Danland subtheme létrehozása

tomato33 képe

Tisztelt Mindenki!

Még mindig új vagyok drupal terén.
Valaki el tudná mondani lépésről lépésre Danland alatt, hogy hozok létre alsminket? Ezt elsősorban azért szeretném hogy a későbbi smink frissítések ugye nem írják felül a változtatásokat (pl. css)

Köszönöm.

Fórum: 
csakiistvan képe

http://drupal.hu/forum/alsmink-helyes-kialak%C3%ADt%C3%A1sa

az hogy ez most Garland vagy Danland tökmindegy

2
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

tomato33 képe

Köszönöm, de még ehez ilyen szinten tényleg új vagyok, és egyenlőre nem szeretnék ezzel sokat lacafacázni, később szeretném megismerni :)
A Danland kicsit más, nem tudom mennyire ismered, a fájlok mások ill van egy danland handbook ott vmi local.css-ről beszél de nem értem.

http://drupal.org/node/768350

Ha tényleg lépésről lépésre tudnál segíteni, amolyan "mezei felhasználót" oktató módon, legalábbis ez ügyben nagyon megköszönném :) Persze gondolom ehez látnod kell a danlandot .)

0
0
csakiistvan képe

drupal 6 vagy drupal 7:

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

tomato33 képe

Drupal 7.9,
Danland 7.x-1.0

0
0
csakiistvan képe

kb ennyi:
1, készítesz egy mappát a sites/all/themes mappában pl: dclone
2, készítesz bele egy info fájlt, pl notepad++-al, kódolása UTF-8 BOM nélküli, és szerepelteted benne az alábbiakat:

name = danland clone smink
description = danland clone smink
core = 7.x
 
base theme = danland
engine = phptemplate
 
stylesheets[all][] = dclone.css

Megadta a nevet, leírást, melyik drupal verzióhoz tartozik, mi a fő sminke meg adtál hozzá saját css-t is.

Látható hogy definiáltál egy dclone.css-t is, ide írhatod a saját css kódjaidat.

Kb ennyi az alap, innen letöltheted http://dl.dropbox.com/u/743951/dclone.zip

2
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

tomato33 képe

Köszönöm.
Még annyi kérdésem lenne, ha style.css-en (dclone.css), teszem az img mappában van egy slideshow könyvtár és abban képek amiket kicserélek, azt is ide kell másolni? tehát a tulajdonképpeni kérdés.
Ha más fájlokban is történik változtatás akkor azokat a fájlokat amiben változtattam be kell másolnom szintén ide? vagy ilyen szinten az eredeti téma fájlaira fog hivatkozni.
Tehát ha pl veszem az általam leírtakat, ha mondjuk jön egy témafrissités amiben pl slideshow kép elemeit is kicserélik, az én "custom" kialakitott kinézetem, megmarad?
Nem tudom mennyire érthető...kicsit bonyolultan magyarázok, tudom :)

Az előző választ nagyon köszi :)

0
0
csakiistvan képe

a, ilyen slideshow-t te is tudsz csinálni (Új tartalomtípus, CCK modul, és Views Slideshow modul[keress rá itt van pár topic erről]), ehhez nem kell a smink. Ez egyszerűbb, kényelmesebb.

b, másold át az eredeti danland smink page.tpl.php fájlját az alsminked mappájába, oda ahol van az info fájl is.
Ezzel kiküszöbölted hogy smink frissüléskor mást használjon. Van a page.tpl.php-ban egy iylen rész:

<div class="slideshow">
<img src="<?php print $base_path . $directory; ?>/images/slideshows/sea.jpg" width="950" height="355" alt="slideshow 1"/>
<img src="<?php print $base_path . $directory; ?>/images/slideshows/noon.jpg" width="950" height="355" alt="slideshow 2"/>
<img src="<?php print $base_path . $directory; ?>/images/slideshows/snow.jpg" width="950" height="355" alt="slideshow 3"/>
</div>

Itt mondhatod meg melyik könyvtárban lévő képeket listázza ki. Ő most itt keresni fog egy images mappát benne egy slideshows mappával, szóval ha a page.tpl-t átmásoltad, a képeket is dobd át mert hiányolni fogja aztán dobálja a warningokat.

1
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

tomato33 képe

Köszönöm :)

0
0
tomato33 képe

Ha átmásolom a page.tpl.php-t az base smink frissülésnél nem jelent gondot? úgy értem maga egy smink frissülés miből áll? nem lehet hogy ráfrissit a base smink erre a php fájlára? és mivel én ezt lemásoltam a régiből ebben nem frissülnek dolgok? ezt az egyet nem értem? tehát ha pl frissül egy smink általában milyen fájlok frissülnek?

0
0
aboros képe

ha új verzió jelenik meg a danlandból és te frissítesz, a gyerek sminked, amit a danlandból származtattál nem fog megváltozni. ha lemásoltad a "régi" danlad valamelyik fileját a saját sminkedbe, az nem fog a frissüléskor felülíródni.

egyébként sose értettem az olyan sminkeket, amik a page.tpl.phpban (vagy máshol) a kódba égetve használnak egy slideshowt. mi ennek az értelme? ez egy funkció, nem a smink kódjában van a helye. van remek views modul és views_slideshow, építek magamnak olyan slideshowt amilyet akarok, bármelyik sminkbe. semmi szükségem rá, hogy ilyen koszok legyenek beleégve bármelyik tplbe.

1
0

-
clear: both;

tomato33 képe

Köszönöm, én is igy gondoltam. De ha mégis a "hard way"-t választanám, akkor kell vmi olyasmi gondolom hogy az eredeti fájlokban pontosan mit módosítottam, ha frissül a smink újból be tudjam állítani. Vmi dokumentáció féle...gondolom hogy az a logikus amit te mondassz, de én még nagyon gyerekcipőben járok, egyenlőre jó lenne ha eljutnék oda h elindulna az oldal:)
Köszi a választ...még biztos lesz sok kérdésem a későbbiekben :)

0
0
tomato33 képe

Egyébként még egy kérdés, a sminkek csak kinézet szempontjából frissülnek általában vagy van vmi security oka is...ill magáért azért mert a drupal core is frissül? amire ki akarok lyukadni az az, hogy mi van ha a sminket nem frissitem a későbbiekben, csak a drupal core-t?

0
0
aboros képe

lehet a sminkekben is súlyos biztonsági hibát véteni, de az ritka. vannak úgynevezett vászonsminkek vagy alapsminkek vagy kinek hogy tetszik, mint például a zen, a framework vagy a boron, amik direkt arra készültek, hogy kiindulási alapnak használd őket. később majd ezeket fogod előnyben részesíteni, nem a danlandra építesz.

álalánosságban, ha nem frissítesz egy sminket soha, semmi gond nem lesz belőle.

3
0

-
clear: both;