Alkalmatlan a Drupal?

Joee képe

Átolvastam Nagy Gusztáv "Drupal 7 alapismeretek" című írását.
Szerettem volna választ kapni arra, hogy miként lehet almenübe több tartalmat (cikket) is beküldeni, hogy azok egymás alatt csökkenő időrendben jelenjenek meg. Nem a régi cikk tartalmának módosítására vagy felülírására gondolok, hanem arra, hogy több különböző cikket szeretnék hozzáadni úgy mint, ahogy a főoldalhoz hozzá lehet kapcsolni cikkeket és ott fordított időrendben egymás alatt jelennek meg.

A Nagy Gusztáv írásban konkrétan nincs leírva, de az tűnik ki belőle, hogy ez sehogy sem lehetséges, mert csak a főoldalhoz lehet hozzáadni cikkeket. Almenükbe pedig csakis egyetlen cikk helyezhető el.
Sajnos így nem tudok olyan oldalt kialakítani, amilyenre nekem szükségem lenne.
Kérem, hogy aki jobban ismeri a Drupalt, tájékoztasson, hogy jól értelmeztem-e a Drupal 7 leírását, esetleg mégis lehetséges csak ott nincs leírva az almenük ilyen kialakításának módja vagy csak én nem találtam meg.
Az is érdekelne ha valaki már áthidalta a Drupal ezen korlátozottságát, akár a forráskód módosításával.

Drupal verzió: 
szantog képe

A views fejezetet érdemes még párszor átolvasni.

5
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

vajdasági képe

Igen lehetseges az is amit akarsz, szantog felhasznalo jol irta a views reszt tanulmanyozd meg at egy picit jobban.

A lenyege az hogy azzal a views -szel letrehozol egy oldalt ahol pont az fog megjelenni amit te akarsz. A viewsnek elef sok beallitasa van azokkal be tudod allitani hogy melyik tartalomtipusokat akarod kilistazni azon az oldalon, beallithatod hogy egy oldalra hany bejegyzes (tartalom) kerulon es azok mikent legyenk sorbarakva. Sot ha ugy akarod meg azt is be tudod allitani hogy az a bizonyos tartalomtius mely elemei jelenjenek meg. Kinezetet is betudod allitani, lehet pl. egyszerunen egymas alatt de leehtnek recsos elrendezesben vagy tablazatban is ...

Egyszoval, lehet es mint szantog is irta a Views a megoldas kulcsa.

2
0
Joee képe

Átolvastam a views részt. Végül is sikerült beállítani úgy, hogy azt csinálja, amit szerettem volna. Habár nem tudom, hogy így kell-e valójában megcsinálni, mert konkrétan nincs leírva.
Én így csináltam: Létrehoztam annyi nézetet, amennyi menüpontot szerettem volna csinálni. A nézetek Filter kritériumainál bejelöltem a "Tartalom: Tags (field_tags)
Appears in: node:article"
opciót és minden létrehozott nézetnél megadtam a hozzá tartozó menüpontra jellemző tag-et.
Mielőtt beküldök egy cikket, megadom azokat a tag-eket, amelyik menü(k)ben meg szeretném jeleníteni a beküldendő cikket.
Ha nem így kell, akkor javítsatok ki vagy írjátok le a helyes eljárást.
Köszönöm a segítségeket.

0
0
pp képe

Teljesen jól csináltad, de ehhez elvileg nem kéne a views modul, mert a taxonomy modul alapból tudja ezt(a címkék szerinti listát)

A Drupal egy eszköz ami problémák megoldására alkalmas. Egy problémának számtalan megoldása van, így nem fogod soha olvasni azt, hogy pontosan egy adott problémának milyen egyetlen megoldása van a Drupallal, mert egyetlen megoldása na az nincsen. :)

pp

3
0