CCK mezők hozzáadása saját modul által létrehozott content type-hoz

Sk8erPeter képe

Sziasztok!

Írok egy modult, ami saját content type-ot hoz létre, saját form mezőkkel. (Amikor létrehozza a felhasználó létrehozza node-ot, a szokásosakon (pl. title, body) túl egyéb mezők is megjelennek.)
Szeretném ezt tovább bővíteni úgy, hogy CCK field-eket is hozzáadok ehhez a tartalomtípushoz, de nem manuálisan, hanem alapértelmezettként (mint egy dependency).
Tehát mondjuk van egy Test content type, szeretném ezt kibővíteni egy CCK ImageFielddel, hogy lehessen képeket is hozzácsapni, vagy az Addresses modult felhasználva címmezőt hozzáadni, és a listát még lehetne bővíteni.

Hogyan kell ezt saját modulból megtenni?

Előre is köszönöm!

Itt példát is tettem fel a kérdéshez, hogy is értem a kibővítést.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
eMeLA képe

Pl. nézd meg, hogy az Übercart hogy csinálja...

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

Sk8erPeter képe

Ez így ebben a formában nem volt túl nagy segítség, mert eleve az Ubercart fájljaiban kotorásztam, csak eltartott egy ideig, míg végül magamtól megtaláltam legalább az ImageField-es kérdésre a választ.
Le is írom, hogyan, hátha másnak is kell majd.

Az Ubercartnál az uc_product.module fájlban a hook_enable() függvényt megvalósító uc_product_enable() függvényben található a következő:

  if (module_exists('imagefield')) {
    uc_product_add_default_image_field();
  }

Ez az uc_product_add_default_image_field() igen hasznos függvénynek bizonyult, ezt lényegében egy az egyben lemásoltam (persze a saját módosításaimat hozzátéve), így legalább hozzá tudok adni a modul engedélyezésekor egy újabb ImageField-et.
Mondjuk én úgy szerettem volna, hogy ez nem is eltávolítható mező, de lehet, hogy arra nincs is lehetőség, ezt nem tudom.
De legalább faszán hozzá van csapva egy ImageField... :)

Az Addresses modullal csinált már valaki hasonlót?

0
0
pp képe

locked tulajdonságot 1-re állítod az nem segít?

0
0