3 oldal 1 adatbázis

sLamma képe

Sziasztok!
Korábban már használtam drupal-t, ám elmélyednem sosem sikerült benne, pedig a következő projekthez úgy tűnik nagyon a mélyére kell majd ásnom.
Az a helyzet, hogy 5 különböző oldalt szeretnék egymás mellett futtatni, 5 külön fórummal, külön hírekkel, képekkel, sminkekkel stb.., _DE_ egy felhasználói adatbázissal. Tovább nehezíti a dolgot, hogy a jogosultság rendszer egy piramishoz hasonló, így az 5-ből egy oldalt csak egy bizonyos szint felett lehetne elérni.
Úgy gondolom, hogy ez lehetséges, sőt még csak bonyolultnak sem bonyolult, csak még nem látom át, hogyan lehet kvázi 5 drupalt egymás mellé rakni (vagy egy drupalból 5 oldalt csinálni.. :S)
Előre is köszi a segítséget:
sLamma

eMeLA képe

Keress rá a multisite kifejezésre az oldalon.

Illetve olvasd ezt el: http://drupal.hu/cikkek/multisite

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

Czollli képe

A multisite site-onként külön adatbázissal dolgozik...

Amúgy a közös userbázis használata engem is érdekelne.
OpenID lehetőségét nézted már?

0
0
hosszu.kalman képe

A multisite-oknál meg lehet adni, hogy mely táblák honnan jöjjenek, így lehetőség van a közös tartalomra akár felhasználók tekintetében is.
Itt van róla egy leírás:
http://drupal.org/node/291373

0
0
aboros képe

egy filebázis és egy adatbázis szolgál ki több domaint. lehet közös tartalmuk, lehet saját tartalmuk, mindnek más sminkje lehet és jósok beállítás függhet még a domaintől.
az egyes domainek elérhetőségét is tudja felhasználónként szabályozni, de a content access -el is hibátlanul együttműködik így csoportokra is korlátozhatsz akár tartalmanként is.

0
0

-
clear: both;

sLamma képe

a hozzászólásokat! így már el tudok indulni.

0
0