csoportosított többszintű kategóriák

aKRON képe

Remélem sikerül érthetően leírnom amit akarok. Igaz PHP-ban már megírtam, de a későbbiekben lehet jobban járok, ha drupálra ültetem...
Arra lennék kíváncsi megoldható-e? Ha igen merre keressem a megoldást? Egyszerű vagy bonyolult?

Szóval az egyes írásokat szeretném rendezni az alábbi módon:
Gyakorlatilag 3 mélységű kategóriák lesznek, ami önmagában gondolom még nem probléma. Tartalom csak a 3. mélységben levő kategóriákba kerülnek. A fentebb levő kategóriák csak az alattuk levő kategóriákat csoportosítja.
Pl:.
I. Járművek
II. Gyártók, ________Tipus, ________Díjak, versenyek
III. (Audi, Alfa, BMW, ...), (Terepjáró, Motor, Hajó, ...), (gyorsulás, terep, kiállítás, ....)

Tehát tartalom csak a III. szinten levő kategóriákba kerül. Ha szükséges egyszerre akár több kategóriába is. Ezek a kategóriák három csoportban jelennének meg (gyártók, tipus, versenyek). Ezeket egyrészt jól kezelhetően kell kiallakítani (megjeleníteni) az adatbeírásnál és lekérdezésnél is (nem feltétlen az oldalsávon), másrészt ha pl. olvasáskor a gyártókat választja a user, akkor természetesen az összes gyártók alá tartozó al-kategóriában szereplő írás listázódjon.

Gondoltam a cimkézésre, de egyrész szükségesnek érzem a hiearchikus rendezést, illetve vezetni akarom a usert (a szerkesztőt), hogy csak az adott kategóriákat tudja használni.

Köszönöm,
- A -

pp képe

1. Létrehozol egy jármű tartalom típust.
2. létrehozod a Gyártók, Típus, Díjak szótárakat és beállítod, hogy a jármű belekerülhessen ezekbe.
3. létrehozod a szótárakban a megfelelő kategóriákat.

pp
(views-al pedig elkészíted a szükséges nézeteket.)

0
0
aKRON képe

Köszi! Ez igy nagyon egyszerűnek hangzik! :) bár még nem tudom miről szól igazán :)
Mi a rossz elképzelés? Csak leirtam h. mit szeretnék. Nem akarok úgy belekezdeni, hogy 1 hónap drupal tanulmanyozás meg munka után derüljön ki h. pont ez a feladat amit nem lehet hatékonyan drupalban megoldani. Elősször az érdekel h. megoldható-e, ezután az h. milyen eszközökkel.

A nézet mennyire rugalmas? Például én azt szeretném ha a példában emlitett [gyártók, tipus, díjak] alá tartozó kategóriák három külön "dobozban" jellennének meg, ahonnan választani lehet. Adatfelvitelnél ezek tartalma (Alfa, Audi, stb... ) checkbox listaként látszódna, olvasásnál pedig sima linkek elegendőek.

Az emlitett dolgok része az alaprendszernek, vagy még le kell töltenem valamit?

Köszönöm, - L -

0
0
aKRON képe

Most kezdtem próbálgatni. Már látom hogy a szótárak külön jelennek meg. Ez ok! :) Akkor már csak egy kérdés: checkbox-kén is megjeleníthetőek lennének? A töbszörös (ki)választás lehetősége igy egyértelműbb lenne.

0
0
Nagy Gusztáv képe

0
0

Nagy Gusztáv

aKRON képe

Ez tényleg szuper! :)
Köszi!

Még az ezekhez kapcsolódó menükezelést/megjelenítést kell kitalálnom, de az már másik fórum téma lesz.

0
0