Automatikus link

NetMajom képe

Sziasztok

a segítségeteket kérem. Létezik olyan modul, ahol szavakhoz hozzá tudok rendelni linkeket központilag, és ha bárhol a weboldalon az adott szó, szavak, vagy szóösszetételek szerepelnek, akkor automatikusan linkké alakítja. Itt az automatizmuson lenne a hangsúly, mert ckeditorban manuálisan eléggé fárasztó kikeresni, és belinkelni a szavakat.

Drupal verzió: 
drgyz képe

NetMajom képe

Ezt próbáltam már, a manualba is azt írja hogy a text formatoknál be kell kapcsolni. Ez megtörtént... A manualba annyit ír, hogy ezt követően kicseréli a megadott szavakat linkekre amik be lettek állítva. De sehol sincs semmilyen felviteli mező a szavaknak, vagy bármilyen menüpont. Egy nagyon régi tutorialt találtam, hogy új content type -t kell létrehozni, glossary fieldekkel. Glossary field nem létezik!!! Akkor most hogyan működik?

Kipróbáltam már az Alink modult és Wordlink modult is. Ezeknél van beállító menüpont, és a feltöltéseknek is külön pont, de beállítás, és a szavak feltöltése után NEM CSINÁL SEMMIT (azaz a contenteknél semmit se cserél ki). A youtubos videok alapján csináltam, cachetörlés, stb... de nem cserélt ki semmit, semmire.

Van egyáltalán valamilyen működő megoldás??

0
0
Sk8erPeter képe

Ez a modul úgy tűnik, pont arra való, amire neked szükséged van ("szavakhoz hozzá tudok rendelni linkeket központilag, és ha bárhol a weboldalon az adott szó, szavak, vagy szóösszetételek szerepelnek, akkor automatikusan linkké alakítja."):

Word Link
https://drupal.org/project/word_link

Word Link module

The Word Link module allows you to automatically convert specific words into links. It works with the fields of your content types.
This can be useful for crossposting your site's pages, or for the contextual advertising of your partners (SEO).

Features:

  • Convert word in content with a link.
  • Convert word to link in comments.
  • Can set on which content types and which fields it will be affected.
  • Can set the limit of words to be converted.
  • Can set a list of HTML tags that will be ignored.
  • Can specify case sensitivity.
  • Can set a path on which words will not be converted or path only on which it will be converted.
  • Works for Cyrillic (PCRE 8.10 or higher).
  • Import words from taxonomy terms.
  • Import words from CSV file.
  • Export words to CSV file.
  • Bulk delete operation.
  • Sortable tableselect with pager.

Itt van hozzá egy demo:
http://drupalrocks.me/word-link-test

Itt pedig egy leírás:
http://webwash.net/tutorials/convert-inline-words-links-using-word-link-...

0
0
NetMajom képe

Természetesen a word link modult is próbáltam már ahogy írtam, ehhez is találtam videót is, de nem csinál semmit sem. Utánanéztem hogy miért nem működik, és a következőt találtam

This doesn't work within panels which is a great shame.

Úgyhogy ez a megoldás is kuka, mivel használhatatlan.

Esetleg más megoldást tud valaki?

0
-1
szantog képe

Én megírnám azt a szerencsétlen filtert, és mehetne patchnek ide:

Kb ennyi kell hozzá:

  1. function MY_MODULE_filter_info() {
  2. $filters['word_link'] = array(
  3. 'title' => t('Word link'),
  4. 'description' => t('Apply word links'),
  5. 'process callback' => '_MY_MODULE_filter_word_link',
  6. );
  7. return $filters;
  8. }
  9.  
  10. function _MY_MODULE_filter_word_link($text) {
  11. $words = word_link_get_link();
  12. // Check CSS status.
  13. if (variable_get('word_link_css', 1)) {
  14. drupal_add_css(drupal_get_path('module', 'word_link') . '/css/word_link.css');
  15. }
  16. return word_link_replace_text($words, $text);
  17. }
1
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Sk8erPeter képe

Talán ha nem nekiesnél, mint tót az anyjának, hanem körül is néznél a modul beállításaiban, akkor már rég rájöttél volna, hogy a Word Link teljesen jól használható, és még működik is.

De olyan szerencséd van, hogy türelmes vagyok, és leírom neked. :D
Most kipróbáltam, és elsőre sikerült működésre bírni, a felhasználói felülete teljesen logikus.

  1. admin/config/content/word-link (Administration » Configuration » Content authoring » Word Link)
  2. Add new word, hozzáadogatod a szavakat, meg linkeket, lesz valami ilyesmid:
    Word Link
  3. admin/config/content/word-link/configuration
    A Configuration oldalon bejelölöd, melyik tartalomtípus melyik fieldjére vonatkozzon a link-helyettesítés, ez valószínűleg nálad eddig kimaradt:

    Word Link configuration

  4. létrehozod a tartalmat:

    Word Link test content

  5. jé, működik:
    Word Link test content works
3
0
NetMajom képe

Köszi a segítséget, de nem véletlenül mondtam hogy nem működik. Természetesen nem "Nekiestem.." hanem utánanéztem először a modulnak. Még tutorial video is van róla

http://www.youtube.com/watch?v=WvH9PRa079Y

Uj Article-nél persze működik, de meglévő tartalomnál, és a meglévő oldalaknál, blockoknál, paneleknél, stb..., még ha rá is frissítek a contentben és cachet is törlök nem működik.

/Természetesen minden beállítást elvégeztem..../

Akkor lenne jó a modul, ha globálisan az egész oldalra kiterjedő szabály lenne benne, amibe blockok, panelek, stb... beletartoznának, mert így használhatatlan.

- 78aloldal (+ a node oldalak) van a weboldalon aminek a száma folyamatosan növekszik, vegyesen vannak rajta tartalmak, hírek, képek, videók, cikkek, stb... így remélem érthető hogy miért voltam magam alatt amikor kiderült hogy egyik modul sem képes ara hogy kicserélje mindenhol a szavakat linkekké amit előzőleg beállítottam neki.

Nagyon szépen köszönöm a Tutorialt :D

Szerintem teljesen igaza lesz Szantognak filter Patch nélkül nem fog működni normálisan a modul.

0
0
Sk8erPeter képe

Látod, ha ezeket az információkat korábban is leírod, nem csak vadul azt írod, hogy "kuka", "használhatatlan", stb., akkor már előrébb lennénk. :)

Azért nem értem a dolgot, mert most próbáltam ki, hogy egy custom page wizarddal létrehozott oldalt (ergo közrejátszott a Panels) létrehoztam, amibe beletettem egy view-t, ami listázza az adott tartalomtípus elemeit (tehát az abban lévő összes tartalmat), és annál is működött.
Igen, annyi korlátja van a dolognak, hogy NEM minden entitásra működik, hanem csupán content type-okra, meg azok kommentárjaira, de ezzel együtt kell élni, VAGY pedig leadni egy feature requestet a modul issue queue-jában, hogy a fejlesztő legyen szíves ezt minden entitás minden mezőjére működőképessé tenni, tehát valami általánosabb megoldást csináljon, amire például valóban jó lehet egy text filter, bár azért ahhoz is biztosítani kellene valami beállító-felületet, hogy ne akarjon minden egyező szövegformátumra érvényesülni, ha például valakinek nem ez a szándéka.

Itt a kód:
http://drupalcode.org/project/word_link.git/blob/HEAD:/word_link.module#...

látható, hogy a hook_node_view()-t és hook_comment_view()-t implementálja, ergo ezek megtekintésekor, Drupal API szabályos használatakor fog lefutni a kód. Ebben jelenleg még nem látható taxonómia és egyebek. Ezenkívül ha közvetlenül adatbázisból van kikotorva a node, természetesen akkor sem fog lefutni a kód, nem fog helyettesítődni a szöveg a megfelelő linkekkel.
Panels-nél viszont "szabályosan" történik tudtommal általában a node megjelenítése, így több információra lenne szükségünk, hogy tudjunk arra magyarázatot adni, nálad miért is nem működik a dolog.
A blokkokra kerülő megoldás, ha mini pane-eket használsz. Vagy ha a blokk megtekintésére vonatkozó kódban Drupal API használatával történik a node beágyazása, az is jó... általános értelemben véve viszont valóban nem működik a blokkokra (lásd kód).

Ja, és még egy: direkt létrehoztam Devel Generate-tel 50 cikket, 1 évvel ezelőttre dátumozva, aztán hozzáadtam még egy stringet a Word Link oldalán, amit le kéne cserélnie linkre, és működött a régi cikkek megtekintésénél is.

0
0