat

Kivéve, ha még addig sem jutok el a "dolgok logikájával", hogy melyik modul(ok)ra van egyáltalán szükségem.

0
0

Fox Mulder

nevergone képe

CCK, Views, nem tudtad? ;)

Amúgy támogatom az ötleted, a tartalomszervezés még elég modulfüggetlen tud lenni.

0
0