Drupal 5.1 címlap és saját oldal kérdés

bogyo képe

Sziasztok!

A kérdésem az lenne hogy az 5.1 es verzióban hogyan lehet a címlapot egyedivé varázsolni. ( a leírás alapján nekem nem ment bár az ha jól láttam nem is az 5ös szériához van) a másik mérdésem pedig az hogy ha van egy adatbázisom ami php-kkel dolgozik (adatokat kérek le és íratok ki), bár tulajdonképp mindegy is. A lényeg hogy hogyan tudom a tartalmi részre meghívni?

előre is köszi a válaszokat

bogyo képe

esetleg ha van valakin ek ilyen saját kis egyszerű modulja az első kérdésemre.. amit át lehetne szerkeszteni azt is megköszönném.

0
0
Anonymous képe

Én a front page modult használom.
Üdv,
Gábor

0
0
bogyo képe

köszi megnézem

0
0
Szabó Gábor képe

Nézd meg, itt van egy jó kis leírás arról, amit szeretnél.
Üdv.

0
0
bogyo képe

Átolvasom ksözi! Remélem ez 5.1hez van...

Azért ha valakinek van még ötlete esetleg bevált módszere szívesen veszem.

0
0
ingola képe

panels modullal és a kezdőlap útvonalának megváltoztatásával (nem "node" hanem mondjuk "front", ami egy útvonal-álnév), és pusszban akár a kezdőlapi blokkok kikapcsolásával is lehet egyedi és összetett kezdőlapot létrehozni

0
0
attila_fabian képe

Ha a nyitó oldalnak csak egy része kell hogy máshogy nézzen ki, akkor én a page.tpl.php-ben szoktam a következőt betenni:

 if ($is_front){
nyitó oldali html kód

 } 
else { 

többi oldal html kódja
 }

fabio
www.fabio.hu

0
0
Illyés Edit képe

A sminkmappádban létrehozol egy page-front.tpl.php nevű fájlt, és kedvedre kialakítod (sorvezetőnek lehet használni a page.tpl.php-t). A Drupal magától megtalálja és a nyitólapon ezt a sablont használja.

0
0
bogyo képe

ez szépen működik... köszi!

A külső oldal beillesztése (saját) belső tartalmi részre?

0
0
Anonymous képe

Helló!

Most próbáltam ki a page-front.tpl.php módszert, és nagyon nagyon tetszett: beletettem egyik statikus html oldalamat, amit még Drupaltól tök függetlenül, notepad-ben írtam. És lényegében ugyanazt adta vissza, mint a sima .html file. Ez a dolog zavart eddig mindig a Drupalban, hogy túl kötöttnek éreztem. Ezt most nagyon jó látni, hogy kötetlenül is lehet vele dolgozni ha akarok!

Azért kis hibák vannak, pl:
- az ékezetes karakterek helyén ? van (ez most spec. nem baj, mert angol nyelvű oldalt csinálok)
- a képeket egyáltalán nem jeleníti meg, még a befoglaló keretüket se.

De amit előbb mondtam, nem ironikusan mondtam, tényleg meg vagyok elégedve az eredménnyel, de ezeket a dolgokat meg kellene oldani.

Adódik a kérdés:
Miért nem lehet akárhány egyedi oldalt csinálni a node-tartalomtipus.tpl.php -hez hasonlóan page-tartalomtipus.tpl.php file-okkal? Kipróbáltam, nem ment.
Valami módja azért csak van ennek, nem? Ha valaki tud, plíz segítsen!
A frontpage és a panels modulokat nem szeretném használni!!! Kötetlen oldalakat szeretnék.

Köszi előre is!

Szabi

0
0
Illyés Edit képe

az ékezetes karakterek helyén ? van

UTF-8 kódolással mentsd el a fájlodat.

a képeket egyáltalán nem jeleníti meg, még a befoglaló keretüket se

Rosszul adtad meg az elérési útvonalakat.

Miért nem lehet akárhány egyedi oldalt csinálni a node-tartalomtipus.tpl.php -hez hasonlóan page-tartalomtipus.tpl.php file-okkal?

Lehet, de ha saját tartalomtípushoz készíted a template-et, akkor meg kell hívni a template.php fájlból. Itt le van írva, hogy azt hogyan kell.

A frontpage és a panels modulokat nem szeretném használni!!! Kötetlen oldalakat szeretnék.

Gyerekbetegség, majd elmúlik.

0
0
Anonymous képe

Köszi!

- A képeket megjelenítette, miután úgy mentettem el a page-front.tpl.php-t, hogy a kódból a Drupal eredeti felső 2 sorát, ami a felett van, kitöröltem, és helyette a saját mezei megoldásomat használtam. (

0
0
Anonymous képe

Az előbb lemaradt majdnem az egész szöveg, szóval round2:

Köszi!

- A képeket megjelenítette, miután úgy mentettem el a page-front.tpl.php-t, hogy a kódból a Drupal eredeti felső 2 sorát, ami a felett van, kitöröltem, és helyette a saját mezei megoldásomat használtam. (<!DOCTYPE html PUBLIC... na ez a rész.)
- Lényegében nem saját tartalomtípushoz kell a totál egyedi oldal, hanem néhány belső főoldalhoz. Szóval ez a sima "lehet" - érdekelne!
Amúgy template.php file csak a Garland sminknél van, én a Bluemarine-t módosítottam. Illetve van még egy template.php a modules/cck/theme könyvtárban is, ezt kell használnom? (Ha később mégis szükségem lenne rá.)
- Gyerekbetegség: ez tetszik:)
(Igazából azért se vagyok kibékülve a panels modullal, mert nem tudtam ráhúzni a saját sminket úgy, mint egy sima node-ra, de ez most most nem fontos.)

Szóval a legfontosabb: hogy lehet sok egyedi oldalt csinálni? (Csak úgy, nem kell saját tartalomtípushoz.)

0
0
pp képe

A tartalom kezelőnek pont az a lényege, hogy van egy tartalmad, ami köré állandó(de változtatható) dolgokat raksz. Pl a főmenüt nem kell minden html oldalba külön betenned és egy újabb oldal felvételekor 50 helyen módosítanod, hanem azt egy helyen tudod módosítani, és a rendszer teszi a megfelelő helyre azt.

Egyébként minden egyes útvonalhoz tudsz külön page.tpl.php-t csinálni. Tehát, ha létrehozol egy node-ot aminek az útvonala node/4 akkor annak az egyedi kinézetét a page-node-4.tpl.php fájlban tudod állítani.

Amit csinálsz az azért gyerekbetegség, mert 3-4 oldal összerakása után fogsz csak rájönni miért baj ez a gányolás, és miért lett volna milliószor egyszerűbb egyéb úton elérni a célodat. Mivel a célodat nem, csak a problémádat közölted, ezért csak a gányolásban tudunk neked segíteni, mert pillanatnyilag ettől leszel boldog. De ne mondd, hogy mi nem szóltunk! :D

pp

0
0
Anonymous képe

Működik a gányolás, köszönöm!
Kicsit lehet hogy félreérthető volt amit írtam: Konkrétan és pillanatnyilag nem akarok teljesen egyedi oldalakat, és már egy elég komoly oldalt összeállítottam Drupallal, csak kisördögként zavart ez a kötöttség (ami persze 99%-ban előny, nyilván). Mert mi van, ha egyszer mégis kelleni fog egy tiszta oldal, amin nincsenek menük, blokkok, és semmi, ami az oldal szerkezetére utal. Most megnyugodtam, hogy ilyet is tud Drupal bácsi.

Szabi

0
0