Drupal honlapon újabb menüpont létrehozása

gabika90 képe

Sziasztok!

Drupal honlapomon szeretnék létrehozni egy újabb menüpontot. Olvasgattam a fórum témák között, és lehet, hogy csak vak voltam de nem láttam semmi ilyen alap kérdést. De ha esetleg már volt róla szó, akkor elég csak egy megosztás a beszélgetésről!

Az oldal: http://www.diszkert.com/

És itt szeretnék még egy menüpontot beilleszteni a Kertépítés, Szolgáltatások.... közé.

Megvan Nagy Gusztáv dokumentuma is, és olvastam is, csak most nem tudom, hogy most pontosan hol kell menüt létrehoznom. Tehát az elsődleges linkek menü fejezet alapján kéne dolgoznom, ha igen akkor hol találom ezt az elsődleges linkek menő pontot?

A válaszokat előre is köszönöm!

SztyopuSite képe

Felépítés - Menük - Main-Menu(feltehetően itt vannak a főmenüid) és itt kattints a Hivatkozás hozzáadása menüre.
Avagy adminfelületen : /structure/menu/manage/main-menu/add

1
0
simont képe

Először létre kell hoznod a tartalmat, amire a menüpont majd mutat. A menüpontot létre tudod hozni a tartalom szerkesztési oldalán is. Ha pedig már meglévő oldalra mutató menüt akarsz, akkor kövesd az előttem szóló leírását.

1
0

SimonT

gabika90 képe

Ha már létre van hozva egy olyan Tartalom, aminek Hasznos információk a címe és Hír típusú, akkor ehhez hogyan tudom a menüt létrehozni a tartalom szerkesztési oldalán? Mármint néztem az Ön előtt szólónak a megoldását de nem ott jelennek meg a menüpontjaim, hanem a navigációnál látom őket. Mert az oldalon nincs létrehozva menühivatkozás egyáltalán.

0
0
Nagy Gusztáv képe

Szerintem jobban jársz, ha letöltöd és módszeresen elkezded a jegyzetemet olvasni a témával kapcsolatban. Szerintem úgy letisztulnak a fogalmak és lehetőségek.

2
0

Nagy Gusztáv

SztyopuSite képe

Az elején én is utáltam, hogy mindenki csak dokumentációt ajánlott segítség helyet. De én is úgy gondolom, hogy Gusztáv jegyzetével kellene kezdened. Ott meg van ezekre a válasz.

Amúgy minden menü "csoporthoz" ugyan ugy kell hozzáadni új menüt:
Adminisztráció » Felépítés » Menük résznél megtalálod a csoportokat. Itt van olyan hogy Navigation ott rá kattintol a hivatkozások listázása -ra és meglátod milyen menüpontok vannak abban a menücsoportban. a Hivatkozás hozzáadása "linkel" pedig uj menüpontot tudsz létrehozni.(De ez csak egy link. Illetve ezt akkor használjuk ha már létrehoztad előtte az oldalt, hírt, cikket, akkor ennek segítségével tudsz menüt létrehozni hozzá. Vagy esetleg külső oldalra is irányíthat a menü.)

De ugy is lehet hogy beküldöl egy tartalmat.
Tartalom - tartalom hozzáadása - (kiválasztasz egy tartalom típust) Article - (kitöltöd amit kell) majd Menübeállítások - Menüpontot hoz létre - kitöltöd a mezőket.
Örül! :)

3
0
gabika90 képe

Sikerült! Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásokat!

0
0
gabika90 képe

Sziasztok!

Ismét lenne egy kérdésem.

http://www.diszkert.com/referenciak az oldalon a menüpontok alatt ott van, hogy Referencia kategóriák. Létre tudok hozni egy új menüponthoz hasonló kategorizálást? Mert szeretnék hasznos információkat megosztani az oldalon, de nem szeretném, hogy ömlesztve legyen. Ha ennek a megoldása szerepel Nagy Gusztáv dokumentumában, akkor melyik fejezetnél keressem?

A válaszokat előre is köszönöm!

0
0
Nagy Gusztáv képe

Kategorizálásra a Taxonomy modult szokás használni. Mivel az alaprendszer része, részletesen bemutattam. Keress rá, több fejezetet is érint.

Speciális listázásokra pedig a Views modul kell majd. De azt csak később ajánlom.

1
0

Nagy Gusztáv