drupal commerce discount - views

Dahar képe

Sziasztok, kéne egy kis segítség!

Az volna a kérdésem, commerce-ben rules-al képzem az akciós árakat, mint ahogy ez történik a commerce discount modul használatakor is, akkor hogy tudok az akciós árakból egy views-t készeteni? Van rá pár megoldásom, de igazából egyiket sem érzem túl nyerőnek, így gondoltam Ti tudtok erre valami proper megoldást.
Előre is köszönöm!

Taxonomy upgrade extras: 
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
dj képe

akkor ott megadhatod, hogy melyik árat mutassa (számított). Abban nem vagyok biztos, hogy ha mezőt listázol akkor ott van-e ilyen de még az is elképzelhető.

0
0

Üdv!
Dudás József

Dahar képe

Bocsánat, rosszul fogalmaztam meg a problémát. Nem az akciós ár megjelenítésvel van a gondom, ahogy azt írtad az működik. Az a gond hogy mondjuk bizonyos kategóriába tartózó termékeket teszt az eladó akcióssá, és én nem tudom melyikeket, hiszen ezek gyakran változhatnak és kellene egy views amivel listáztatom az akciós termékeket. De mikor kilistáztatom a termékeket, hogy tudom leszűrni,hogy csak az akciós termékek jelenjenek meg?

0
0
dj képe

Azt lehet-e tudni?

0
0

Üdv!
Dudás József

Dahar képe

Igen, a commerce discount-ot használva rules képzi az akciós árat, az event a termék eladási árának kiszámítása. Ebben a konkrét szabályban 10% kedvezmény van egy 625-ös termbe tartozó termékekre:

  1. { "commerce_discount_rule_discount_prcent_10" : {
  2. "LABEL" : "prcent 10",
  3. "PLUGIN" : "reaction rule",
  4. "OWNER" : "rules",
  5. "TAGS" : [ "Commerce Discount", "Product discount" ],
  6. "REQUIRES" : [
  7. "commerce_discount_product_category",
  8. "commerce_discount",
  9. "commerce_product_reference"
  10. ],
  11. "ON" : { "commerce_product_calculate_sell_price" : [] },
  12. "IF" : [
  13. { "commerce_discount_product_category_has_specified_terms" : { "terms" : "625" } }
  14. ],
  15. "DO" : [
  16. { "commerce_discount_percentage" : {
  17. "entity" : [ "commerce_line_item" ],
  18. "commerce_discount" : "discount_prcent_10"
  19. }
  20. }
  21. ]
  22. }
  23. }
0
0
tarsolyzsolt képe

Ugyanebbe a problémába szaladtam bele. A discounts által kedvezményessé tett termékeket szeretném egy "Akciós termékek" oldalon listázni az ügyfeleknek, de nem tudom úgy beállítani a view-t. Ráadásul mi használjuk a sale-price modult is, de erről lemondok, ha muszáj.

Rákerestem a problémára és ezt találtam:

"A solution exists but you will need to create some specific views handlers (get the commerce_discount rules, try to apply them on every products you've got, if a product is eligible to be discounted, show the product, if not continue to the next product)."

Segítenétek nekem ezt értelmezni? Milyen views kezelőt kell beállítani ami szelektálja a kedvezményes és nem kedvezményes termékeket?

0
0
lonalore képe

Az első megoldás, ami nem ajánlott, én is elvetettem az ötletet mert sok termék esetén igen lassú:

Views PHP-vel csinálsz egy filtert és on-the-fly ellenőrzött hogy az adott ár akciós ár-e, és ha nem, akkor az adott sor nem lesz megjelenítve. (szörnyen lassú, ráadásul a lapozáskor a megjelenített elemek száma is felborulhat)... kuka. :)

Ami nekem bevált az a Flag module. Cron-nal futtatok egy scriptet (de cron helyett akár a hook-okat használva lehet termék módosítása után is futtatni), ami végigpörög a termékeken, és ha akciós a termék ára, akkor flag-eli a terméket, ha nem, akkor leszedi a flag-et róla (ha van).

Ezután a flag-elt termékeket könnyedén ki lehet listázni views-al.

0
0
szantog képe

A views_php (és amúgy bármilyen php beviteli mező) felejtős, de a flages dolog jónak tűnik. Viszont nem biztos, hogy cronnal kell kezelni, fentebb van egy rule, szvsz abba is bele lehet tolni a flagelést.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

szantog képe

A views_php (és amúgy bármilyen php beviteli mező) felejtős, de a flages dolog jónak tűnik. Viszont nem biztos, hogy cronnal kell kezelni, fentebb van egy rule, szvsz abba is bele lehet tolni a flagelést.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.