Drupál blogolásra

bukovinai képe

Sziasztok,

Szerintetek értelmes gondolat-e egy drupál motort feltenni blog motornak ? Úgy értem a blogger vagy a wordpress helyett a drupált használni mint blog alaprendszer. (Nem ágyúval verébre lövés ez?) Szerintem a drupal erre (is) pont jó, de azért ha van ellenérv meghallgatnám. Miért ne ezt.

Akarok csinálni egy blogot és ha már, akkor miért ne csináljam úgy, hogy közben a drupál-t is megismerem egy kicsit jobban. (Kérdezném, hogy melyik verziót érdemes feltenni ? egy 6-ost vagy inkább egy 7-est ? ) Egy korábbi blog alkalmával a wordpress-t már telepítgettem és használtam úgyhogy alapszintű információim vannak blogok üzemeltetésével kapcsolatban. (meg drupált is telepítettem már a gépemre úgyhogy azt is láttam már közelebbről)

És még egy kérdés, hogy tud-e valaki fizetős szolgáltatót (ezt e-mailben is jöhet) ahol értelmes összegért lehet bérelni tárterületet. Igazából ssh konzolra nem lenne szükségem, csak cpanelre. Hogy fel tudjam tenni a drupált (meg ha eszembe jut egy-smás, akkor azokat is) érdekelne, hogy külön domain névvel együtt mennyibe lenne évente egy ilyen tárhely és mik a lehetőségek.(e-mail fiókok, stb) (persze lehet ssh-s is, azzal is elboldogulok, csak úgy több munka van vele)

Szándékaim komolyak úgyhogy küldjetek ajánlatokat, mert nem akarom sokáig halogatni a dolgot. (Akinek az ajánlata egybevág az elképzeléseimmel ott előfizetek)

Vagy mondjatok tippeket, hogy ti hol vagytok előfizetve (ha vagytok) és miért.

(komoly dolgokkal akarok foglalkozni ez a drupál csak egy alap lenne a blog alatt, de benne lenne a fejlődés lehetősége is vagyis, hogy ebbe az irányba is képezhetem magam. Szóval érdekelnének a konkrét vélemények)

Üdv!

Lajos.

szantog képe

Ha szeretnél megismerkedni a drupallal, akkor a legjobb egy pici bloggal kezdeni. Meg hogy egy klasszikust idézzek szabad fordításban, "Használj Wordpresst, ha egy blogot akarsz csinálni. És használj Drupalt, ha Wordpresst akarsz csinálni."

Szóval arra nagyon jó lesz, hogy szépen lassan építgess benne featureoket.

4
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Nagy Gusztáv képe

Bár a könyvem még a 6-osról szól, érdemes megnézni. Külön fejezet van erről a témáról. Persze nem ott kell kezdeni a Drupal tanulását, de jól illusztrálja, hogy alkalmas a feladatra.

0
0

Nagy Gusztáv

bukovinai képe

Könyvedet elkezdtem olvasni, de még nem jutottam a végére. De újból nekifogok.(közbe jöttek más dolgok)

közben kipróbáltam a 6.22-es drupállal ami a gépemen megy localhostban és elég vidám dolog (csak az elején jó sok az adminisztráció vele... üzenetek szövegei, stb)

Már blogok is vannak (tesztben persze) meg fórumok, stb.

Asszem menni fog. Már csak egy megbízható tárhelyet kéne találnom a blognak.
Csináltam egy próba helyet a neobase.hu-ra , kezdetnek felköltözöm oda aztán majd meglátjuk.

drupál host mentésről visszatöltésről is van szó a könyvben ? Az érdekelne most gyorsan, hogy ne dolgozzak feleslegesen. Mert local-ban már elkezdtem csinálgatni a környezetet, de így csak én látom. most fel kell tennem a hálóra, hogy a célközönség megköpködje. aztán majd át kéne tenni valami fix tárhelyre, hogy bátran nekikezdjünk de olyat még nem találtam. (azért érdekelne, hogy nehéz-e később a tartalmat átvinni máshova.

(én is olyasféle területi képviselő vagyok egyébként, mint te... ;)

0
0
Nagy Gusztáv képe

De a neobase pont az a hely, ahonnan és ahova ez igen macerásan megy.

Ma érdekel, e-mailben elmondom, én kinél vagyok.

0
0

Nagy Gusztáv

bukovinai képe

Igen, légy szíves küldd el, hogy te hol vagy. Üdv!

0
0
bukovinai képe

Még egy újabb kérdés : drupalon belül a regisztrált felhasználók közötti private message-re melyik modult ajánlanátok (melyiket használjátok?)
csak mert több is van és nem akarnám végigpróbálgatni mindegyiket, hogy melyik a legjobb.....
a drupal a WebhostIcon-nál fog menni és szerintem 7-es lesz (de domain bejegyzés hiánya miatt még nem tudtam feltelepíteni)
Meg érdekelne még olyan is, hogy a regisztrált felhasználók profiljának a kinézetét hogy lehet módosítani ? van erre modul ? vagy kell írni rá valami fejlesztést ? vagy mik a lehetőségek ?
alkalmazásokat ide hogy lehet begyömöszölni ? mármint formokat, vagy adatbázisba való tárolást. modulokat kell nézegetni vagy hol kell ilyesmiket keresgélni ?

előre is köszi bármilyen infót ami segít.

Lajos.

0
0