Drupal 8 lassu.

Petivagyok képe

Sziasztok, biztos másnak is volt mar hasonló problémája, de sehol nem találtam. Egyszerűen baromi lassú a Drupal 8.... Van valami tippetek amivel gyorsitani lehetne a dolgot? A tarhelypark-tol van a tarhelyunk, van eloretelepitett drupal 7 támogatás is, gondolom nem a szerverrel van a gond(persze en drupal 8at telepitettem es használom)

SecMan képe

Kezdetnek a CPanelban nézd meg, hogy milyen PHP verziót használsz, és próbáld meg PHP 7-es verziójával, ha nem azt.
Persze előtte teszt oldalon ki kéne próbálni nem törik-e el az oldal tőle.

A CPanelban még a PHP Memory Limit-et is leellenőrizném, hátha valami konfig félrecsúszott.

0
0
HF leon képe

Lassú, elavult és kevés átmeneti tárral rendelkező szerveren a drupal 8 valóban lassú lehet.

Egy i7-es gépen (több, mint 10GB ram) a szervert frissen indítva, még 5.6-os php mellett is -nézzük most szándékosan a 7-es előtti legutolsó 5.x.x verziót -az első oldalbetöltések elég vánszorgósak.

Természetesen a tárhely szolgáltató szerverei nem ilyenek (jó esetben) és a gyorsítótárakat is ritkán ürítik, hisz a szervereket sem indítják nap, mint, nap újra. Normális esetben nem túl öreg sokmagos xeonok és sok 10GB ram kell, hogy legyen bennük és manapság már az SSD is alapnak számít jobb helyeken.

Ezért mindenképpen érdemes átfutni a beállításokat, mert, ha a szerver nem túl elavult, vagy túlzottan leterhelt, akkor tisztességes sebességgel kellene futnia az oldalnak.

Esetleg érdemes lehet egy levelet is írni a szolgáltatónak a helyzetről, ha úgy érzed minden beállításod jó. Előfordulhat, hogy tudnak segíteni, sok helyen a szerverváltás sem probléma és áthelyezhető az oldal a szolgáltató egy másik szerverére, ha mégis azzal lenne a probléma.

0
0
lazar képe

Nem teljesen Így van, esetemben i7-es gépen a D8 megy mint a villám. Igaz ugyan, hogy jelenleg php7 fut a gépemen, de 5.6-al is szuperül működött.

Itt a szerverrel van gond, egyszerűen kérni kell a szolgáltatót tegyen egy gyorsabb tárhelyre. Ha meg nem tesznek ott kell hagyni őket.

Hasonló velem is ez történt, egy hazai szolgáltatónál ugyanez volt a jelenség s miután szóltam gyorsan megoldották. S azóta is elégedett vagyok velük :)

0
0
thomas73 képe

Lehet, hogy nem jó hír, de szerintem a Drupal 8 architekturálisan sem arra van kitalálva, hogy hagyományos webhosztingra telepítsd. A legújabb php, mysql, composer, drush, stb. kell hozzá, amiket pont a webhosztingos cégek nem szeretnek, ill. nem tudnak nagyon frissíteni a sok ősrégi php script miatt.

Tapasztalatom szerint a memcached még nagyon sokat gyorsít rajta, mert azzal a cache táblákat 100%-ig memóriában tárolja, a mysqlt így alig használva. Tehát a megoldás minimum egy linuxos VPS, lehetőleg SSD-n, jól behangolva.

1
-2
nevergone képe

„A legújabb php, mysql, composer, drush, stb. kell hozzá”

Ez nem igaz. Pl. composer egyáltalán nem kell a tárhelyre, legfeljebb akkor, ha valami speciális workflow-t használsz az üzemeltetésre. És a többi komponensből sem kell a legújabb. Annyi, hogy PHP 7-el gyorsabb lesz, mivel egyrészt az eleve gyorsabb, másrészt meg úgy optimalizálták, hogy minél jobban kihasználja az abban rejlő lehetőségeket.
Itt találod a szükséges komponenseket: https://www.drupal.org/docs/7/system-requirements/php

4
0
thomas73 képe

Oké, lehet, hogy kissé sarkosan fogalmaztam a "kell hozzá"-val, de aki nem így frissít egy D8-at:

git pull
composer update
drush cim
drush cr

az kb. csak a drága idejét pazarolja vacakolással. Erre próbáltam célozni.

0
0
nevergone képe

Kérlek ne fogalmazz ilyen sarkosan. Rengeteg jó megoldás létezik a felmerülő igények és a rendelkezésre álló tudás, eszközök tekintetében.

0
0