Magyar Drupal podcast

KisTasi képe

Sziasztok!

Arra gondoltam, megkérdezlek benneteket, lenne-e igény (és segítség) egy Magyar Drupal podcastra?

Nagyjából arra gondoltam, hogy minden héten beszélnénk a drupalról, egy állanadó csapattal, de rendszeresen meghívnánk más Drupallal foglalkozó embereket is.

A téma a Drupal, illetve az ahhoz kapcsolódó webes technológiák. Core fejlesztés, modulfejlesztés, sminkelés, sitebuild, minden, ami a drupalhoz kapcsolódik.

Hozzászólásban várom a visszajelzéseket, hogy ki hallgatná, illetve ki venne részt a készítésében.

Minden ötletet szívesen fogadok! :)

Üdv, kistasi

Fórum: 
drifter képe

Szia, én podcast függő vagyok, szívesen segítenék a készítésben is. Azon gondolkodom csak hogy egy magyar Drupal podcast elég szűk közönséggel bírna, nem lenne-e érdemes egy általánosabb magyar webfejlesztős podcastet indítani?

Mindenesetre keress bátran.

1
0
pp képe

Egy általánosabb tényleg jobb lenne.

Én is benne vagyok. Egy találkozót össze lehetne hozni :)

pp

1
0
snufkin képe

engem is nagyon erdekelne, szivesen segitenek benne

1
0
aboros képe

engem is érdekelne. segítenék is, ha tudok mibe.

1
0

-
clear: both;

Balu Ertl képe

Ha elég erős lesz a fókusz a magyar vonatkozású témákban, akkor érdekel. Nemzetközi híreket, trendeket, történéseket millió más forrásból beszerzek, de a hazai események heti összefoglalója értéket képviselne, amire időt-figyelmet szánnék.

Én sem ragaszkodom szűken a Drupalhoz, de a célközönséget okosan válasszátok meg: saját névjegyoldalát ingyentárhelyen bütykölő lelkes hobbistától a könyékig PHP-ban turkáló hivatásos gurukig széles a skála.

1
0
KisTasi képe

Örülök, hogy már így első körben is ennyien jelentkeztetek. Én is egyet értek azzal, hogy nem csak a Drupal felhasználókat, hanem minden más, webfejlesztéssel foglalkozó embert is meg kellene céloznunk. Ahhoz, hogy megbeszéljük a pontos témákat, illetve a technikai megvalósítást (pl. hogy video vagy audio podcastot szeretnénk-e, fizikailag egy helyen legyünk-e, vagy sem (szerintem igen, bár ez nyilván jóval nehezebben megoldható), stb) egy Google Hangouts beszélgetést ajánlok így először, aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz a későbbiekben. :)

1
0
pp képe

időpont?

0
0
KisTasi képe

Nekem minden délután (4 óra után) és egész hétvégén megfelel, szóval innentől rajtatok múlik, hozzászólásban jelezzétek, hogy ti mikor értek rá.

0
0
Geva képe

du 4 körül nekem is megfelelő lenne - munkanapokon,
ha tudok segítek is,
hangouts ok szerintem is
Éva

1
0
Balu Ertl képe

7 órával előttetek vagyok, de nem gond, éjszaka legalább jobb a sávszél a videóhíváshoz.

0
0
Balu Ertl képe

Két név jut még eszembe, akikre esetleg hasznos lehet vetni egy pillantást, mintegy tapasztalatszerzésként:

  • Weblabor: az én szememben már a kezdetektől a “magyar webfejlesztés” gyűjtőhelye, ahol aztán valóban minden technológia képviselteti magát: front- és backend, opensource és fizetős, tesztelés és üzemeltetés, stb.
  • Netidők: szakmaiság szempontjából a másik véglet, laikus hallgatóknak készül, viszont mint rádióműsor (az Everkettő Petőfin megy), szintén érdekes lehet egy induló podcast-hoz példaként.
1
0
KisTasi képe

Weblaborra mindenképp fogok írni, de úgy gondolom, a Netidők teljesen más, mint amit (legalábbis én) akarunk. Mindenesetre köszi!

0
0
csakiistvan képe

Remek kezdemenyezes!

1
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

KisTasi képe

Itt tudtok szavazni, hogy ki, mikor ér rá.

http://doodle.com/ce4d7ivixvzcta6v

2
0
drifter képe

Hm, kicsit későn néztem ide vissza, látom a doodle időpontok is lejártak, volt már találka? Vagy lesz?

0
0
KisTasi képe

Mint láthatod, többen írták itt, hogy benne lennének a dologban (mint Te), de végül csak páran jelezték, hogy mikor érnének rá, nekem pedig nem esett le, hogy akár én magam is felkereshetném őket, így kissé elmaradt a dolog, de terveim szerint a csütörtöki BDUG-on fel fogom rá hívni a figyelmet, akkor talán elindul valami. Mindenképp fogok írni a fórumra is!

1
0
KisTasi képe

Amikor kitaláltam ezt a dolgot, nem gondoltam, hogy ennyire elfoglalt leszek pár héten belül. Sajnos kénytelen vagyok feladni a dolgot. Bocsi. Lehet szídni.

0
0
aboros képe

nagyon messze van az, macerás lenne. ráadásul fejjel lefelé lennénk és úgy igen nehéz ám szépen artikulálni.

3
0

-
clear: both;

KisTasi képe

javítottam :)

0
0
aries képe

Szívesen segítek én is, ha tudok Skype-on v. Hangoutson keresztül.

0
0