Desktop frontend Drupalhoz

fushimisi képe

Létező Drupal 5.1-es oldalt szeretnék (kell) kiegészíteni olyan módon, hogy a felhasználók saját adattípust hozhassanak létre majd ilyen típusból könnyedén nagyszámú rekordot tölthessenek fel. (Magyarán: egyedi gépeken Excel táblázatokban tárolt adatokat szeretnénk egy Drupal siteon ömleszteni/megosztani. Egy "data wiki" jellegű oldal lenne, azaz úgy ahogyan a közönséges wikikben a felhasználók szöveget osztanak meg/szerkesztenek együttesen, ezen az oldalon adatokon kollaborálnak) .

Drupal oldalon CCK-t szeretnék használni - ezzel egy megfelelő jogosultságú felhasználó meghatározhatná egy feltölthető adathalmaz típusát.

A feltöltéshez desktop (Java) alkalmazást használnék - ez beolvasná a feltölteni kívánt adatokat (Excel, de más formában is lehetne) és postázná (elküldené) a Drupal oldalnak. Postázás alatt elsősorban XML-RPC kommunikációra gondoltam, de bármi megfelelne, ami végeredményben létrehozná a Drupal tartalmat.

Kérdésem: megvalósítható ez, látott esetleg már valaki hasonlót? Egyáltalán, érdemes így ennek nekivágni? (Drupal, PHP hátterem nincs, Java programozó vagyok)

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Nagy Gusztáv képe

Egy tartalom típus kialakítása nem a nagyközönségre tartozik.

Szerintem ez így nem működőképes.

Maga a tömeges feltöltés a node import modullal is megoldható, de itt nem javaslom.

Sose használtam még, de nem lehet ezt megosztott Google docs-al megoldani?

0
0

Nagy Gusztáv

fushimisi képe

Esetleg a desktop kliens kiajánlhatna egy civilizált (=egyszerű) CCK felületet, amivel a nem szakavatott felhasználó is készíthet saját node típust. (Ez persze csak találgatás)

Időközben egy videóra bukkantam, aminek a címe rémesen hasonlít az én fórum-témámra: http://robloach.net/node/82
Ez nagyjából az, amit szeretnék. Persze olyan apróságokon átsiklik, mint autentikáció, login/logout, de kezdetnek nem rossz.

A Google docs kollaboratív adat-szerkesztésre persze jó. De azért inkább szeretnék egy olyan megoldást, amely egyebekre is képes, ha netán szükség volna. Meg amint mondtam,már meglévő Drupal oldalon vetném ezt be.

0
0
Pasqualle képe

elso lepes: frissites a legujabb D5-re (jelenleg 5.16)

http://drupal.org/project/services
http://drupal.org/handbook/modules/services
http://groups.drupal.org/services

programozonak nem kell PHP-s hatter ahhoz, hogy Drupalban tudjon programozni. Ha tudod, hogy mukodik Drupalban a hook akkor mar szinte mindent ertesz..

De ha nem ragaszkodsz a desktop alkalmazashoz, akkor a feladatra kesz Drupal modult is talalhatsz. Bar en nem probaltam oket..
http://drupal.org/project/node_import
http://drupal.org/project/user_import

0
0
fushimisi képe

Köszönöm a linkeket! És a bátorítást is.

0
0
pp képe

Én már hasonlót láttam, ami úgy nézett ki, hogy egy ember volt a kliens oldalon aki nem értett a Drupalhoz (spec Delphiben írta a programot) és volt egy ember a szerver oldalon aki viszont értett a Drupalhoz. Én öngyilkosságnak tartom Drupal ismeret nélkül belevágni egy ilyen projektbe. Miért nem java-ban csinálod meg? (és Drupal-ban meg csak betolsz egy Java kisalkalmazást az még menne is. ;))

pp

0
0
Pasqualle képe

Drupal-ban meg csak betolsz egy Java kisalkalmazást

azt hogyan? java appletet, vagy mire gondolsz?

0
0
pp képe

Az appletet szokták kisalkalmazásnak fordítani. (igyekszem mindig a magyar megfelelőt használni.)

0
0
fushimisi képe

Nulla költségvetésű projektben a szerveroldal nem lehet Java. (és szükségem van egy szerverre, különben oda a közösségi jellege a dolognak.) Másrészt Java-ban a Drupal-al összevethető tartalomkezelőt nem ismerek. (nem mintha sokat ismernék, de a néhány, amit megnéztem, vagy gyengébb vagy sokkalta bonyolultabb volt)

A fentebb említett screencast-ban az volt a szimpatikus, hogy nem láttam PHP kódot. Még nem adtam fel.

0
0