Commerce termék kategóriák

Alexander képe

Sziasztok!
Nemrég kezdem el ismerkedni a commerce-vel, és sajnos a leírásból nem pontosan igazodok el. Commerce-ben a Terméktípus alatt mit kell pontosan érteni? Felfogható mint egy kategória, amely termékeket tartalmaz? A köv.kategóriákat hogy lehet felépíteni: Ruhák -főkategória, Női ruhák -alkategória, Szoknya, Nadrág... -termékek? Ruhák egy menüpont lenne, almenüként benne a női ruhák. Erre kattintva, peddig megjelenne a Szoknya, Nadrág,stb. második alkategóriák.

Köszi

Drupal verzió: 
pp képe

Product az ami a raktáradban van, pl. trapper farmer XL. Ezt fogják a kosárba rakni, ennek tartod nyilván a készletét, ezt fogod majd becsomagolni és elküldeni a vásárlódnak.

De nem feltétlenül ezt fogod megjeleníteni, mert lehet, hogy azt szeretnéd, hogy a látogató azt lássa, hogy van a sok termék között trapper farmer is, ami különböző méretekben kapható, többek között XL méretben is, amit majd meg fog vásárolni a felhasználód.

Érdemes az ismerkedésnél a Commerce Kickstart profilt telepíteni és a telepítésnél a mintatartalmakat bekapcsolni.

Ha nulláról kezded, akkor a tartalom típust is neked kell létrehozni és neked kell elintézni, hogy legyen ebben a tartalom típusban egy referencia a megfelelő productra.

De ekkor még csak termékeid vannak, nadrágok különböző méretben. Ezek csoportosítását, kategorizálását a taxonomy modullal tudod megoldani. Ezzel a modullal különböző szempontok/szótárak szerint tudod csoportosítani a termékeidet(node-ok)

Aztán, hogy ezt milyen navigáció segítségével érik el a felhasználók az meg megint egy másik történet. Lehet a taxonomy_menu modul segítségével egy szótáradat átemelni az oldalad menürendszerébe, de a views modul segítségével tetszőleges kollekciókat alakíthatsz ki. Ami a legnagyszerűbb az egészben, hogy úgy készíthetsz különböző kollekciókat, hogy fizikailag nem kell két helyen tartanod a terméket. Pl. lehet tavaszi és őszi kollekciód és mindkettőben ott lehetnek az átmeneti kabátok, de emellett lehet még egy trapper kollekciód, vagy nadrág kollekciód, vagy XL kollekciód, vagy stb. Persze készíthetsz teljesen szabad navigációt is a solr+faceted szörcs segítségével. A lista szinte végtelen.

Nemrég tartott erről egy képzést Gazsesz a tanarurkerem.hu-n ha bespammolhatom ide, ha nem akkor majd az adminisztrátorok törlik.

pp

3
0