Összetett felhasználói profil tervezése

BelaPatkai képe

Ez az első igazán nagy Drupal projektem, így szeretnék stratégiai tanácsot kérni egy meglehetősen összetett felhasználói profillal kapcsolatban.

A profil kb. 100 mezőből áll, ezeket kb. 10-es csoportokban külön is kívánják majd (popup-ban, külön oldalon vagy helyben) szerkeszteni. Az egyes mezőcsoportokért a profilt kitöltő felhasználó pontokat kap, és a profil mellesleg jópár cck mezőt használ, legalább három nyelvre fordítható kell legyen és minél több mezőre lehet keresni benne annál jobb. A rendszer tovább lesz fejlesztve, nagyon fontos a rugalmasság, a jövendő zsákutcák elkerülése.

A következő megoldásokat vizsgáltam meg:
1. Profile modul - nem elegendő.
2. Advanced profile kit - talán működne, de a dokumentáció olvasása elijesztett, tartok a korlátaitól amelyeket nem ismerek, így elvetettem.
3. A megoldás: testreszabott user-profile.tpl.php, amely 10 külön tartalomtípust (mind "Content Profile") integrál. Ezek fordíthatók, egyszerű modullal pontozhatók, és úgy általában megelelni tűnik a kívánalmaknak.

Kérdésem csupán annyi, hogy mennyire vagyok eltévedve? Azt már sejtem, hogy lassú lesz az egész, sokat kell majd optimalizálnom, de architektúrális szempontból mivel lehet gondom?

Előre is köszönöm a hozzászólásokat!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: