Drupal core frissítés csak biztonságtechnika miatt

Mészi képe

Üdvözlet!
A véleményeteket szeretném kérni, hogy csak biztonságtechnikai újítások miatt megéri e egy drupal 6-os motorral működő oldalt upgradelni 7esre ? Az oldalon sok egyedi fejlesztés is van, a smink is egyedi, így ezekkel elég sok dolog lenne. Egy alap felhasználású oldalról lenne szó amúgy.
A legtöbb helyen, ahogy olvasgattam, azt javasolják, mivel nem jelentek meg nagyon nagy különbségek biztonságilag a két verzió között, elég ha cora 6 alatt a legújabbre frissítem az oldalt.
Mi a véleményetek erről ?

Illyés Edit képe

Lehetetlen erre válaszolni a webhely ismerete nélkül. De sok helyen már nem frissítenek D7-re, hanem megvárják a Drupal 8-at.

A 6-os sorozatból mindenképpen a legutolsó verziót kellene használni. Kiegészítő modulok, sminkek esetén is.

0
0
Balu Ertl képe

Csatlakozom Edithez, ha nem sürgős, akkor a D8-at mindenképp érdemes megvárni.

Viszont egyelőre még ellentmondásos infókat olvastam e témában: míg a D8 beharangozó oldala már közvetlen D6-D8 frissítést ígér a korábban contrib Migrate modul core-ba emelésével, addig az Administration Guide vonatkozó fejezetének és alfejezetének nyitólapjain még a közbülső főverzióra frissítés szerepel. A végleges verzió megjelenésével nyilván a doksi is frissül majd.

0
0
nevergone képe

Migrate lesz a végleges megoldás, és hogy valami magyar vonatkozása is legyen: A „Migrate in core” csapat (egyik) fő fejlesztője chx.

0
0
Mészi képe

Köszi szépen a véleményeket! :)

0
0