cck mezőbe formot hogy lehet

cash képe

Sziasztok!
A google-ban már rengeteget kerestem, azonban megnyugtató választ nem találtam. kérem segítsetek.
CCK mezőben szeretnék formot berakni úgy hogy az első form értékét adatbázisból lekérdezve állítom be a másik két form optionjait.
Végül pedig az így megkapott értékeket adatbázisba írok.

Drupal verzió: 
tatarbj képe

kezdjük azzal, hogy d7-ben már nincs cck :) utána pedig, ha már nincs cck, akkor van field api, azzal kéne megismerkedni, illetve a problémához a form api-val összebarátkozni és nem mezőként, hanem egy formként kezelni az egészet.
egyébként amit írsz, az - legalábbis számomra - teljesen érthetetlen. form-nak nincsenek optionjai, max egy selectnek vagy radiobuttonöknek, az adatbázisba írás pedig egy jól meghatározott függvényben kéne, hogy történjen (a form _submit functionjében).
üdv, tatarbj.

0
0

---
Tatár Balázs János

cash képe

Elnézést, még csak tanulom a Drupalt, ezért a pongyolaság.

Alapvetően majdnem olyasmire vágyom, mint amit a "conditional fields" modul csinál. (Dependenciát hoz létre a mezők között.)Én viszont nem tudtam vele megoldani amit akarok.
Van egy form select, ami 3 adatbázistáblából, függő módon kérdez le. Ez működik.

Az amúgy elkészített form egy modul segítségével most saját mezőként bármely tartalomtipushoz beállítható.
Viszont nem tudom, hogy a 3 különböző értéket hogy pakoljam be az adatbázisba mivel a feladat az, hogy az adatbázisba ne egy itt meghatározott saját táblába írjon, hanem a formban lekérdezett mezőkhöz tartozó táblákban írja be a tartalomtipust (field_data_field_cook: entity_type: node; entity_id: a létrehozott tartalom nid-je).
Azért ez kell, nem pedig csak egy form_api, mivel ezt akár mindegyik tartalomhoz hozzá kellene tudjam rendelni.
Előre is köszönöm a válaszodat.

0
0
tatarbj képe

"Az amúgy elkészített form egy modul segítségével most saját mezőként bármely tartalomtipushoz beállítható." -> bármit is jelentsen ez, írsz/írtál egy modult rá. ha ez megy, akkor egy ennél lényegesen egyszerűbb feladat: egy táblába írni egy rekordot!
kulcsszavak: drupal, insert into, field api, entity.
hajrá!
üdv, tatarbj.

0
0

---
Tatár Balázs János